ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 15°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

04 • 04 • 2012

Kāršenieks sezonu noslēdz ar 9.vietu Zviedrijas čempionātā

Saistītā informācija

Aizvadītajā nedēļas nogalē Zviedrijas slēpošanas kūrortā  Ore (Are), notika Zviedrijas Nacionālais čempionāts skikrosa disciplīnā, kurā piedalijās divi Latvijas sportisti - Vankūveras ziemas Olimpisko spēļu dalībniece, kalnu slēpotāja, Liene Fimbauere un Latvijas Frīstaila izlases skikrosists Arturs Kāršenieks.

Sacensības, kā ierasts, sākās ar kvalifikācijas braucieniem, pēc kuriem uz finālu tika 32 ātrākie vīriešu grupā un 16 dāmu grupā.

Vīriešu konkurencē labāko kvalifikācijas laiku uzrādija zviedru olimpietis Lars Levens, apsteidzot savus tautiešus, par līderiem uzskatītos, Viktoru Norbergu un Viktoru Lennmalmsu. Latvijas pārstāvis Arturs Kāršenieks atpaliekot 2,01 sekundes no Larsa Levana kopvērtējumā palika astotais, nodrošinot sev stabilu vietu finālā.

Sieviešu grupā labāko laiku uzrādija zviedrijas izlases dalībniece Malou Petersone. Latvijas pārstāve Liene Fimabauere kvalifikācija uzrādija astoto labāko rezultātu, atpaliekot no līderes 1,54 sek.

Pirmajā finālsērijas braucienā Arturs Kāršenieks finišēja otrais un tika tālāk uz ceturtdaļfinālu. Ceturtdaļfinālā, sīvā cīņā, Arturs palika trešais, piekāpjoties kvalifikācijas līderiem Larsam Levensam un Niklasam Andersonam.

Par sacensību uzvarētāju kļuva Viktors Norbergs, otrais Lars Levens un trešo vietu ieguva Niklas Andresons. Arturs Kāršenieks ierindojās 9. vietā iegūstot 46,4 FIS punktus.

Arturs Kāršenieks, kuram šīs bija sezonas pēdējās sacensības, atzīst: “Esmu aizvadījis spraigu sezonu, kas noslēdzās ar interesantu cīņu pret spēcīgākajiem zviedru slēpotājiem, kuri vairs nav tik nesasniedzami, kā tas likās pirms dažiem gadiem. Nedaudz atpūtīšos un jau aprīļa vidū sākšu gatavoties nākamajai sezonai.”

Dāmu konkurences ceturtdaļfināla braucienā Liene Fimbauere piekāpās zviedrietēm Malou Petersonei un Malin Erikssonei. Sacensību kopvērtējumā Liene ierindojās devītajā vietā.


Kāršenieks.JPG
Artūrs Kāršenieks

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv