ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 2m/s

LSF Ziņojumi

25 • 01 • 2016

Pļaviņu ģimnāzijas skolniece Marija Mičule: “Ziemas Skolu festivāls sniedz kopības sajūtu!”

Mazāk nekā divas nedēļas ir atlikušas līdz Latvijas Skolu ziemas olimpiskajam festivālam, kurā aicināts piedalīties ikviens Latvijas skolēns no 4. – 12. klasei. Festivālam gatavojas arī Pļaviņu novada ģimnāzijas 12. klases skolniece Marija Mičule, kura atzīst, ka vieni no galvenajiem faktoriem, kādēļ būtu jāpiedalās tajā, ir kopības sajūta, pozitīvas emocijas un jauni draugi.

 Latvijas Skolu ziemas olimpiskais festivāls ir lielākais kompleksais ziemas sporta pasākums bērniem un jauniešiem. Šajā gadā septiņos dažādos sporta veidos ir aicināti startēt bērni un jaunieši no 4. - 12. klasei. Dalībnieki sacentīsies - biatlonā, distanču slēpošanā, hokejā, kalnu slēpošanā, kamaniņu sportā, slidošanā un snovbordā.

Dalībai Latvijas Skolu ziemas olimpiskajam festivālam aktīvi gatavojas Pļaviņu novada ģimnāzijas skolēni sporta skolotāja Jāņa Eiduka vadībā. Pļaviņieši Ērgļos aktīvi startējuši Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādē. Galveno uzsvaru šī skaistā Latvijas novada jaunie sportisti liek uz distanču slēpošanu un biatlonu, kur gūti arī daudzi panākumi.

Latvijas Skolu ziemas olimpiskajā festivālā šajā gadā piedalīties gatavojas arī viena no vadošajām Latvijas jaunajām biatlonistēm un distanču slēpotājām Marija Mičule.

Kas mudina tevi piedalīties Latvijas Skolu ziemas olimpiskajā festivālā? 
Mana lielākā motivācija piedalīties ir pašas sacīkstes un iespēja nodarboties ar sportu šādā pasākumā. Šajās dienās izjūtamais azarts un kopības sajūta ir galvenie iemesli, lai Ērgļos atgrieztos atkal un atkal!

Kā dalība Latvijas Skolu ziemas olimpiskajā festivālā, kas iepriekš nesa Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādes vārdu, ir palīdzējusi tavā sportiskajā karjerā?
Piedalīšanās šajā pasākumā ir cēlusi manu pašapziņu par to, ko es varu sasniegt. Tieši Ērgļos piedalījos savās pirmajās sacensībās slēpošanā. Katru gadu varu salīdzināt un uzlabot savu sniegumu.

Tavi sporta veidi ir biatlons un distanču slēpošana. Kā tu raksturotu šo sportu trases Ērgļos? 
Distanču slēpošanas un biatlona trases katru gadu ir labi sagatavotas. Sacensību apstākļi patiešām ir pietiekami labi. Distances ir ar atbilstošu grūtības pakāpi, lai šeit varētu rīkot Latvijas Skolu ziemas olimpisko festivālu.

Kāds būs tavs sportiskais mērķis šī gada festivālā? 
Ņemt vērā, ka es mācos 12. klasē, tad, protams, kā jau pēdējā gadā, noteikti centīšos uzrādīt visu gadu labāko rezultātu priekš sevis.

Cik nozīmīga tev kā sportistei ir atklāšanas un noslēguma ceremonija?
Iepriekš piedaloties Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādē, varu teikt, ka katra no atklāšanas un noslēguma ceremonijām ir pārsteigušas ar jaunām un patīkami pārsteidzošām lietām. Katra no tām ir savādāka un interesantāka. Ar nepacietīgu gaidu šī gada atklāšanas un noslēguma pasākumus!

Pastāsti par jaunu draugu iegūšanā no citām skolām pasākuma laikā...
Ērgļu sacensības, kas šogad sauksies Latvijas Skolu ziemas olimpiskais festivāls, vienmēr ir bijusi vieta, kur mēs visi tiekamies. Mirkļi, kad tu startā kādam sniedz palīdzīgu roku vai finišā uzslavē par teicamu startu, vienmēr rada pozitīvas emocijas. Citreiz tieši kāds laba vēlējums var aizsākt veiksmīgu kontaktu ar cilvēku arī turpmāk.

Kāds ir bijis tavs atmiņā paliekošākais atgadījums no Ērgļiem? 
Reiz kādā noslēguma ceremonijā Pļaviņu novads saņēma balvu no atbalstītāja par uzvaru vienā no nominācijām. Man tas bija viens no pirmajiem dalības gadiem. Saņemot šo balvu - torti - pēc ceremonijas, vēlā vakara stundā devāmies pie trenera un sporta skolotāja Jāņa Eiduka, kurš mūs visus bija pulcējis un gatavojis šīm sacensībām. Lai atzīmētu lielo notikumu, skolotājs mūs aicināja uz tējas tējas krūzi un kūkas gabaliņu.

Kā tu aicinātu Latvijas skolēnus, kuri domā par dalību festivālā, nenobīties un piedalīties...
Jāizmanto šī iespēja un ir jāpiedalās! Manī skumjas izraisa doma, ka šis ir mans pēdējais gads, jo šogad beidzu vidusskolu. Pasākums ir ļoti labi noorganizēts. Par visu šeit ir padomāts. Tiem, kuri baidās ņemt dalību, jo nav pārliecināti par saviem rezultātiem, jāsaka, ka tas ir nieks. Vienmēr ir vajadzīga vieta, kur augt. Šis festivāls tam ir lieliski piemērots!

Pilnā sparā rit, un līdz 2. februārim mājaslapā lsfp.lv turpināsies skolu pieteikšanās vērienīgajam pasākumam. Šeit ir atrodama visa informācija par sporta veidiem, kā arī ir iespēja pieteikt naktsmītnes un iegūt cita veida padomus. Šobrīd dalību apstiprinājušas jau vairāk nekā 60 mācību iestādes no Rīgas, Zemgales, Latgales un Vidzemes reģioniem.

Festivāla rīkotāji apbalvos ne tikai pirmo trīs vietu ieguvējus individuālajā, bet arī skolu komandu vērtējumā. Bez sportiskajām aktivitātēm dalībniekus sagaidīs arī krāšņa atklāšanas ceremonija ar Olimpiskā karoga ienešanu un Olimpiskās uguns iedegšanu. Tikmēr pēc sacensību noslēguma gaidāma lielā noslēguma ceremonija.

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
Latvijas Sporta federāciju padomes sabiedrisko attiecību speciālists
Tālrunis: + 371 26255435
Elektroniskā pasta adrese: [email protected]

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv