ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

14 • 01 • 2011

Snoveru un frīskieru meistarīgie triki Latvijas kausā Žagarkalnā

Nedēļas nogalē, 15. un 16.janvārī, Žagarkalnā Sony Ericsson snovparkā norisināsies Latvijas kausa pirmais posms frīstaila slēpošanā un snovbordā, Slopestyle un Big air disciplīnās. Skatītāji laipni aicināti, jo varēs ne tikai vērot aizraujošās sacensības ar neiedomājamiem trikiem, bet arī paši paslēpot vai pat izmēģināt kādus trikus ar sniega dēli vai slēpēm.

Pateicoties Sony Ericsson, kas ir Žagarkalna snovparka ģenerālsponsors, Latvijas slēpošanas savienībai (LSS) ir iespējas Žagarkalnā noorganizēt vienas no svarīgākājām sacensībām snoveriem un frīskieriem Slopestyle un Big Air disciplīnās Latvijā. Šajā sezonā vairs nenotiks Latvijas čempionāts, bet ir ieviests jauninājums – Latvijas kauss, kas norisināsies divos posmos (otrais posms 26. un 27.februārī arī turpat Žagarkalnā). Līdz ar to Latvijas kausa ieguvēju, kas katrā grupā tiks noteikts pēc abos posmos visvairāk iegūtajiem punktiem, šosezon var uzskatīt par Latvijas čempionu.

Neskatoties uz to, ka pēdējās dienās ir uznācis neliels atkusnis, Ziemas sezona rit pilnā sparā, jo par sniega daudzumu šogad nevar sūdzēties. Pagājušās brīvdienās norisinājās Latvijas kauss kalnu slēpošanā, bet tagad pienākusi kārta snovbordam un frīstailsēpošanā pirmā reize šosezon, kad varēsim vērot snovbordistu un frīskieru „izpildīšanos”, jo turpat no Cēsīm netālajā Žagarkalnā 2010.gada 30.decembrī Sniega kausā un Jaunā gada sagaidīšanas pasākumā snovbordisti un frīskieri skatītājus priecēja ar trikiem un augstiem lidojumiem. Nevar noliegt, snovbordisti un frīskieri sloupstaila un Big Air disciplīnās ir īpaši radoši, jo triku jaunradē ir nepieciešama izdoma. Atšķirībā no snovbordkrosa vai kalnu slēpošanas disciplīnām, kur sportistiem ir jāveic noteikta distance, snoveri un frīskieri šajās disciplīnās var brīvi „izpausties”, tādēļ katrās sacensībās ir iespējas novērot kaut ko jaunu un pirms tam neredzētu.

Snovbords pēdējos gados kļūst arvien populārāks, un to pašu var teikt arī par frīstail slēpošanu. Kaut arī kā līdzeklis tikšanai pa kalnu lejā arvien biežāk ziemas sporta cienītāju vidū kā pirmais tiek izvēlēts sniega dēlis, tomēr snovborda sacensībās nav tik daudz dalībnieku, kā, piemēram, kalnu slēpošanā. Taču jādomā, ka pašu redzētais vai no nostāstiem dzirdētais par iespaidiem Sniega kausā un Jaungada pasākumā kliedēs nedrošību vai kautrīgumu vairākos snovborda un frīstaila slēpošanas entuziastos, un Latvijas kausā būs redzami jauni šo sporta veidu pārstāvji, kas nākotnē varētu sastādīt konkurenci šā brīža līderiem. Kā nekā šogad šīs abas disciplīnas ir iekļautas pasaules čempionāta programmā, un kas zina, varbūt nonāks arī līdz Sočiem. Latvijas kausā startēs arī ārzemnieki un tie būs kaimiņi igauņi, ar kuriem mūsu sportisti sīvi konkurē. 

Tusiņš Žagarkalnā solās būt foršs, jo par to parūpēsies „Red Bull”, kas atskaņos mūziku, kā arī sacensību dalībniekiem dalīs neiztrūkstošos enerģijas dzērienus. Par balvām ir gadās sacensību atbalstītāji – „Gandrs” (atbalsts Big Air) un „Burusports” (atbalsta sloupstailu). Par snovparka sagatavošanu un atjaunošanu gādā „Baltic Snowpark agency”, līdz ar to ir garantēti labi sacensību apstākļi, stāsta atbildīgais LSS par snovbordu un frīstaila slēpošanu Einārs Lansmanis, kurš aktīvi piedalās sacensību organizēšanā. Viņš arī piebilst, ka skatītāji varēs ne tikai paši paslēpot, bet drosmīgākie varēs izmēģināt arī trikus, saistībā ar kuru izpildi  konsultācijas sniegs labākie sacensību dalībnieki. 

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv