ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 7°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

14 • 02 • 2012

Ventspilī trenējas Latvijas snovborda frīstaila sportisti

Līdz 15. februārim slēpošanas kalnu „Lemberga hūte” par savu treniņu vietu ir izvēlējusies Latvijas snovborda frīstaila disciplīnas izlase trenera Ināra Birmaņa vadībā. Treniņus aizvada vienpadsmit puiši, vecumā no 14 – 19 gadiem.

Šī izlase ir pavisam jauna, kopā aizvada pirmo treniņu sezonu un tajā apvienojušies iepriekšējā gada Latvijas kausu posmu uzvarētāji. Frīstaila disciplīna pirmo reizi iekļauta Olimpisko sporta veidu sarakstā, taču Olimpiskās spēles nav izlases galvenais mērķis, jo, kā saka treneris I.Birmanis, lai tām sagatavotos, ir nepieciešami vismaz 4 gadi. Tuvākais mērķis – iekļūt Eiropas kausu kopvērtējuma labāko desmitniekā. Šobrīd izlase gatavojas sacensībām Francijā, kas notiks 17. un 18. martā.

Eiropas kausos ir lieli tramplīni, taču Latvijā šādi tramplīni ir problēma. Kā saka treneris, ir tikai divas vietas, kur ir treniņu procesam atbilstoši apstākļi, augsti tramplīni un gaisa spilvens, tieši tāpēc izlase ir atbraukusi uz Ventspili, slēpošanas kalnu „Lemberga hūte”, uz nesen atklāto snovparku.

Treneris ir pateicīgs Olimpiskajam centram „Ventspils”, jo tas nodrošina izlases izmitināšanu un treniņu procesu par ļoti izdevīgiem nosacījumiem. Kā atzīst treneris, šī nav pēdējā reize, kad treniņi notiek Ventspilī, iespējams, ka tieši šeit vasarā tiks rīkotas treniņnometnes.

Izlases dalībnieki Ventspilī atgriezīsies jau šajā nedēļas nogalē. 18. februārī snovbordisti cīnīsies par A.Lemberga naudas balvām sacensībās „Latvijas kauss snovbordā un frīstaila slēpošanā „Lemberga hūtē”” un jau 19. februārī - Ride In Baltics Tour čempiona titulu ilggadējā Burton Rooki Tour.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv