ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

03 • 02 • 2013

Latvijas snovbordists Toms Petrusevičs izcīna 3. vietu Eiropas kausa posmā Francijā

Saistītā informācija

Svētdien, 3. februārī Latvijas snovborda frīstaila izlases sportists Toms Petrusevičs izcīnījis 3. vietu Starptautiskās Slēpošanas savienības (FIS) Eiropas kausa posmā sloupstaila (slopestyle) disciplīnā, kas norisinājās Francijas kūrortā Val Thorens.
Sacensībās ar panākumiem startēja arī citi Latvijas snovborda izlases dalībnieki - Artūrs Vasarājs ierindojās 7. vietā, Emīls Kaupers – 24., Edgars Kaupers – 29. un Jānis Sarāns – 36. vietā 41 dalībnieku konkurencē.
Jānis Mellups, Latvijas snovborda frīstaila izlases vadītājs un galvenais treneris: „Šodien ir vēsturisks brīdis Latvijas snovbordā – varam lepoties, ka pirmo reizi mūsu sportists ir iekļuvis Eiropas kausa trijniekā sloupstaila disciplīnā. Un pirmo reizi divi izlases sportisti – Toms Petrusevičs un Artūrs Vasarājs - ir labāko sportistu desmitniekā.”

Latvijas snovborda frīstaila izlases sportisti no 5. janvāra ir trenējušies Francijā, Les 2 Alpes un Val Thorens kūrortos, kur treneru Jāņa Mellupa un Ināra Bīrmaņa vadībā gatavojās startiem šīs sezonas Eiropas un Pasaules kausu posmos, kā arī sacensībām Baltijas valstīs.
Nākamais izlases sportistu starts paredzēts FIS Pasaules kausa posmā Sočos, Krievijā.
Sloupstails ir snovborda frīstaila disciplīna, kurā trase veidota no dažādiem elementiem, uz kuriem sportistam jācenšas izpildīt pēc iespējas sarežģītāki triki. Sloupstails kā olimpiskā disciplīna pirmo reizi iekļauts 2014. gada Ziemas Olimpisko spēļu programmā Sočos.

Latvijas snovborda izlasi atbalsta Boards.lv un INKA Riders House.


IMG_8294.JPG
Toms Petrusevičs

5 Komentāri

Prieks par puisiem:) super

03 • 02 • 2013 / 22:14
VEČI! Malači Lepojos!
Nauris
04 • 02 • 2013 / 12:55
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv