ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 2m/s

LSF Ziņojumi

15 • 10 • 2013

Soču biļetes vēl jāapzīmogo

Olimpiskā atlase beigusies hokejā, arī divi mūsu biatlonisti būs Sočos, pārējiem kvalifikācija vēl priekšā

Tērpi noskatīti, laiks noskaidrot, kuri tos pielaikos. Latvijas olimpiskā delegācija 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs pēc skaita būs stipri pietuvināta 2010. gada Vankūveras modelim, kad startēja 58 mūsu sportisti. Precīzu skaitu uzzināsim tikai janvāra beigās, kad būs beigušās atlases sacensības. Pagaidām varam ieskatīties, kādas ir starta pozīcijas, jo lielākajai daļai sportistu cīņa par Soču ceļazīmēm vēl tikai priekšā.

Būs sporta spēļu komanda

Pilnīgi droši zināms, ka Sočos spēlēs Latvijas hokeja izlase un ka uz starta izies viens biatlonists un viena biatloniste. Tiesa, arī šo sporta veidu pārstāvji nevar ieslīgt pašapmierinātībā. Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Teds Nolans ir licis noprast, ka 17 braucēju uz Sočiem viņam ir zināmi (2 vārtsargi, 6 aizsargi un 9 uzbrucēji), taču, zinot Nolana stingro mugurkaulu, ka valstsvienībā ir jāspēlē tiem, kuri to patiešām grib darīt, pēc novembra un decembra pārbaudes spēlēm kāds par savām spējām ļoti pašpārliecināts spēlētājs no drošo braucēju skaita var arī atkrist.

Biatlonā ir viens izteikts līderis Andrejs Rastorgujevs, taču Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretāre Anna Jermolajeva Dienai skaidroja, ka pagaidu pieteikumā ierakstīti četri vīri un trīs sievietes. «Protams, Rastorgujevs pagājušajā sezonā bija labākais, taču visādi var gadīties – ja nu kāda slimība vai savainojums... Tāpēc neaizmirstam arī pārējos. Nacionālās atlases sacensības būs decembrī.» Pēc 2012. un 2013. gada pasaules čempionāta rezultātiem Latvijai ir divas vietas – vienam kungam un vienai dāmai.

Kvantitāte nav pašmērķis

Skaidrs, ka Sočos startēs mūsu galvenās cerības skeletonisti, bobslejisti un kamaniņu braucēji. Cik viņu būs, uzzināsim, kad atlases sacensību beigās saskaitīs Pasaules un Eiropas kausa izcīņas mačos iekrātos punktus. Skeletonā un bobslejā ņems vērā Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (FIBT) rangu. Trīs spēcīgākās nācijas varēs pieteikt trīs skeletonistus un pa trijām bobsleja ekipāžām. Skeletonā augstākajā līmenī mums ir tikai divi vīri – brāļi Martins un Tomass Dukuri, tāpēc trešā vieta nav aktuāla. Vienīgajai dāmai Leldei Priedulēnai vēl būs nopietni jāpacīnās par tikšanu uz Sočiem.

Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis skaidroja, ka teorētiski pastāv iespēja izcīnīt vietu arī trešajai ekipāžai, taču dzīšanās pēc papildu vietām nebūšot prioritāte. «Šaubos, vai kāds būs gandarīts, ja uz olimpiādi aizbrauksim ar trijām ekipāžām, bet nevienai nebūs augstas vietas. Lai izcīnītu vietu trešajai ekipāžai, Oskars Melbārdis būtu jāsūta pelnīt punktus Eiropas vai Amerikas kausa izcīņas mačos, bet šādu stratēģiju mēs neizvēlēsimies. Vācija un Krievija gan jau startēs Sočos ar trijām ekipāžām. Par trešo vietu cīnīsies ASV, Kanāda, Šveice un, iespējams, arī Latvija. Pieļauju, ka bagātākās valstis sūtīs savus sportistus uz Amerikas kausa posmiem, kur nav tik lielas konkurences. Par 95 procentiem varu prognozēt, ka Sočos startēsim ar divām divnieku un divām četrinieku ekipāžām. Ja būs arī trešā, tas būs patīkams pārsteigums.»

Kamaniņu sportā ir vieglāk nodrošināt maksimālo dalībnieku skaitu, jo dāmu konkurencē jābūt labāko 27, kungu – 37, bet divnieku konkurencē – 17 labāko ekipāžu skaitā. Šā gada martā par karjeras beigām paziņoja Maija Tīruma, tāpēc, visticamāk, Latvijai Sočos būs tikai divas daiļā dzimuma pārstāves. Jaunajai Saivai Dambītei jāsper plats solis uz priekšu, lai aizpildītu brīvo vakanci.

Vairāk uz slēpēm

Kalnu slēpotāji Vankūveras spēlēs bija trīs, Sočos varētu būt jau pieci. Kristaps Zvejnieks slalomā ar iekļūšanu labāko simtniekā, visticamāk, nodrošinās vēl vienu papildu vietu. Roberts Rode, Agnese Āboltiņa un, iespējams, arī Lelde Gasūne laikam sasniegs A kvalifikācijas normu. Zvejnieka izcīnīto papildu kvotu varētu aizņemt Miks Zvejnieks vai Mārtiņš Onskulis.

Distanču slēpošanā Arvis Liepiņš FIS rangā ieņem 224. vietu. Ja noturēsies 300 labāko skaitā, uz Sočiem brauks divi mūsu vīri un viena sieviete. Vankūverā startēja divi – Jānis Paipals un Anete Brice.

Latvijas delegācijas vadītājs Žoržs Tikmers pieļauj iespēju, ka Sočos varētu būt arī dāmu kērlinga komanda, taču nezin vai izcīnīt otro vietu Eiropas atlasē ir reāli piepildāms sapnis.

***

Soču 2014. gada ziemas olimpisko spēļu atlases noteikumi un potenciālie Latvijas sportisti

Sporta veids Kvalifikācijas periods
Atlases nosacījumi Latvijas reālais braucēju skaits

Ātrslidošana 01.07.2013.– 13.01.2014.
Pēc PK 2013./2014. gada sezonas rezultātiem 1 sportists (Haralds Silovs)

Bobslejs 01.10.2013.– 19.01.2014.
Pēc FIBT 2013./2014. gada sezonas ranga 2 divnieku un 2 četrinieku ekipāžas (piloti Oskars Melbārdis, Oskars Ķibermanis vai Uģis Žaļims)

Skeletons 01.10.2013.– 19.01.2014.
Pēc FIBT 2013./2014. gada sezonas ranga 2 sportisti (Martins un Tomass Dukuri) un 1 sportiste (Lelde Priedulēna)

Kamaniņu sports 01.11. 2013. – 31.12.2013
Pēc PK izcīnītajiem punktiem 2 sportistes vieninieces (Elīza Tīruma, Ulla Zirne), 3 sportisti vieninieki (Inārs Kivlenieks, Mārtiņš Rubenis, Kristaps Mauriņš vai Kristers Rozītis), 2 divnieku ekipāžas (Andris un Juris Šici, Pēteris Kalniņš un Oskars Gudramovičs)

Kalnu slēpošana 2012. g. jūlijs – 19.01.2014.
FIS punktu rangs 3 sportisti (Kristaps Zvejnieks, Roberts Rode, Miks Zvejnieks vai Mārtiņš Onskulis) un 2 sportistes (Agnese Āboltiņa, Lelde Gasūna)

Distanču slēpošana 2012. g. jūlijs –19.01.2014.
FIS punkti 2 kungi (6 reāli pretendenti) un 1 dāma (Inga Dauškāne vai Anda Muižniece)

Frīstails 2012. g. jūlijs –19.01.2014.
FIS rangā vai PČ 1.–30. vieta 1 sportists (Edvards Lansmanis)

Snovbords 2012. g. jūlijs –19.01.2014.
FIS rangā vai PČ 1.–30. vieta 1 sportists (Toms Petrusevičs)

Biatlons 16.11.2012. –19.01.2014.
IBU punkti 2012. un 2013. gada PČ 1 sportists (Andrejs Rastorgujevs) un 1 sportiste (Žanna Juškāne)

Šorttreks Līdz 21.12.2013.
Pēc PK izcīnītajiem punktiem 1 sportists (Roberto Puķītis, Jēkabs Saulīte vai Jānis Zvejnieks) un 1 sportiste (Evita Krievāne)

Kērlings 05.–09. 12.2013.
Eiropas atlasē jāizcīna 1. vai 2. vieta 7 komandu konkurencē Latvijas dāmu komanda

Hokejs Kvalifikācija beigusies
Latvijas izlase 23 spēlētāji

***

Cerību disciplīnas nemainās

Žoržs Tikmers, Latvijas delegācijas vadītājs 2014. gada ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos

Pirms kāda laika teici, ka Sočos briest lielākā Latvijas delegācija ziemas olimpiskajās spēlēs. Tiešām tā arī būs?

Mēs rēķinām, ka varētu būt 57 Latvijas sportisti (2010. gadā Vankūverā bija 58 – aut.), bet ar lielumu es biju domājis sporta veidu pārstāvniecību. Cerība tikt uz Sočiem vēl ir mūsu dāmu kērlinga komandai. Paredzams, ka šorttrekā atkal olimpiādē startēs Evita Krievāne un klāt būs pienācis Roberto Puķīte vai Jēkabs Saulīte. Tāpat vēl vairākos sporta veidos būs jauni olimpieši.

Kuri varētu būt tie sportisti, kas iesaistīsies cīņā par medaļām?

Mūsu cerību disciplīnas ziemas spēlēs nav mainījušās. Tas ir skeletons, bobslejs un kamaniņas. Patīkami, ka pavasarī Pasaules kausa izcīņas sacensībās kamaniņu braucējs Mārtiņš Rubenis atgādināja par sevi. Es ieteiktu neaizmirst arī biatlonistu Andreju Rastorgujevu. Viņš ir ļoti rūpīgi izanalizējis savus plānus un mērķtiecīgi gatavojas Sočiem.

Labākie atlēti ir nodrošināti ar visu nepieciešamo?

Jau pavasarī tikāmies ar ziemas sporta veidu pārstāvjiem, lai precizētu viņu vajadzības. Varat pajautāt atlētiem, un viņi jums apstiprinās, ka, gatavojoties olimpiskajai sezonai, nodrošinājums ir labāks nekā citus gadus. Trijām sporta veidu federācijām esam sarūpējuši mikroautobusus. Mēs uzskatām, ka atbildība par rezultātiem būs jāuzņemas visiem kopīgi. Šoreiz arī īpaši akcentēsim vienotas komandas izveidi. Tāpēc rūpīgi domājam, kāda varētu būs Soču devīze. Izskanēja piedāvājums – maza valsts, lieli sportisti. Kāpēc gan mums būtu jāuzsver, ka esam maza valsts? Palikām pie varianta – varens spēks.

Autors: Māris Zembergs
Datums: 27.09.2013
Izdevums: Diena
Rubrika: Sports
Raksts pārpublicēts izmantojot Lursoft laikrakstu bibiliotēku.

t_436431_IevaLūkaLETA.jpg
Foto: LETA. No Inchcape Latvija un LOK sadarbības preses konferences par FORD autobusu piešķiršanu sporta federācijām



Soču atskaite – četri mēneši līdz spēlēm


Uz Vankūveras olimpiskajām spēlēm Latvijas komandas delegācijā devās 58 atlēti deviņos sporta veidos. Arī uz Sočiem varētu doties apmēram tikpat daudz sportistu. Ir tādi sporta veidi, kas jau kvalificējušies olimpiskajām spēlēm, bet lielākajai daļai šis pasākums vēl priekšā. Katram ir citi kvalifikācijas kritēriji, un šobrīd no tiem, kas pirms ziemas sezonas cerēja uz olimpisko ietērpu, vilciens uz neatgriešanos ir aizgājis tikai daiļslidotājai Aļinai Fjodorovai.

Divas vietas ir, viena – prātā

Biatlonisti bija pirmie no Latvijas sportistiem, kuri tika skaidrībā ar vietu skaitu Soču olimpiskajās spēlēs. Pēc iepriekšējo gadu pārbagātības neierasti redzēt olimpisko biatlona dalībnieku vidū pa vienai vīriešu un sieviešu ailītei... Tas kļuva zināms jau pavasarī pēc pasaules čempionāta izskaņas. Diemžēl Nāciju kausa vērtējumā gan Latvijas vīriešu, gan sieviešu izlase ierindojās tikai grupā no 21. līdz 28. vietai (sievietēm – 27. vieta), un ar to nekas vairāk nesanāca.

Kuri sportisti dosies uz Sočiem, izlems Latvijas Biatlona federācija (LBF), taču ir jānotiek kam pavisam neparedzētam, lai šie divi sportisti nebūtu Andrejs Rastorgujevs, kas pašreiz sezonai gatavojas treniņnometnē ārzemēs, un Žanna Juškāne – viņi meistarībā ir soli priekšā pārējiem. Kādam citam nostumt viņus malā būs grūti, taču visu noteiks rezultāti. Vēl uz startu Sočos vīriešiem pretendē arī Edgars Piksons, Rolands Pužulis, Daumants Lūsa un Toms Praulītis, bet sievietēm ar Žannu centīsies konkurēt Baiba Bendika un Inga Paškovska. Lai palīdzētu noskaidrot vienīgos braucējus, gada beigās Latvijā notiks četras atlases sacensības – pa divām sprintā un individuālajā distancē.

Kā pastāstīja LBF prezidents Jānis Bērziņš, pastāv iespēja, ka Latvija vīriešu sacensībās tomēr varētu tikt arī pie otrās ceļazīmes uz Soču trasi. Tā kā pirms iepriekšējās sezonas Piksons neveiksmīgi krita, braucot ar divriteni, un lielā mērā tāpēc nevarēja uzrādīt augstus rezultātus 2013. gada sezonā, laba starta gadījumā (vietas Pasaules kausa (PK) pirmajā divdesmitniekā) Starptautiskā biatlona savienība gada beigās var lemt par speciālā ielūguma piešķiršanu Edgaram.

Ar piruešu griezējiem viss skaidrs

Padomju laikā ledus hallēs nodarbojās tikai ar hokeju un daiļslidošanu, un tieši hokejisti jau nodrošinājuši dalību Sočos, tikai pēdējā mačā pret Franciju gribasspēka cīņā izkapājot vietu zem saules olimpiskās kvalifikācijas turnīrā Rīgā. Izlases rindās uz četrgades turnīru dosies 23 spēlētāji, bet 17 no tiem jau esot izlases galvenā trenera Teda Nolana galvā.

Arī daiļslidošanā viss ir skaidrs. Neiekļuvusi 24 labāko skaitā pavasarī pasaules čempionātā Londonā, Latvijas pārstāve Aļina Fjodorova nesasniedza arī kāroto sešnieku «Nebelhorn Trophy» sacensībās Oberstdorfā (Vācija) septembra otrajā pusē...

Divas medaļas un viena dalībniece?

Skeletonā laikam nevienu par īsti gudru Latvijā nenosauks, ja viņš minēs, ka brāļiem Martinam un Tomasam Dukuriem līdz spēlēm Sočos vēl ir jātiek, kaut gan formāli šobrīd viņi ir turpat, kur pārējie, – uz starta līnijas. Aizvadītās sezonas Pasaules kausa ieguvējs kopvērtējumā Martins un otrās vietas laureāts Tomass ir pierādījuši, ka viņiem ir stabilitāte kā olimpiskās ceļazīmes zīmogs.

No 1. oktobra līdz 19. janvārim PK, Interkontinentālā kausa (IK), Eiropas kausa (EK) un Amerikas kausa posmos tiks vākti pasaules ranga punkti. Vīriešiem trīs valstis tiks pie olimpiskā starta ar trim vietām, sešas – ar divām un piecas – ar vienu. Sievietēm divām valstīm pa trim vietām, četrām – pa divām un vēl divām – pa vienai dalībniecei. Ja brāļi Dukuri varbūt pat varētu nodrošināt trešo vietu Latvijai Sočos, sievietēm Leldei Priedulēnai valstu vērtējumā vienatnē nāksies izcīnīt astoto vietu... Iepriekšējās sezonas beigās Lelde ierindojās uzreiz aiz līnijas, kas atdala braucējas no nebraucējām. Tāpēc šogad jākāpj augstāk. «Viņai PK posmos vajadzētu grozīties ap 15. vietu,» savas vēlmes izsaka izlases galvenais treneris Dainis Dukurs un atzīmē visu triju skeletonistu ražīgo darbu un nopietno attieksmi sagatavošanās posmā, kā arī treneru korpusa lomu padarītajā, sperot pirmos soļus uz Siguldas trases ledus. «Protams, divas medaļas!» – uz jautājumu par brāļu mērķiem Sočos atbild Dainis, kas pats krietni strādājis, būvējot skeletonus. Laikam jau citi mērķi nemaz nedrīkst būt arī pašiem sportistiem, kuri Vankūverā ieņēma otro un ceturto vietu. Arī viņus tauta nesaprastu, ja šobrīd tiktu runāts, piemēram, par vietu labāko sešniekā...

«Lemsim beigās»

Bobsleja izlases galvenā trenera Sanda Prūša rīcībā droši vien ir mazāk bobslejistu nekā kādā Vācijas klubā, taču no latviešu kvalitātēm baidās gan vācieši, gan olimpisko spēļu mājinieki krievi. Ronaldam Arājam cīnoties ar savainojumu, šobrīd Prūša rīcībā ir 13 bobslejisti. Pietiekami, lai izveidotu pat trīs četriniekus, taču tas nav pašmērķis. Svarīgi ir tāpat kā skeletonistiem no 1. oktobra līdz 19. janvārim valstu pasaules rangā būt vismaz devītajā vietā, kas gan divniekos, gan četriniekos garantē divu ekipāžu startu. Salīdzinot ar skeletonu, bobslejistiem punktu vākšana būs tajās pašās sacensībās, atskaitot neesošo IK. Iespējams, ka šosezon gana daudzas valstu komandas dosies lasīt trūkstošos punktiņus Amerikas kausa sacensībās, kaut arī tur var nopelnīt mazāk ranga punktu, jo konkurence tur tomēr būs mazāka. Latvijas trešo ekipāžu domāts sūtīt uz EK posmiem, bet Soču braucēji Latvijas izlasē noskaidrosies tikai pēdējā brīdī. Pašlaik bobslejisti strādā Rīgā, bet pēc kāpšanas uz ledus oktobra vidū Siguldā dosies arī uz treniņnometni Lillehammerē.

Pēc trešās medaļas?

Kamaniņu braucējiem gan viss Soču ceļš būs jāpaspēj iziet vēl šajā gadā, jo (ne)sekmīgo svītra tiks pavilkta 31. decembrī. Visu noteiks PK punkti. Turklāt vīriešiem jābūt 37 labāko skaitā, sievietēm – 27, bet divniekiem – 17 labāko vidū. Piecās pirmsolimpiskās un olimpiskās sezonas PK un Nāciju kausa sacensībās jādabū pa punktiņam, kā arī jābūt dalībai PK posmā Sočos vai kādā no divām oficiālajām treniņnometnēm Soču trasē. Kamaniņu braucēji jau devušies uz treniņnometni Lillehammerē, kur notiks arī pirmais no pieciem olimpiskajā ieskaitē vērā ņemtajiem PK posmiem. Divi no tiem būs Ziemeļamerikā, un vēl neredzētā skaitā – četros no tiem – būs komandu stafete.

Tieši stafete, Latvijas Kamaniņu sporta federācijas ģenerālsekretāres Daces GodsRomanovskas vārdiem runājot, var ieviest vislielākās korekcijas braucēju rindās, jo vispirms tiks atlasītas astoņas komandas stafetei, kura pirmoreiz iekļauta spēļu programmā.

Doties cīņā par trešo medaļu olimpiskajās spēlēs pēc kārtas vislabākajās pozīcijās šobrīd no vīriešiem ir šīs tradīcijas aizsācējs (bronza Turīnā) Mārtiņš Rubenis un Inārs Kivlenieks vīriešiem, Elīza Tīruma sievietēm un brāļi Juris un Andris Šici, kā arī Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš divniekiem. No atlikušajiem kandidātiem tikai Saivai Dambītei vēl nav dalības kādā no sacensībām vai treniņiem Sočos.

Mazajā un lielajā ovālā

Visticamāk, vienīgais Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs arī kvalificēsies olimpiskajām spēlēm. Uzsvars tiek likts uz 1000 metru un 1500 metru distanci. «500 metros arī startētu, ja kvalificēšos,» tādu iespējamību neizslēdz Haralds. «Turpretī 5000 metri ir pirms abām manām galvenajām distancēm. Tāpēc tur gan nez vai piedalīšos,» potenciālās sacensību distances nosprauž Silovs.

Lai startētu Sočos, vispirms no šā gada 1. jūlija līdz nākamā gada 13. janvārim pasaules rangā attiecīgajā disciplīnā jābūt 20 labāko skaitā (5000 metros – 16), bet pārējie dalībnieki tiks pielasīti klāt pēc PK sacensībās sasniegtā rezultāta. Tāpēc īpaši svarīgi būs jau divi pirmie PK posmi Kalgari un Soltleiksitijā, kur ir «ātrais ledus».

Šorttrekā viss izšķirsies divos PK posmos novembra sākumā Turīnā un Kolomnā. Katrā no trim disciplīnām kopā skaitīs labākos jebkura valsts pārstāvja rezultātus, pēc tam otros, tad trešos. Turklāt 1.–9. vietas ieguvējas valstis dalību spēlēs nodrošinās automātiski, maksimums ar trim sportistiem. Līdz trešā desmita sākumam maksimālā kvota būs divi sportisti, bet pārējos atlasīs, skaitot vietas kopā abos minētajos PK posmos. Lielākās izredzes piepulcēties Soču braucēju pulkam ir Roberto Puķītim.

Lai vai kāda ziema būs

Latviju distanču slēpošanā pārstāvēs viens distanču slēpotājs un viena distanču slēpotāja sprintā vai attiecīgi 15 un 10 kilometru distancē. Tam no iepriekšējā gada jūlija līdz nākamā gada 20. janvārim nepieciešams rezultāts ne lielāks par 300 FIS punktiem un dalība vismaz piecās starptautiskās sacensībās. Lai dalībnieku būtu vairāk, kādam attiecīgajā distancē jāiekļūst 300 labāko skaitā pasaulē FIS punktu izteiksmē, kā arī vienam rezultātam jābūt labākam par 100 FIS punktiem. Tas papildus dod vienu vietu. Vēl nesen sprintā tas pa spēkam bija Arvim Liepiņam, bet kopumā uz dalību spēlēs varētu pretendēt četri vīrieši un trīs sievietes, no kurām lielākās izredzes ir Ingai Dauškānei. Kuri brauks uz Sočiem, lielā mērā noteiks pasaules rangs, rezultāts 2013. gada pasaules čempionātā vai tur nestartējušajiem – vieta pasaules labāko trīssimtā.

Trīs arī kalnu slēpošanā?

Līdzīga sistēma ir arī kalnu slēpošanā. Tur A kvalifikācijas standartu ar papildu vietu var saņemt slēpotāji, kas pasaules FIS punktu rangā ir labāko piecsimtā. Ja ne, valstij pienākas pa vienai vietai slalomā un milzu slalomā vīriešiem un sievietēm tādā gadījumā, ja ir izdevies sasniegt 140 FIS punktus. Lai tiktu pie starta sarežģītākajās disciplīnās kā, piemēram, nobraucienā vai supergigantā, jāsasniedz 80 FIS punktu robeža. Šajā sadaļā labāko 500 skaitā ir Roberts Rode, bet uz vēl vienu bonusa vietu ar ierindošanos labāko simtniekā slalomā pretendē Kristaps Zvejnieks.

Iespējas floupstailā

Disciplīnā ar nosaukumu «floupstails» Latvijai ir izredzes izsisties līdz Soču trasēm pat divos sporta veidos – snovbordā un frīstailā. Floupstails vienkāršoti ir kalnainas distances veikšana, pārvarot tramplīnus un distances gaitā rādot akrobātiskus trikus. Abos sporta veidos ir tādi paši kvalifikācijas termiņi kā slēpošanā. Frīstailā un snovbordā ir līdzīgi kvalifikācijas nosacījumi – jāiekļūst labāko trīsdesmitniekā pasaules čempionātā vai PK posmā un divu sacensību summā jāsavāc 50 FIS punkti. Punktus divos labākajos mačos saskaita kopā un izdala ar divi.

Snovbordā tālu līdz dalībai Vankūverā nebija Toms Vasins, kam pietrūka tik vien kā 30. vietas pasaules čempionātā vai PK posmā. Šobrīd Toms Petrusevičs, Artūrs Vasarājs un Artūrs Cukunde olimpiskās ceļazīmes meklējumos būs spiesti doties uz Ziemeļameriku, kur notiks abi PK posmi, bet labus FIS punktus ērtāk salasīt zemākas raudzes mačos Eiropā.

Frīstailā Edvardam Lancmanim ir 24. vieta pasaules čempionātā ar labiem FIS punktiem (70), bet nepieciešams vēl viens labs starts. Šeit atšķirībā no snovborda pēdējais PK posms notiks Eiropā – 18. janvārī Šveicē.

Izlīst caur adatas aci

Lai Latvija Sočos būtu pārstāvēta ar divām sporta spēlēm, tas jāizdara kērlingistēm. Pagājušās nedēļas nogalē četras šīs olimpiādes jeb četrgades labākās komandas Latvijā aizvadīja divu riņķu turnīru, lai noskaidrotu divas finālistes, kas šīs nedēļas nogalē noskaidros to komandu, kas Vācijas pilsētiņā Fisenē no 10. līdz 15. decembrim pacentīsies iekļūt divu labāko komandu skaitā. Izredzes nav lielas, jo pasaules rangā no pretiniecēm visas sešas ir augstāk par Latviju, bet – ja nu tomēr?


Autors: DAINIS ĀZENS
Datums: 08.10.2013
Izdevums: Sporta Avīze
Rubrika: Olimpiskās spēles
Raksts pārpublicēts izmantojot Lursoft laikrakstu bibiliotēku.


Video no Inchcape Latvija un LOK sadarbības preses konferences par FORD autobusu piešķiršanu sporta federācijām

3 Komentāri

Autoram mazliet jāpavingro pa FIS dokumentiem... Distaņču slēpopošanā, patecoties Arvim (top 300) vīriem uz šo brīdi bija ir 2 vietas Soču kvalifikācijas listē (vismaz uz 11.06.2013.). http://www.fis-ski.com/data/document/qota-list-11.06.2013.pdf

16 • 10 • 2013 / 22:35
Vai tiešām Slopestyle latviskojot iegūst Floupstails?

17 • 10 • 2013 / 04:00
Snovborda disciplīna "sloupestyle" nevis floupstyle :D

03 • 12 • 2013 / 22:43
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv