ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 13°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

06 • 03 • 2014

Snovbordists Toms Petrusevičs Pasaules kausā Austrijā izcīna 15.vietu

Saistītā informācija

Latvijas frīstaila snovbordists Toms Petrusevičs šodien, šīs sezonas pēdējā Pasaules kausa posmā sloupstaila disciplīnā izcīnīja augsto 15.vietu.

Vakardien Austrijas kūrortā Kreišbergā sākās šīs sezonas pēdējās Pasaules kausa sacensības sloupstaila disciplīnā, kad tika izvestas kvalifikācijas sacensības. Vīriešiem 44 sportistu konkurencē notika divi hīti (pa diviem braucieniem katrā) un Toms savā hītā uzrādot 7 rezultātu ar 72.66 punktiem kvalifējās pusfināliem. Abu hītu summā Tomam bija 11 rezultāts. No katra hīta pirmie 4 uzreiz kvalificējās fināliem, bet nākošie 6 uz pusfināliem. Tādejādi šodien vispirms notika pusfināla sacensības no kurām 4 labākie kvalicējās fināliem. Pusfinālā 12 dalībnieku konkurencē Tomam sasniegts 7 rezultāts ar 48.25 punktiem nekvalificējoties fināliem un līdz ar to kopvērtējumā iegūta augstā 15.veta.

Jāpiemin gan ka pēc Olimpiskajām spēlēm sloupstaila disciplīnā Pasaules kausā ir tāds kā atslābums, jo līdzšinējo apmēram 100 sportistu vietā piedalījās tikai 44 sportisti, no kuriem 2 neizgāja uz starta. Viens no tiem bija vēl viens Latvijas pārstāvis Artūrs Cukunde, kurš esot guvis nelielu potītes traumu un šis starts izlaists lai pietaupītos Eiropas kausa sacensībām uz kurām abi sportisti dodas pēc Pasaules kausa Austrijā. Šogad sakarā ar slikto ziemu Eiropā daudz EK posmi ir atcelti un arī pēdējie daži ir uz jautājuma robežas.
Izlases trenera Ināra Bīrmaņa komentārs pēc sacensībām: "Nenostartējām, ka vajag, žēl. Tomam gan pleca trauma, pirms trīs dienām vispār nezinājām vai iziesim uz starta. Saņēmās. Ja vakar nobrauca labi, tad šodien galīgi garām. Tagad EK Bulgārijā."

Tomēr neatkarīgi no tā sasniegtais rezutāts ir ļoti labs, īpaši kvalifikācijā uzrādītie 72.66 punkti, kas faktiski ļautu pusfinālā iekļūt jebkurā no Pasaules kausa posmiem.

Cerams ka šis starts būs laba ceļazīme nākošajiem startiem, īpaši domājot par to ka nākošajā sezonā tieši Kreišbergā notiks Pasaules čempionāts snovbordā un frīstaila slēpošanā.

Nākošais starts Latvijas frīstaila snovbordistiem paredzēts Eiropas kausa posmā Bulgārijā 11.-12.martā.

DSC_8075-LPiiroinen Petja_FIS.jpg
PK otrās vietas ieguvējs Piiroinen Petja kvalifikācijas sacensībās. Foto: FIS

T.Petrusevičs_AUT.jpg
Toms Petrusevičs ar sieviešu sacensību ceturtās un trešās vietas ieguvējām Anna Gyarmati (HUN) un Klaudia Medlova (SVK). Foto: Toma Petruseviča Facebook profils.


1 Komentāri

"Jāpiemin gan ka pēc Olimpiskajām spēlēm sloupstaila disciplīnā Pasaules kausā ir tāds kā atslābums, jo līdzšinējo apmēram 100 sportistu vietā piedalījās tikai 44 sportisti, no kuriem 2 neizgāja uz starta.....Tomēr neatkarīgi no tā sasniegtais rezutāts ir ļoti labs......"
Labi un objektīvi uzrakstīts, tāpat kā par kalnu slēpošanu. Ir gan uzslavēts rezultāts, gan arī nenoslēpta patiesība. Snovbordisti varbūt spēj nedaudz paškristiski paskatīties un nesāks tāpēc ņaudēt kā kalnu slēpošanā.
Kristaps
07 • 03 • 2014 / 08:36
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv