ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 1m/s

Jaunumi

28 • 11 • 2012

Latvijas snovbordisti un slēpotāji dominē Baltijas tūres pirmajās sacensībās

Nedēļas nogalē Lietuvas iekštelpu snovparkā 99 braucēju konkurencē no 5 dalībvalstīm lieliski startējuši Latvijas snovbordisti un frīstaila slēpotāji. Četriem Latvijas sportistiem – Emīlam Kauperam, Tomam Petrusevičam, Emīlam Ozoliņam un Edvardam Lansmanim –  pirmās vietas prestižākajās grupās kopvērtējumā!

RIB12-1-2PND.jpg
Foto: PND

Šosezon pirmās sacensības „Monster Energy Ride in Baltics`13” tūres ietvaros norisinājās nedēļas nogalē Lietuvas iekštelpu snovparkā Snowarena.lt. Sacensībās frīstaila slēpošanā un snovbordā piedalījās 99 braucēji no 5 dalībvalstīm – Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas un Krievijas. Lai gan visi sacensību dalībnieki rādīja pārsteidzoši labu līmeni, sacensībās un arī uz goda pjedestāla dominēja Latvijas braucēji.

Pēc kvalifikācijas Latvijas snovbordiste Karīna Vītiņa pārliecinoši ierindojās pirmajā vietā, bet finālā diemžēl sāpīgs kritiens un tikai 3.vieta. Lielāko pārsteigumu snovborda junioru grupā sagādāja Emīls Kaupers, kas pēc kvalifikācijā iegūtās 5.vietas, veiksmīgi un finālā ieguva pirmo vietu, aiz sevis atstājot pagājušā gada tūres top braucējus.

Vīriešu konkurencē snovbordā nepārspējams palika Latvijas izlases braucējs Toms Petrusevičs, kurš šomēnes startējis arī Eiropas un Pasaules kausā snovbordā. Savukārt, frīstaila slēpošanas sacensībās atkal triumfēja Latvijas braucējs un Ride in Baltics`12 tūres čempions Edvards Lansmanis.

Pasākuma ietvaros norisinājās arī „AERODIUM Fly High” augstākā lēciena sacensības, kurās tika sasniegta gandrīz augstākā atzīme 4,99m!

„Prieks redzēt, ka Baltijas snovbordistu un frīstaila slēpotāju līmenis aug ar katru sacensību posmu. Tā, piemēram, pagājušajā sezonā sacensībās vairāki braucēji no Lietuvas savā starpā sadalīja pēdējās vietas, bet šogad pirmajās sacensībās jau iekļuvuši pirmajā sešiniekā. Tūres mērķis tādējādi attaisnojas, jo ir izdevies apvienot Baltijas valstu sacensības vienotā tūrē, lai veicinātu sporta veidu attīstību, arvien lielāku interesi saņemot arī no citu valstu braucējiem, pasaules līmeņa organizācijām, sponsoriem un medijiem, ” stāsta pasākuma vadītājs un tūres dibinātājs Einārs Lansmanis.

Nākamais Monster Energy Ride in Baltics`13 tūres posms „Boards.lv OPEN” norisināsies Latvijā 22.decembrī vienā no populārākajiem snovparkiem Latvijā – Žagarkalnā, Cēsīs.

RIB12-1-3PND.jpg
Uzvarētāji vīriešu konkurencē. Foto: PND

RIB12-1-4PND.jpg
Uzvarētāji junioru grupā. Foto: PND

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv