ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

01 • 03 • 2011

Trakais weekends Cēsīs aizvadīts

Divas dienas, divi kalni, trīs disciplīnas un divi dažādi sporta veidi. Piecpadsmit Latvijas kausi un 3 Latvijas čempionāta medaļu komplekti, kas tika sadalīti starp vairāk kā 100 dalībniekiem. Tā bija otrā Latvijas kausa izcīņa slopestyle un big air disciplīnās snovbordam un freeskiam Žagarkalnā, kā arī Latvijas čempionāts borderkrosā un Latvijas kauss skikrosā  - Ozolkalnā.

Un tagad par visu pēc kārtas: Sestdiena (26.02) sākās ar Latvijas kausu slopestyle, kur līdzīgi kā pirmajā posmā, katram braucējam bija četri braucieni, kuri tika sadalīti sekojoši:  divreiz pa slaidu līniju un divreiz pa kikeru līniju. Braucējiem bija jāparāda gan to, cik prasmīgi viņi māk slaidot, gan to, cik labi atstrādāti triki ir uz tramplīniem. Sacensību laikā izvērtās spraiga cīņa par punktiem gan snovbordā, gan freeski, jo sezonas beigās braucēji savus labākos trikus ir pieslīpējuši un tas lika tiesnešiem nedaudz palauzīt galvas. Šoreiz Latvijas kausi aizceļoja pie snovbordistiem Māras Zālītes, Naura Puteņa un Artūra Cukundes. Bet freeski pie Ilzes Lagzdiņas, Emīla Ozoliņa un Reiņa Stabiņa. Braucēji tika pie kausiem, kurus bija sarūpējusi Latvijas slēpošanas savienība un, protams, pie lieliskām balvām, par kurām parūpējās pasākuma atbalstītāji: Burusports, Nike 6.0 un Red Bull.

Tūlīt pēc slopestyle apbalvošanas, visi devās iemēģināt savus trikus uz big air tramplīnu,  kas  bija paredzēts otrajā dienas daļa. Tāpat kā pirmajā Big Air Latvijas Kausā, sacensības noritēja pēc izslēgšanas sistēmas. Sākumā kvalifikācijā sadalot pārus ceturtdaļfināliem, kur kvalificējās labākie astoņi. Big Airs bija aizraujošs ne tikai pašiem dalībniekiem, bet arī skatītājiem. Tādus trikus nevienās citās Latvijas sacensībās neredzēt! Lielākās cīņas kā jau ierasts notika vīriešu grupās kā snovbordā, tā freeski, kur braucēji izcēlās ar vislielāko amplitūdu un vissarežģītākajiem trikiem. Galu galā Latvijas kausus izcīnīja: snovam - Karīna Vītiņa, Nauris Putenis, Artūrs Cukunde un freeski  - Ilze Lagzdiņa, Robins Kokarītis un igaunis Ott Karson. Arī Big Air uzvarētāji tika pie balvām no veikaliem Gandrs un Nike 6.0, kā arī enerģijas dzēriena Red Bull.

Nākamais rīts pienāca ļoti ātri, tik pat ātri kā labāko dalībnieku laiki borderkrosā un skikrosā Ozolkalna borderkross trasē. Trase daudz neatšķīrās no tās, kas bija izveidota Eiropas kausa posmā, kurš norisinājās 6. Februārī. Daudzi braucēji atzina, ka trase, pateicoties lielajam aukstumam, bija ātrāka un cietāka, līdz ar to sarežģītāka. Šoreiz trasē bez snovbordistiem devās arī vairāki slēpotāji, kuri cīnījās par Latvijas kausiem skikrossā, disciplīnā, kas ir ļoti līdzīga borderkrosam un atšķīrās vien ar to, ka braucēji brauc ar slēpēm. Spraigas cīņas par sekundēm un pozīcijām notika visas dienas garumā, jo uz starta bija ieradušies visi labākie sportisti, izņemot Tomu Vasinu, kurš traumas dēļ iziet rehabilitāciju. Par lielu pārsteigumu, labākos laikus kvalifikācijā uzrādīja snovbordisti, drosi vien vairāk laika pavadījuši uz trases un atkoduši visas virāžas un tramplīnus. Lai nu kā,  par Latvijas čempioniem borderkrosā kļuva Signe Valdusa, Nauris Putenis un Mihaels Turauskis, bet Latvijas kausus skikrosā izcīnīja Liene Fimbauere kopā ar Aneti Skrastiņu, jo abas finišā iebrauca vienlaicīgi un Artūrs Kāršenieks. Arī borderkrosā un skikrosā par balvām parūpējās veikals Gandrs un Reb Bull.

Šajā sezonā tas arī viss Latvijas kausu izcīņā snovbordam un freeskiam. Rezumējot paveikto, šķiet, ka būs iedēstīta sēkla lielam un spēcīgam kokam, un ar nākamo sezonu spēsim noorganizēt sacensības augstākā līmenī un sapulcināt vairāk un augstāka līmeņa dalībniekus. Protams, bez mūsu atbalstītājiem un pasākuma līdz autoriem, šis nebūtu iespējams. Tāpēc milzīgs Paldies kalniem Žagarkalns un Ozolkalns, kuri ļāva brīvi izpausties viņu izcilajās nogāzēs un organizēt sacensības. Tāpat arī Baltic snowpark agency par izcilo snovparku. Veikaliem un izplatītājiem: Burusports, Gandrs, Nike 6.0 par vērtīgajām balvām, Red Bull komandai par spārniem. Un protams visiem tiesnešiem, sekretariāta meitenēm un brīvprātīgajiem palīgiem par palīdzību. Tiekamies uz kalna, jo sniegs vēl kādu laiciņu būs ar mums!

Peace,  Einārs.

6 Komentāri

Labs raksts!
IB
01 • 03 • 2011 / 22:14
Einārs MONSTRS!!!
Janis
02 • 03 • 2011 / 13:52
Izrādās Eināram ir arī rakstnieka talants :) - lieliski!
AndrisV
02 • 03 • 2011 / 14:08
"Šajā sezonā tas arī viss Latvijas kausu izcīņā snovbordam ..."
-------------------------------------------------------------------------------------------
Vai tad Siguldas kauss 2011 un Latvijas čempionāts snovborda slalomā vairs nav sacensības???
Pāragrs "rezumē" Eināram nu ir sanācis.:(
Snova Fans
02 • 03 • 2011 / 21:51
Latvijas Kausa sacensības ir noslēgušās. LČ slalomā un Siguldas kauss jau ir kas cits.

03 • 03 • 2011 / 10:02
Kamdēļ tāds sašutums?
Einārs pareizi ir uzrakstījis. Viņš domāja tieši par Latvijas kausu un kopīgām sacensībām snovbordistiem ar frīstaila slēpotājiem. Viņš arī vairāk kūrē freestyle disciplīnas.
Snovbordistiem no LSS būs vēl Latvijas čempionāts slalomā, bet Siguldas kauss ir Siguldas rīkotās sacensības un ne vienas, ne otras nav Latvijas kauss.
Tāpat, protams, arī ar to sacensības snovbordistiem nebaidzas, jo gan jau vēl kāds kaut kur kaut ko rīko, kā piem. Volcom Peanut Butter and Rail Jam, Trakais Reinis utt.
03 • 03 • 2011 / 11:14
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv