ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 5°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

12 • 03 • 2016

Snovbordistam T.Petruševicam Eiropas kausa posmā 3. un 5.vieta

Latvijas izlases snovbordists Toms Petruševics ļoti labi nostartējis Eiropas kausa posmā, kas norisinājās Serbijas kalnu ciematā Kapaonikā, iekļūstot pieciniekā abās disciplīnās pāri par trīsdesmit dalībnieku konkurencē. Slopstailā Tomam tika godalgotā trešā vieta, bet Big Air disciplīnā viņš ieņēma 5.vietu. Slopstailā pirmie divi bija itāļi, bet Big Air savukārt dubultuzvaru izcīnīja austrieši.

Pirmajā sacensību dienā dalībnieki sacentās Slopstailā, kur Tomama Petruševicam konkurenci sastādīja 38 snovbordisti, kas kvalifikācijā tika sadalīti divās grupās pa 19 un 20 katrā. No katras kvalifikācijas grupas atlasīja sešus labākos, kopā 12, kas vēlāk sacentās finālā. Kvalifikācijā bija divi mēģinājumi, labāko no tiem ņemot vērā ieskaitē. Sākums Tomam nesanāca tik labs, iegūstot 48,67 punktus, kas deva dalītu 6.-7.vietu, atrodoties uz robežas. Otrais mēģinājums mūsu pārstāvim sanāca daudz labāks (73,33 punkti), kas deva ceturto vietu savā grupā un ceļazīmi uz finālu, kopējā vērtējumā ar otras grupas pārstāvjiem uzrādot 8.rezultātu. Fināls Tomam sākās kā kvalifikācija, proti, riskējot un cerot uz ļoti labu izpildījumu, viņam sanāca kļūdīties, kas nav retums arī pasaules vadošajiem, un līdz ar to ar 37 punktiem Petruševics atradās 11.vietā no 12 finālistiem. Tā kā ieskaitē iet labākais no mēģinājumiem, tad cerība uz augstu vietu saglabājās. Toms otrajā piegājienā vairs nekļūdījās un ieguva 72,33 punkts, kas deva trešo vietu, apsteidzot visus no savas grupas finālā iekļuvušos un piekāpjoties diviem itāļiem – Emiliano Lauci un Alberto Maffei, kuri ieguva attiecīgi 77 un 75 punktus.

Otrajā dienā Big Air uz starta izgāja 34 dalībnieki. Visiem bija doti trīs mēģinājumi, labāko no tiem rēķinot ieskaitē. Pirmajā mēģinājumā tika uzrādīts neslikts rezultāts – 74,67 punkti, kas deva tobrīd 10.vietu. Otrajā piegājienā Toms ieguva 87 punktus, veicot lēcienu par sešām pozīcijām uz 4.vietu, tikai 1,3 punktiem pietrūkstot līdz trijniekam. Trešais mēģinājums bija ļoti līdzīgs, nopelnot 85 punktus. Tā kā aiz esošais bulgārs pēdējā mēģinājumā ieguva 90 punktus un aizgāja garām mūsu sportistam, tad Petruševicam beigās 5.vieta, trijiem punktiem pietrūkstot līdz trijniekam un astoņiem līdz uzvarai, kuru izcīnīja austrietis Klemens Millauers.

Ivars Bācis

Suns out smiles out! ☀️😎 @stancesocks @boardslv @absolutpark #snowboarding #socksoftheday #photooftheday #smiles #bestsocks

Posted by Toms Petrusevičs on Wednesday, March 2, 2016

2 Komentāri

Rīgas domes sporta lapa
15 • 03 • 2016 / 18:42
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv