ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 13°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

06 • 04 • 2016

Latvijai uzvara Lietuvas sacensībās snovbordkrosā jauniešiem

Saistītā informācija

Lietuvas čempionātā snovbordkrosā, kas norisinājās slēgtajā hallē “Snow arena” Druskininkos, ļoti labi nostartējis Latvijas jaunais snovbordists Matīss Zvaigzne, kurš neatstāja nekādas cerības lietuviešiem un izcīnīja pārliecinošu uzvaru.  Tikmēr Kristapam Krūmiņam kritiens kvalifikācijā patraucēja pacīnīties par godalgotu vietu.

 Snovbordkrosa sacensības Lietuvā jau bija plānotas 2015.gada maijā, taču vairākas reizes tās tika atliktas, un pirmo reizi norisinājās tikai šogad. Taču nesanāca viss tik gludi, kā gribētos, jo sacensību organizatori par čempionāta norisi marta beigas uz Lieldienām izvēlējās pēkšņi, tāpēc arī ziņa par šīm sacensībām nāca salīdzinoši vēlu. Tas vēl nebūtu tas lielākais mīnuss, taču jau krietni laicīgāk tajā pašā nedēļas nogalē Latvijas snovbordistiem bija plānots doties uz sacensībām Čehijā (par tām varējāt lasīt iepriekšējā rakstā – aut.piez.). Līdz ar to lielākā daļa no mūsējiem devās uz sākotnēji ieplānoto Čehiju, bet bez Latvijas pārstāvniecības dienvidu kaimiņu čempionātā neiztika, jo uz galējo dienvidu pilsētu Druskininkiem tomēr aizbrauca divi Latvijas snovbordisti – siguldietis Matīss Zvaigzne un rūjienietis Kristaps Krūmiņš. Viņi tad arī bija vienīgie no mūsējiem, kas izmēģināja jauno un pirmo krosa trasi Druskininku hallē “Snow arena”, kas labi zināma mūsu kalnu slēpotājiem, kas tur jau vairākas vasara ir trenējušies, bet pagājušā gada rudenī šajā hallē arī startējuši Latvijas Slēpošanas savienības organizētajās FIS sacensībās. Tagad pirmajām sacensībām kārta bija pienākusi snovbordistiem, jo snovbordkrosa trase tur līdz šim nebija būvētā, līdz ar to arī sacensības šajā ziemas sporta veidā Druskininku hallē nebija notikušas.

Organizatori pie esošajiem apstākļiem centās darīt visu, lai varētu norisināties labas sacensības. Aptuveni 300 metru garajā kalnā slēgtajā hallē trase bija izveidota no pašas augšas līdz pat apakšai. Tā bija pietiekoši interesanta ar daudz elementiem. Pirmajās snovbordkrosa sacensībās Druskininkos Latvijai bija mainīgas sekmes, taču tika izcīnīta uzvara. To paveica Matīss Zvaigzne, kurš ieguva pārliecinošu pirmo vietu septiņu dalībnieku vidū jauniešu grupā U16 (2000.g un jaunāki). Jā, dalībnieku nebija daudz – divi mūsējie pret pieciem lietuviešiem, bet tik un tā visi labākie, kas ir dienvidu kaimiņu zemē, tie tika pārspēti. Tikmēr rūjienietis Kristaps Krūmiņš piedzīvoja neveiksmīgu kritienu kvalifikācijas braucienā, kā rezultātā iedzīvojās traumā, kas pārvelk svītru šai sezonai, kas līdz ar to ir beigusies.

Paralēli snovbordkrosam norisinājās arī sacensības skikrosā, kur gan jauniešu, gan pieaugušo grupā vīriešiem uzvarēja Latvijas Slēpošanas savienības rīkotajās kalnu slēpošanas sacensībās piedalījušies lietuvieši. Pieaugušo grupā ļoti sīvā cīņā nepārspēts palika Lietuvas otrs labākais klanu slēpotājs Viļius Aleksandravičus, bet jauniešiem U16 grupā pirmo vietu ieguva Baltijas labākais slalomists U12 grupā Oskaras Karlavičus. 

Ivars Bācis

Informāciju sniedza Gerds Sīmanis

ltu_sbx_01.jpg

ltu_sbx_1.jpg

ltu_sbx_2.jpg

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv