ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

22 • 02 • 2011

Cēsīs čempionāts SBX un kausa otrais posms SNB, FS, SC

Šajās brīvdienās galvenie notikumi ziemas sporta veidos Latvijā norisināsies Cēsu tuvumā. Šo sestdien Žagarkalnā Sony Ericsson snovparkā notiks Latvijas kausa otrais posms frīstaila slēpošanā un snovbordā, Slopestyle un Big Air disciplīnās. Savukārt svētdien netālajā Ozolkalnā tiks noskaidroti Latvijas čempioni snovbordkrosā un Latvijas kausa ieguvēji skikrosā. 

Janvāra vidū Žagarkalnā norisinājās Latvijas kausa pirmais posms, bet šo sestdien pienākusi kārta otrajam posmam, pēc kura tad arī varēs uzzināt šīs sezonas labākos snoverus un frīskierus Slopestyle un Big Air disciplīnās Latvijā. Ņemot vērā šosezon ieviesto jauno kārtību, kad nacionālā čempionāta vietā notiek kausa posmi, tad abu kausa posmu kopvērtējuma labākie savā grupā tiek uzskatīti par Latvijas čempioniem. Otrā posma ietvaros būs jauns formāts, proti, Slopestyle un Big Air disciplīnas būs vienā dienā. Neiztrūkstoši viesi būs spēcīgie igauņu sportisti, taču šoreiz mūsējie centīsies nebūt vairs tik „viesmīlīgi” godalgoto vietu ziņā, jo pa šo pusotru mēnesi šis tas jau ir padomāts triku ziņā un ir piestrādāts arī pie kvalitātes. 

Svētdien, 27.februārī, turpat netālajā Ozolkalnā notiks Latvijas čempionāts snovbordkrosā un Latvijas kauss skikrosā. Februāra sākumā Ozolkalns jau bija uzmanības centrā, jo pirmo reizi tur tika rīkots Eiropas kauss snovbordkrosā. Tagad Eiropas vadošo sportistu uzslavētajā trasē noskaidros labākos pašmāju snovbordkrosistus un skikrosistus. Starp citu, skikrosā tās būs pirmās sacensības šajā sezonā, tāpēc jo īpaši šā sporta veida pārstāvji centīsies sevi apliecināt. Ja snovbordkrosā ir izveidojušies izlases līderi ar Vasinu, Bīrmani un Turauski priekšgalā, tad skikrosā pagaidām ir viens „celmlauzis”, Artūrs Kāršenieks, kas vienīgais tā nopietni trenējas un piedalās starptautiskās sacensībās. Snovbords pēdējos gados kļūst arvien populārāks, un to pašu var teikt arī par frīstail slēpošanu, tāpēc ir sagaidāms, ka Artūram būs sekotāji. Starp citu, Artūrs atgriezies ar labiem rezultātiem no sacensībām Zviedrijā pagājušās nedēļas nogalē.

Joprojām sacensību atbalstītāju lokā ir  „Gandrs” ar „Burusportu”, kuriem klāt nācis „Nike 6.0”. Kalnu Slopestyle un Big Air disciplīnām nodrošina Sony Ericsson snovparks, par kura sagatavošanu un atjaunošanu gādā „Baltic Snowpark agency”. Sestdien sacensību sākums plkst.11.30, bet svētdien stundu vēlāk. Janvāra vidū bija lieliska sacensību atmosfēra, un foršs tusiņš  ir sagaidāms arī šoreiz. Uz tikšanos Žagarkalnā un Ozolkalnā!

1 Komentāri

Sakarā ar to ka šonedēļ beigās ir LČ snovbordkrosā, šo ceturtdien snovborda slaloma treniņi Siguldā nenotiks, bet notiks snovbordkrosa treniņi Ozolkalnā. Laiki tie paši kā slalomā, sākums 18.00 un līdz pat 21.00.
Kontakti tie paši http://www.infoski.lv/snovbords/jaunumi/2010-2011-gada-sezona/slaoma-trenini-siguldas-olimpiska-centra-trase/
plus Toms Vasins (t. 26131510)
23 • 02 • 2011 / 13:37
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv