ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

26 • 03 • 2016

Latvijas snovbordistiem panākumi Igaunijā un Somijā

Labākie Latvijas snovborda ātruma disciplīnu pārstāvji bija devušies uz Igaunijas un Somijas čempionātiem, kur sasniedza labus rezultātus, izcīnot augstas vietas. Igaunijā diviem mūsējiem izdevās tikt trijniekā, bet Somijā mūsējo godalgoto vietu skaits jau sniedzās pāri desmit, jo vienpadsmit reizes mūsu snovbordisti kāpa uz goda pjedestāla, no tām septiņas reizes uz augstākā pakāpiena, jo pa trim uzvarām nopelnīja gan rīdziniece Paula Anna Vītola atklātajā sieviešu grupā, gan siguldiete Venija Amanta Ozola jaunākajā grupā meitenēm, bet viens augstākais panākums jauniešu grupā rūjienietim Kristapam Krūmiņam.

Vispirms mūsējie piedalījās sacensībās Igaunijā, kur notika tikai viena disciplīna snovbordkross,  Ziemeļu kaimiņu pilsētiņā Kūtsemē snovbordkrosa trase ir uzbūvēta citā vietā, un atšķirīga no iepriekšējiem gadiem. Tā kā iepriekšējā dienā bija atkusnis, bet pa nakti sals, tad rezultātā trase bija ledaina un ātra, kas vairākiem sacensību dalībniekiem sagādāja nopietnu pārbaudījumu. Pateicoties rudenīgajai ziemai Latvijā, treniņu iespējas mūsējiem bija ierobežotas, tāpēc rezultāti nesanāca tik labi kā iepriekšējā gadā. Igauņi, kā ierasts, medaļas dod tikai savējiem pārstāvjiem, kas savā ziņā ir samērā saprotama un loģiska pieeja nacionālajos čempionātos, kaut arī atklātos (ārzemniekiem pienāktos balvas – aut.piez.), tāpēc ne otro vietu sieviešu atklātajā grupā izcīnījusī siguldiete Linda Zvaigzne, ne jauniešu grupā puišiem tādu pašu panākumu atkārtojušais rūjienietis Kristaps Krūmiņš pie medaļām netika. Latvija bija tuvu vēl vienam trijniekam, jo cēsniece Sindija Buklagina atklātājā grupā bija divas vietas aiz Lindas un ieņēma ceturto vietu. Jauniešu grupā siguldieši Venija Amanta Ozola un Matīss Zvaigzne aizcīnījās līdz pusfināliem, bet Rīgas pārstāve Elīna Zvaigzne izkrita ceturtdaļfinālā.

Somijā, kur sacensības notika Rukā, snovbordistiem bija jāsacenšas trijās disciplīnās - krosā, paralēlajā slalomā un paralēlajā gigantā. Ruka, kas pazīstama ar Pasaules kausa posmu distanču slēpošanā, tramplīnlēkšanā un ziemeļu divcīņā, ir tradicionāli iecienīta vieta arī snovbordistiem. Laika apstākļi Somijā bija skarbi – sals un spēcīgs vējš. Ja vietējiem tā ir parasta lieta, pie kā viņi ir pieraduši, tad mūsējiem tas sagādāja papildus grūtības. Rukā valdīja patiesi ziemas apstākļi ar ideālu segumu, kvalitatīvi sagatavotām trasēm, kā arī neizpalika draudzīga atmosfēra, kas piedeva papildu pozitīvu noskaņu sacensībām. Tomēr bija arī viens mīnus, proti, sacensību organizācijā bija manāms neliels haoss, tomēr atšķirībā no Igaunijas medaļas tika arī mūsējiem snovbordistiem. Snovbordkrosā varējām vēlēties vairāk tehniskos elementus, jo trases bija samērā vienkāršas un ātras. Tai pat laikā paralēlā slaloma trase bija ļoti interesenta, pateicoties kalna reljefam ar stāvākām vietām, kas mijas ar lēzenākām vietām un dinamisku finišu.

Pēc Igaunijas mūsējie bija „iesildījušies” un jutās pārliecinošāki, tādējādi nostartējot vēl labāk. Atklātajā sieviešu grupā atkal izcēlās Paula Anna Vītola, izcīnot zelta medaļas visās trīs disciplīnās – krosā, slalomā un gigantā. To pašu jaunākajā grupā paveica Venija Amanta Ozola.

Jauniešu grupā pie vēl viena sudraba tika Kristaps Krūmiņš, kurš to nopelnīja giganta disciplīnā, bet ar to šoreiz viņš nesamierinājās, jo viņš palika nepārspēts slaloma disciplīnā. Tikmēr Snovbordkrosā, cīnoties mazajā finālā, Kristaps ierindojās 6. vietā. Bez minētajiem trim pie godalgotām vietām un medaļām Somijā no mūsējiem tika arī Elīna Zvaigzne, kurai sieviešu grupā trešā vieta paralēlajā gigantslalomā un kura pusfinālā piekāpās Paulai, un Matīss Zvaigzne, kurš jaunākajā grupā puišiem izcīnīja 2. vietu slalomā un giganta slalomā. Brālis ar māsu bija tuvu vēl dažām godalgām, jo Matīsam 5. vieta snovbordkrosā, bet Elīna gan krosā, gan slalomā palika tūdaļ aiz pjedestāla.

Ivars Bācis,
pateicoties Gerda Sīmaņa sniegtajai informācijai

Latvijas snovbordistiem panākumi Igaunijā un Somijā

1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv