ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 10°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

15 • 02 • 2016

Snovbordistam T.Petruševicam 24.vieta Big Air PK posmā Ziemeļamerikā [papildināts]

Saistītā informācija

Latvijas snovbordists Toms Petruševics Pasaules kausa posmā Big Air disciplīnā, kas norisinājās ASV pilsētā Bostonā, no 35 dalībniekiem ieguvis 24.vietu, bet divas dienas vēlāk Kvebekā (Kanādā) nācās samierināties ar noslēdzošo 27.vietu. Jau iepriekš ziņojām, ka janvāra beigās turpat ASV Pasaules kausa posmā citā snovborda disciplīnā Slopstailā viņš no 38 dalībniekiem bija 27.vietā.

Pasaules kauss Big Air disciplīnā, kurā uz mākslīgi veidota tramplīna dalībnieki izpilda lēcienus, kuru laikā veic dažādas sarežģītības trikus, sākās ar kvalifikāciju, kur 35 dalībnieki bija sadalīti divās grupās. Toms Petrušēvics bija ielozēts pirmajā grupā. Katrs dalībnieks izpildīja divus braucienus, labāko no tiem skaitot vērtējumā. Lēcienus vērtēja seši tiesneši (divi eiropieši, viens japānis un trīs ziemeļamerikāņi), no kuriem viena labākā un viena sliktākā atzīme tika svītrota, bet no pārējo četru vērtējuma tiek aprēķināta vidējā atzīme. Katrs tiesnesis varēja vērtēt no 1 no līdz 100 punktiem. Finālam kvalificējās pieci labākie no katras kvalifikācijas grupas.

Pirmais brauciens Tomam neizdevās kā iecerēts, iegūstot vien 40,25 punktus (zemākā atzīme bija 31, bet augstākā 50), kas tobrīd deva 13.vietu, par 43 punktiem atpaliekot no piecinieka. Otrs brauciens sanāca labāk, iegūstot uz pusi vairāk punktu – 58,25 (zemākais vērtējums bija 49, bet augstākais 64), kas braucienā deva 6.rezultātu, jo vairāki vadošie, uzrādījuši labus rezultātus pirmajā braucienā, otrajā riskēja un krita. Ar savu labāko rādītāju 58,25 punktiem 23 gadus vecais Toms pirmajā kvalifikācijas grupā ieņēma 14.vietu, bet tā kā otrajā kvalifikācijas grupā tikai 10 bija labāki par mūsu pārstāvi, tad beigās Petruševicam sanāca 24.vieta. Lai tiktu fināla desmitniekā, savs rezultāts bija jāuzlabo par aptuveni 26 punktiem un jāiegūst 84,50 punkti.

Kanādā, kur startēja 27 dalībnieki, kas visi bija iekļauti vienā kvalifikācijas grupā, Tomam Petruševicam diemžēl abi braucieni neizdevās, iegūstot no tiesnešiem pamatā no 20-25 punktiem un uzrādot abos braucienus identisku rezultātu – 22,75 punktus, par ko neviens sliktāks nebija. Līdz ar to šoreiz nācās samierināties ar pēdējo vietu. Kaut vai ASV rezultāta atkārtojums Tomam Kanādā būtu devis vietu divdesmitniekā un nedaudz virs 100 punktiem pasaules kausa kopvērtējumā un vietu labāko trīsdesmitniekā, bet tā ar ASV nopelnītajiem 70 punktiem kopvērtējumā viņš ir 36.vietā (par 27.vietu viņš nesaņēma nevienu kopvērtējuma punktu, jo tos sāk piešķirt, ņemot vērā dalībnieku skaitu. ASV no 32., bet Kanādā no 25.vietas – aut.piez.).

Stāsta izlases treneris Inars Bīrmanis. “Tomam Bostonā Big Air sacensības bija trešās karjerā un pirmās šajā sezonā. Pilsētas Big Air ir specifisks, jo tas nav, ka tramplīns uz kalna, bet savādāks un līdz ar to pie tā jāpierod. Uzdevums bija maksimāli daudz sēdināt labākos trikus, kas izdevās labāk treniņos, ne tik labi sacensībās."

Par Kvebeku. “Salīdzinot ar Bostonu, tramplīns pēc konstrukcijas bija vieglāks un varēja izpildīt jau dažādākus trikus, vairāk parādot savu meistarību. Treniņos gāja ļoti labi, tāpēc arī sacensībās gribēja parādīt visu savu maksimumu, lai mēģinātu iekļūt finālos, labāko 10-kā.

Sanāca pārcensties, līdz ar to abus trikus pārgrieza un nenosēdināja. Jāņem vērā arī lielais pārtraukums 6 mēneši, kad nebija uz sniega. Praktiski esam tikai tagad tādā formā, kad varam progresēt un attīstīties.

Šobrīd Toms dodas uz EK posmiem, kur cīnīsies par 1-3. vietu EK kopvērtējuma.

Papildināts ar I.Bīrmaņa komentāriem 15.02.2016 plkst. 19.36 (EET).

Ivars Bācis

It was an honor to ride in Legendary "Red Sox" Fenway stadium. Such an amazing event. :) Ended up 24th. Latvijas...

Posted by Toms Petrusevičs on Thursday, February 11, 2016

1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv