ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

15 • 02 • 2011

Latviešiem labi rezultāti Eiropas kausā snovbordkrosā Norvēģijā

Saistītā informācija

Pagājušajās brīvdienās Norvēģijas pilsētiņā Konsbergā norisinājās šīs sezonas piektais posms Eiropas kausam snovbordkrosā. Abās sacensību dienās labākais no mūsējiem bija Toms Vasins, kas izcīnīja sesto un astoto vietu, bet Inārs Bīrmanis otrajā sacensību dienā ierindojās augstajā 16.vietā. 

Tikai nedēļu pēc tam, kad Cēsis Ozolkalnā pirmo reizi bija norisinājies Eiropas kauss snovbordkrosā, vairāki mūsu vadošie snovbordisti devās uz Konsbergu (Norvēģija), kur norisinājās piektais posms, ietverot divas Eiropas kausa sacensības. Sestdien no mūsējiem kvalifikāciju pārvarēja un labāko trīsdesmitdivniekā iekļuva Toms Vasins. Tomam kvalifikācijā bija 14.ātrākais laiks, zaudējot labākā laika (1:17,30) īpašniekam Mateušam Ligocki no Polijas 2,36 sekundes. Līdz kvalifikācijas pārvarēšanai – 1:21,52 – Mihaelam Turauskim pietrūka viena, bet Ināram Bīrmanim divas sekundes. Abi ierindojās attiecīgi 37. un 43.vietā. Andrim Ablažēvicam 56 dalībnieku konkurencē 53.vieta. Vasins tāpat kā Cēsīs mierīgi pārvarēja astotdaļfinālu, taču Konsbergā uz to neapstājās, un veiksmīgi tika pārvarēta arī ceturtdaļfināla kārta, kas pirms nedēļas mājas trasē bija liktenīga. Pusfinālā savā braucienā Toms netika labāko divniekā, jo nedaudz nokavēja startu un paspēja „saķerties” ar vienu no konkurentiem, līdz ar to lielais fināls gāja secen, bet mazajā finālā izcīnītā otrā vieta kopvērtējumā mūsu sportistam deva sesto vietu, kas aiz trešās vietas Kortīnā de Ampeco (Itālija) Vasinam ir otrais labākais rezultāts Eiropas kausos ne tikai šajā sezonā, bet arī karjerā (vēl viena sestā vieta tika izcīnīta pirms gada Izolā (Francija)). Mazajā finālā Tomu pārspēja un piektajā vietā ierindojās „pāridarītājs” Cēsu trasē Macejs Jodko, līdz ar to revanšs neizdevās  Pirmajā dienā uzvarēja mājinieks Stians Sivertzens, otrajā vietā atstājot spāni Regino Hernandesu, bet trešajā vācieti Martinu Noerlu. 

Sievietēm vienīgā Latvijas pārstāve Signe Valdusa spēcīgajā 21 sportistu konkurencē kvalifikācijā nespēja iekļūt labāko sešpadsmitniekā, kas ceturtdaļfinālā turpināja cīņu par uzvaru, ierindojoties 21.vietā. Līdz ceturtdaļfināla slieksnim pietrūka diezgan daudz – nepilnas četrpadsmit sekundes, taču tas skaidrojams ar ātro trasi un Signes piesardzīgo braukšanu, jo vēl nav pietiekamas starptautiskās pieredzes. Uzvarēja francūziete Hloje Trespo, kura bija absolūti ātrākā arī kvalifikācijā. Otro vietu izcīnīja dāniete Julī Lindholta, bet trešo šveiciete Tanja Besansē, kas Cēsīs Ozolkalnā bija otrā.

Svētdien vīriem kvalifikāciju pārvarēja jau divi Latvijas sportisti. Tomam Vasinam izslēgšanas braucienos pievienojās Inārs Bīrmanis. Šoreiz vēl mazāk, lai pārvarētu kvalifikāciju, pietrūka Turauskim, tikai 0,3 sekundes, kas Mihaelam deva 35.vietu 51 sportista konkurencē. Turauska sniegums rāda, ka viņš šobrīd ir gatavs šāda līmeņa sacensībās pārvarēt kvalifikāciju, taču viņam vēl ir maza starptautisko sacensību pieredze, tāpēc kvalifikācijas braucieni tika veikti ar nelielu piesardzību, kas šajā gadījumā izrādījās izšķirošs faktors. Andris Ablažēvičs uzrādīja 49.rezultātu. Kaut arī kvalifikācijā Ināram bija 29.rezultāts, tomēr mūsu pieredzējušais snovbordists pārvarēja astotdaļfināla barjeru un iekļuva labāko sešpadsmitniekā, bet ļoti spēcīgajā konkurencē tālāk tomēr neizdevās tikt. Ceturtdaļfināla braucienā Inārs finišēja ceturtais, kas viņam, ņemot vērā kvalifikācijas rezultātu, deva 16.vietu. Bīrmanim ilgajā karjeras laikā tas ir labākais sasniegums Eiropas kausos ārzemēs, jo vienīgi Cēsīs Ozolkalnā viņš ticis par vienu vietu augstāk – 15.vietā. 

Kas neizdevās Ināram, izdevās Tomam, jo mūsu labākais snovbordists iekļuva pusfinālā arī svētdien, taču arī otrajā dienā fināls diemžēl gāja secen, jo par to "parūpējās" itālis, kas mūsējo vienā no virāžām nogrūda, bet diemžēl tiesneši atstāja šo epizodi bez ievērības. Mazajā finālā Toms pats pieļāva kļūdu un šoreiz palika ceturtais, kas kopējā ieskaitē deva astoto vietu. Vasins abas dienas pārspēja Cēsis labus rezultātus uzrādījušos šveiciešus Arnoldu, Voteru, Ašvandenu, kā arī austrieti Hamerli un somu Koivumā. Vienīgi polis Jodko „izspruka sveikā no latvieša nagiem”. Otrajā dienā pirmo divu vietu ieguvēji bija tie paši – uzvarēja norvēģis Sivertzens, bet otrais bija spānis Hernandess. Trešo vietu šoreiz izcīnīja itālis Tomasso Leoni.

Dāmām 20 dalībnieču vidū, nestartējot pirmās dienas uzvarētājai Trespo, pirmo vietu izcīnīja spāniete Anna Amora, kas bija labākā arī kvalifikācijā. Otrajā un trešajā vietā bija Cēsīs redzētās Marija Beliha no Krievijias un šveiciete Mirjama Vufli, kas Ozolkalna trasē izcīnīja uzvaru. Signei Valdusai svētdien veicās nedaudz labāk, taču arī šoreiz neizdevās pārvarēt kvalifikāciju un iekļūt labāko sešpadsmitniekā. Signei otrajā dienā pietrūka jau krietni mazāk, sešas sekundes, un viņa ierindojās 19.vietā. 

Sestā un astotā vieta Konsbergā Vasinam palīdzējusi Eiropas kausa kopvērtējumā atgriezties labāko desmitniekā, kuru pēc neveiksmīgā starta Cēsīs viņš bija „pametis”. Toms pēc pieciem posmiem un astoņām sacensībām ar 1090 punktiem ir astotajā vietā. Līderis ir itālis Leoni, kuram ir 1465 punkti. Uz 42.vietu ar 164 punktiem ir pakāpies Inārs Bīrmanis, bet trešais labākais no mūsējiem ir Turauskis, kuram ar iegūtajiem 90 punktiem ir 62.vieta. 187 sportistu vidū labāko simtniekā ir arī Arnis Jurģels, Mārtiņš Dzenis, Kaspars Semjonovs un Ansis Blumbergs. Dāmām līdere ar 2270 punktiem ir Trespo, bet 282 punkti mazāk ir otrajā vietā esošajai Vufli. Labākā no mūsējām joprojām ir Lauma Ildena, kura ar 145 punktiem atrodas 40.vietā. Signei ir par 15 punktiem mazāk un 41.vieta. Vēl labāko piecdesmitniekā 72 sportistu vidū ir Zane Leja, Sindija Buklagina un Linda Zvaigzne.

Pēdējais sestais Eiropas kausa posms ar divām sacensību dienām norisināsies tikai pēc mēneša, 18. un 19.martā, Lenkē (Šveice), kur ļoti iespējams atkal startēs mūsējie, ja vien nedosies uz paralēli notiekošo Pasaules kausa posmu.

1 Komentāri

Prieks dzirdēt par mūsējo labajiem rezultātiem. Labi, ka arī Inārs iekļuva 1/4finālā. Ja izdosies atrast līdzekļus, tad Turauskis būs augšdaļā.
rollex
15 • 02 • 2011 / 16:30
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv