ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 4m/s

LSF Ziņojumi

27 • 02 • 2015

3. martā prezentēs sporta treneru rokasgrāmatu vispusīgā fiziskā sagatavotībā

Otrdien, 3.martā, Latvijas Treneru tālākizglītības centrs sadarbībā ar Latvijas Sporta federāciju padomi prezentēs Latvijas sporta vēsturē pirmo specializēto grāmatu un video materiālu (DVD) sporta praktiķiem, kas veltīta sportistu vispusīgajai fiziskajai sagatavotībai ar mērķi sekmēt to izaugsmi sportā. Grāmatas pilns nosaukums ir „Vispusīgās fiziskās sagatavotības trenera rokasgrāmata”.

Grāmatas pielikumā pievienotajā videomateriālā skatāmi unikāli 2014.gada pirmssezonas fiziskās sagatavošanas treniņa materiāli skeletonā ar brāļu Martina un Tomasa Dukuru līdzdalību, kā arī vispusīgās fiziskās sagatavošanas treniņš Latvijas Nacionālajai basketbola izlasei.

Šī ir ceturtā Latvijas Treneru tālākizglītības centra izdotā grāmata treneriem, sporta skolotājiem un citiem sporta speciālistiem kopš 2003.gada.

Grāmatas atvēršanas svētki notiks 3.martā, pulksten 16.00, Rīgā, viesnīcā „Days Hotel”, zālē „City” (6.stāva), kas atrodas Brīvības ielā 199. Grāmatas prezentācijā interesenti varēs tikties ar autoru kolektīvu un satikt Latvijas sporta izglītības iestāžu un klubu trenerus, kuriem šī grāmata domāta.

Jau tagad savu līdzdalību 3.marta pasākumā apstiprinājis divkārtējā Olimpiskā čempiona BMX riteņbraukšanā Māra Štromberga treneris Ivo Lakučs, Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Gundars Upenieks, Latvijas Sporta federāciju padomes prezidents Einars Fogelis, viens no vadošajiem fitnesa treneriem Latvijā Ralfs Upmanis un daudzi citi labi zināmi sporta speciālisti.

Grāmatas tapšanā piedalījušies 24 autori, tostarp 14 zinātņu doktori un 12 Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas profesori.

Izdevuma vairāk nekā 200 lapaspusēs iespējams iepazīties ar visdažādākajiem nosacījumiem veiksmīga vispusīgā treniņu procesa norisē, kas sekmē atlētu fiziskās īpašības kā izturību, ātrumu, spēku, veiklību un lokanību.

„Trenera rokasgrāmatā” pieredzējuši sporta speciālisti un sporta zinātnieki analizē un dalās uzkrātajā pieredzē par fiziskās sagatavotības novērtēšanu, cilvēka iedzimto fizisko spēju noteikšanu un attīstīšanu, kā arī sportistu uztura specifiku fiziskās sagatavošanas treniņu laikā.

Treneriem sniegti padomi sporta psiholoģijā fiziskās sagatavošanas procesā un traumu gadījumā, skaidrotas sekas sportistu agrīnai specializācijai, kas veido asimetrijas veidošanos cilvēka ķermenī, kā arī daudzas citas treneriem vajadzīgas un noderīgas lietas.

Trenerim nepieciešamā metodika un informācija apkopota 17 nodaļās, kas sniedz informāciju arī par treniņu plānošanu, piedāvā jaunas, progresīvas metodikas treniņu darba pilnveidošanai, lai ar iespējami mazākiem materiālajiem ieguldījumiem un minimālā laikā kvalitatīvi uzlabotu sportistu fizisko sagatavotību, tehnisko paņēmienu vai taktisko darbību īstenošanu.

Grāmata „Vispusīgās fiziskās sagatavotības trenera rokasgrāmata” tapusi ar Izglītības un zinātnes ministrijas, Latvijas Sporta federāciju padomes atbalstu un sadarbībā ar Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmiju.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas
sabiedrisko attiecību un komunikācijas vadītāja
Ilze Āķe-Vīksne, 29445209

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv