ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

05 • 01 • 2012

Vasins uzsāks sezonu Eiropas kausā Francijā

Latvijas labākais snovbordkrosists Toms Vasins ceturtdien devies uz Francijas pilsētu Pī Sentvinsentu, kur piedalīsies pirmajā šīs sezonas Eiropas kausa posmā snovbordkrosā. Tā kā sniega trūkama dēļ decembra vidū paredzētais pirmais posms Kortīnā D’Ampeco (Itālija) tika atcelts, tad Eiropas kausa sezona tiks uzsākta Francijā.

Gatavojoties jaunajai sezonai, Toms Vasins decembrī aizvadīja desmit dienu treniņnometni Austrijā, bet uzreiz nācās atgriezties mājās, jo plānotais Itālijas posms, kur mūsu sportistam pagājušajā sezonā ļoti labi veicās, tika atcelts. Tomam līdzi devies arī tēvs Andris, kas ar savu pieredzi palīdz dēlam gan tehniskā, gan braukšanas, gan arī psiholoģiskā ziņā.

Sacensības paredzētas trīs dienas pēc kārtas, un pirmais starts paredzēts jau piektdien, kad notiks FIS (Starptautiskā Slēpošanas federācija) sacensības, bet sestdien un svētdien Eiropas kausa posma pirmās divas sacensības. Šajā posmā plāno piedalīties vairāki vadošie Eiropas valstu kā Šveices, Austrijas, Francijas pārstāvji, kas ir vieni no vadošajiem arī pasaulē un kas biežāk startē Pasaules kausa posmos.

Siltās ziemas un ar to saistītās sniega problēmu dēļ ir ieviestas korekcijas sezonas kalendārā, proti, tiek atcelti vairāki posmi. Līdz ar to arī Tomam ies secen plānotais Eiropas kausa posms janvāra vidū Izolā (Francija) un Pasaules kausa posms Badgašteinā (Austrija). Tiesa, atceltās sacensības Austrijā ir pārceltas Šveices kūrortu Veisonā, kur 19.janvārī notiks papildus posms, bet 22,janvārī Pasaules kausa posms tur norisnāsies kā plānots sezonas sākumā, un tajā plāno startēt arī mūsu snovbordists. Un pēc tam viņš atgriezīsies mājās, jo 28. un 29.janvārī Cēsīs notiks Eiropas kausa posms. Vēlēsim veiksmi, lai jaunā sezona iesākas tikpat veiksmīgi kā iepriekšējā un lai šogad izdodas uzlabot pagājušajās sezonas kopvērtējumā izcīnīto devīto vietu.

4 Komentāri

Cerams, ka treniņi uz sniega nāks par labu. Lai veicas!
SBX
05 • 01 • 2012 / 21:32
Piektdien FIS mačos Toms 19.tais. Spēcīgs sastāvs. Jācer, ka šodien un rīt vēl labāk ies.

07 • 01 • 2012 / 12:08
Malacis Toms, šodien 12.vietā Eiropas kausā.
07 • 01 • 2012 / 19:35
12.vieta ir labs sākums, malacis. Veiksmi šodien!

08 • 01 • 2012 / 08:48
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv