ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

08 • 02 • 2013

Edvards Lansmanis sacenšās Pasaules kausā slopestyle ar Pasaulē labākajiem frīstaila slēpotājiem

Saistītā informācija

Vakar 07.02. Šveices pilsētā Silvaplana, norisinājās Pasaules kausa kvalifikācijas sacensības frīstaila slēpošanā slopestyle disciplīnā. Šī ir viena no disciplīnām, kas savu debiju piedzīvos 2014. gada ziemas Olimpiskajās spēlēs Sočos, Krievijā.

Slopestyle disciplīna ir viena no skatāmakajām frīstaila slēpošanas disciplīnām. Tājā daībniekiem ir jāveic specāli izveidota trase, kurā izvietoti dažādi elementi (tramplīni, margas, kastes u.c.) uz kuriem dalībniekiem ir jāizpilda triki. Tos novērtē tiesneši, piešķirot vērtējumu 100 punktu skalā, parasti katram dalībniekam tiek doti divi braucieni, no kuriem ieskaita labāko.

Šajās sacensībās Latviju pārstāvēja Edvards Lansmanis, kurš arī pagājušā gadā piedalījās vienā Pasaules kausa posmā, ierindojoties 44. vietā 56 dalībnieku konkurencē. Šoreiz trasē kas sastāvēja no 7 dažādiem elementu uzstādijumiem, Edis pēc kvalifikācijas rezultātiem ierindojās 61. vietā 121 dalībnieka konkurencē, kas ir labāks rezultāts, ņemot vērā lielo dalībnieku skaitu un lielo konkurenci. Viņu atbalstīt līdzi devās viņa vecākais brālis, treneris un menedžeris Einārs Lansmanis. Fināliem kas norisinās šodien 08.02. kvalifcējās 16 labākie.

Sacensības bija ļoti sarežģitas, jo trases kas bija veidota specāli šīm sacensībām bija ļoti zemā līmenī. Pirmajās treniņdienās organizatori saņēma asu kritiku no treneriem un braucējiem, tādēļ trase tika nedaudz uzlabota. Sacensību dienā arī laiks nelutināja, bija apmācies, pūta brāzmains vējšs, un sniga sniegs, daudzi dalībnieki nespēja parādīt stabilu sniegumu, un pat dalībnieki ar lielāko pieredzi krita vai kļūdijās izpildot trikus.

Edis uz starta izgāja un devās trasē pārliecības pilns uz pirmā elementa (kink rail) izpildot sarežģitu triku (lip slide bs 27 out) bez kļūdām. Uz nākošā elementa (13 m kicker) arī veiksmīgs triks (right side 54 sefety) bet uz trešā elementa (15 m kicker) pieļāva kļūdu izpildot (sw left dub japan 900) un piedzīvoja kritienu, līdz ar to šīs brauciens Edim bija galā. Kļūdoties 1. braucienā, braucējam ir jātiek galā ar milzīgu psiholoģisku spriedzi, jo ir vēl tikai viena iespēja visu labot. Edim izdevās mobilizēties 2. braucienam, un nobraukt bez nokrišanas. Tika pieļautas dažas kļūdas, kas braucienu tiesnešu acīs padarīja nestabilu, līdz ar to Edis ieguva 52,4 punktus. Eda izpildītie triki bija šādi: uz kink rail lip slide 27 out, 1. tramplīns right side 54 safety, 2. tramplīns sw left side 900 mute, 3. tramplīns left side cork 900 tail, uz flat down box slide un no buter box left side flat 54 critical.

Edis par savu sniegumu ir samērā apmierināts, sakot: „Apstākļi bija smagi gan man, gan pārējiem un vakar beidzot nobraucu nenokrītot, lai arī pieļāvu daudz kļūdu, kuras man maksāja rezultātu labāko 30 braucēju vidū. Tagad zinu pie kā man vairāk jāpiestrādā, lai nākošreiz būtu vismaz 30. Vietā. Motivācija un pieredze tikai aug.”

Edim ir mērķis kvalificēties Soču Olimpiādei, lai to paveiktu, ir divreiz jāiekļūst labāko 30 dalībnieku vidū Pasaules kausā vai Pasaules čempionātā un jāiegūst 80 FIS punkti. Rīt Edis dodās atpakaļ mājās lai savilktu galus Latvijas Mākslas akadēmijā, kur Edis ir 1. Kursa students. Tiks aizvadīti treniņi Latvijas snowparkos un 16. februārī piedalīsies Latvijas slopestyle čempionātā Lemberga Hūtē. Pēc tam Eiropas kauss Slovēnijā un Slovākijā, marta sākumā Pasaules Čempionāts, bet pašās marta beigās Pasaules kausa noslēguma posms Spānijā.

Drīzumā gaidiet video apskatu no piedzīvojumiem Pasaules kausā, bet līdz tam turpiniet izbaudīt ziemu un atcerieties labs nāk ar gaidīšanu.

Ar mīlestību E. L.

Edis_Silvaplana.jpg

Edis_SUI.jpg

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv