ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 11°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

06 • 04 • 2016

Snovborda ātruma disciplīnu pārstāvji startējuši augsta līmeņa sacensībās Eiropā

Siguldieša Andra Ablaževiča Eiropas tūre.

Siguldietis Andris Ablaževičs sacensību tūri sāka ar Eiropas kausu Slovēnijā, kurā konkurence ir Pasaules kausa līmenī. Treniņu dienā bija silts un trase mīksta. Naktī mainījās laika apstākļi, un no rīta trase bija ledaina, kas nozīmēja krasi atšķirīgus trases apstākļus. Rezultātā paralēlā giganta sacensībās kritiens un cerības uz kvalificēšanos izslēgšanas braucieniem zudušas. Nākošajā dienā paralēlā slaloma sacensībās atšķirīga taktika – braukt piesardzīgāk, kā rezultātā 58. vieta kopvērtējumā, kas arī dod punktus FIS ieskaitē.

Andris 6.jpg
Andris Ablaževičs Eiropas kausa sacensībās Slovēnijā

Tālāk ceļš veda uz Čehiju – Pec Pod Sņežku, kur notika FIS kategorijas Čehijas snovborda tūres pēdējais posms. Šeit Andrim izdevās izcils starts: sestdien paralēlā giganta sacensībās izcīnīta 6. vieta, bet svētdien paralēlā slaloma disciplīnā izcīnīta 1. vieta, kas siguldietim Andrim ir labākais panākums FIS kategorijas sacensībās.

Andris 4.jpg
Andris Ablaževičs FIS sacensībās Čehijā

Andris 3.jpg
Andris Ablaževičs FIS sacensībās Čehijā

Andris 1.jpg
Andris Ablaževičs FIS sacensībās Čehijā

Čehijas snovborda tūres noslēdzošais posms Pec Pod Sņežku 26.-27.03.2016.

Uz Čehijas tūres pēdējo posmu devās arī siguldiete Venija Amanta Ozola un rīdzinieki Anna Elizabete Liepiņa, ka startēja jauniešu grupā, savukārt rīdzinieki Paula Anna Vītola un Emīls Klāvs Liepiņš startēja FIS kategorija ieskaitē. Paralēlā giganta sacensībās labi cīnijās siguldiete Venija, kas mazā fināla cīņā par trešo vietu piedzīvoja kritienu, paliekot 4. vietā (arī nevarēja piedalīties svētdienas sacensībās, jo guva nelielu traumu). Anna Elizabete Liepiņa aizcīnījās līdz ceturtdaļfinālam un ieguva 6. vietu. FIS kategorijā izcils sniegums Paulai Annai Vītolai, kas sīvā cīņā izcīnīja 1. vietu, FIS vīriešu kategorijā Emīls Klāvs Liepiņš cīnījās astotdaļfinālā un ieguva 12. vietu kopvērtējumā.

Venija.jpg
Venija Amanta Ozola sacensībās Čehijā

Emils 1.jpg
Emīls Klāvs Liepiņs FIS sacensībās Čehijā

Emils 2.jpg
Emīls Klāvs Liepiņs FIS sacensībās Čehijā

Nākošajā dienā paralēlā slaloma sacensībās labi startēja jauniete Anna Elizabete Liepiņa – atkal aizcīnījās līdz ceturtdaļfinālam un ieguva 5. vietu. FIS kategorijā atkal labs sniegums Paulai Annai Vītolai, kas paralēlā slaloma sacensībās finālā piekāpās savai konkurentei un ieguva 2. vietu. FIS vīriešu kategorijā Emīls Klāvs Liepiņs atkal cīnījās astotdaļfinālā un ieguva 10. vietu kopvērtējumā. 

Anna.jpg
Anna Elizabete Liepiņa sacensībās Čehijā

Paula 1.jpg
Paula Anna Vītola FIS sacensībās Čehijā

Paula 3.jpg
Paula Anna Vītola FIS sacensībās Čehijā

Gerds Sīmanis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv