ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 6m/s

LSF Ziņojumi

10 • 06 • 2016

FIS kongresā paziņotas 2021.gada PČ norises vietas

Aizvadītajā ceturtdienā, Meksikas pilsētā Kankunā notiekošajā FIS kongresā, paziņotas 2021. gada starptautiskās slēpošanas federācijas (FIS) Pasaules čempionātu slēpošanā norises vietas.

Kalnu slēpošanā 2021. gada galvenās sacensības norisināsies Kortīnā Dampeco, Itālijā, kur regulāri viesojas arī sieviešu Pasaules Kausa sacensības.

FIS prezidents Žans Franko Kaspers stāsta, ka kūrorts un Itālijas slēpošanas federācija (FISI) ir izrādījuši lielu interesi, lai rīkotu 2021.gada kalnu slēpošanas Pasaules čempionātu: "Viņi ir parādījuši detalizētus attīstības plānus kūrortam priekš lielā notikuma, un mēs gaidam došanos tur 2021.gadā."

Slēpošanas ziemeļu disciplīnās (Distanču slēpošana, tramplīnlēkšana, ziemeļu divcīņa) Pasaules čempionāti norisināsies Vācijas pilsētā Oberstdorfā. "Oberstdorfa ir ielikusi savu sirdi, lai nodrošinātu 2021.gada FIS Pasaules čempionātu norisi. Mums ir organizētājs ar milzīgu pieredzi gan Pasaules Kausu rīkošanā, gan arī Pasaules čempionātu, un es nešaubos, ka viņi paveiks lielisku darbu 2021.gadā," tā Kaspers.

Tikmēr Ķīnas kūrortā Zhangjiakou/Genting norisināsies 2021.gada FIS Pasaules čempionāts frīstaila slēpošanā un snovbordā. Šajā vietā gadu vēlāk norisināsies Olimpiskās spēles, bet Pasaules čempionāts būs kā testa sacensības pirms tām.

FIS kongresā pieņemti arī citi vairāki lēmumi, un viens no svarīgākajiem ir kalnu slēpošanas milzu slaloma disciplīnā vīriešiem. Gaidāma atgriešanās pie 30 metru rādiusa slēpēm, atšķirībā no pašreizējām 35 metru rādiusa slēpēm. Sākot no 2017./18. gada sezonas FIS kategorijas sacensības vajadzēs lietot slēpes, kuru garums nav īsāks par 193 cm, un rādiuss nav mazāks par 30 metriem.

Edgars Beļakovs

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv