ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 0°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

14 • 03 • 2011

Noskaidroti Latvijas čempioni snovbordā paralēlajā gigantslalomā

Piektdienas vakarā Siguldā Pilsētas trasē norisinājās Latvijas čempionāts snovbordā paralēlajā gigantslalomā. Vīriešiem par čempionu kļuva Andris Ablaževičs, bet sievietēm Signe Valdusa, savukārt jauniešu grupā uzvarēja Nauris Putenis. 

Pirms nedēļas turpat Pilsētas trasē norisinājās Siguldas kauss paralēlajā gigantslalomā, bet tagad kārta bija pienākusi noskaidrot Latvijas čempionus. Pirms divām nedēļām Ozolkalnā snovbordisti cīnījās par čempiona titulu snovbordkrosā, un liela daļa no viņiem izgāja uz startu arī paralēlajā gigantslalomā. Jau pirms sacensībām speciālisti runāja, ka galvenie favorīti būs juniori, un tā arī notika, jo pusfinālā labāko četriniekā iekļuva tikai juniori. Labas izredzes uz pusfinālu bija pieaugušo grupas pārstāvjiem Arnim Jurgelim un Kasparam Semjonovam, kas vairāk specializējušies snovbordkrosā, taču pāris kļūdas ceturtdaļfināla braucienos neļāva pakāpties augstāk attiecīgi par piekto un septīto vietu 15 dalībnieku konkurencē. Finālā tāpat kā pirms nedēļas Siguldas kausā iekļuva Ansis Blumbergs un Andris Ablaževičs, kaut arī viņiem sīvu pretestību pusfinālā izrādīja Toms Vītols un Mihaels Turauskis. Uzvarot abos braucienos finālā, par čempionu kļuva Andris Ablaževičs, otrā vietā atstājot Blumbergu, kas bija stabili labākais kvalifikācijā. Savukārt mazajā finālā par trešo vietu snovbordkrosa čempions Turauskis pārspēja Vītolu, jo Toms otrā brauciena beigās piedzīvoja kritienu un „izlaida uzvaru no rokām”. 

Sievietēm startēja sešas dalībnieces, un finālā iekļuva pieaugušo grupas pārstāve Ilze Vilks un juniore Signe Valdusa. Nepiedalījās viena no favorītēm Lauma Ildena. Cīņā par uzvaru nedaudz pārāka izrādījās juniore Valdusa, kas uzvarēja arī Latvijas čempionātā snovbordkrosā. Ilzei Vilks otrā vieta, bet trešo vietu izcīnīja progresējošā Linda Zvaigzne, kas mazajā finālā pārspēja visjaunāko dalībnieci un atzīstamu sniegumu parādījušo Paulu Vītolu. Jauniešu grupā (1996.g un jaunāki) puišiem finālā ļoti sīvā cīņā Nauris Putenis pārspēja Eduardu Balodi, bet trešo vietu izcīnīja Uģis Zariņš, kas mazajā finālā pārspēja Aleksandru Ablaževiču. 

Sacensības Latvijas Slēpošanas savienībai labā līmenī palīdzēja noorganizēt snovborda slaloma speciālists Gerds Sīmanis, kurš bija arī sacensību galvenais tiesnesis. 

 

5 Komentāri

forši!!!
patriots
14 • 03 • 2011 / 23:10
Tik tieshaam forshi!!!
Forshi nosprausta trase. Forsha sacensiibu gaita. Forshs raksts un video.
Paldies organizeetaajiem un sportistiem!
Jaazeps
15 • 03 • 2011 / 11:41
Malači juniori! Bet vēlu pieaugušo grupas dalībniekiem satrenēties un nākošgad tikt trijniekā:) Tikai labā konkurencē aug meistarība.
rolex
15 • 03 • 2011 / 12:42
Labs pasākums. Lai vairāk drosmīgāku meiteņu un puišu, kas uzdrošinās startēt mačos, ne tikai priek pēc pabraukāt.
Jana
15 • 03 • 2011 / 21:21
Forsi nosprausta trase, forsa sacensibu gaita, fors raksts un video, forsas bildes, malači juniori, labs pasākums, pats izlēmu nepiedalīties, iespējams ka neprotu braukt ar sniegadēli, iespējams baidījos satraumēties, iespējams nepatika sniega kvalitāte, uzskatu šads pasākums jaorganizē februāra sākumā kad ir mīnusi, nevis marta vidū, kad ir + un līst lietus. piedodiet par kritiku.
14 • 07 • 2011 / 21:01
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv