ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 14°C
Vējš: 7m/s

LSF Ziņojumi

09 • 01 • 2014

Latvijas Jauntanes ziemas olimpiādes sacensības tiek pārceltas

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) informē, ka ziemai neraksturīgo meteoroloģisko laika apstākļu dēļ Latvijas Jaunatnes ziemas Olimpiāde šogad nenotiks, un sacensības tiek pārceltas uz 2015.gada februāri. Olimpiādes sacensības šajā gadā bija plānotas 7. un 8.februārī Ērgļos.

Šāds lēmums ir pieņemts pamatojoties uz to, ka Latvijā ir sala un sniega trūkums, tāpēc ziemas sporta sacensību rīkošana nav iespējama. Latvijā salu sola tikai janvāra otrajā pusē, taču pirmo pastāvīgo sniegu tikai februārī. Sagatavot biatlona, distanču un kalnu slēpošanas trases, kā arī slidošanas un hokeja laukumus Ērgļos, tik īsā laikā, nav iespējams. Tāpat jāņem vērā, ka lielākā daļa no dalībniekiem, kas bija plānojuši piedalīties sacensībās, treniņprocesu šajā sezonā nav aizvadījuši pietiekamā apjomā.

Nākamā Latvijas Jaunatnes ziemas Olimpiāde ir plānota 2015.gada 5. un 6.februārī.

1992.gadā Latvijā notika pirmās Latvijas jaunatnes Olimpiskās dienas vasaras sporta veidos, bet pēc diviem gadiem – 1994.gadā, arī ziemas sporta veidos. Tās notika balstoties uz Olimpisko spēļu tradīcijām. Pirmo reizi skolas vecuma sportistiem bija nodrošināta līdzdalība sacensības ar atklāšanas un noslēguma ceremoniju, Olimpiskās lāpas aizdegšanu un Olimpiskā karoga pacelšanu.

2002.gadā Latvijas jaunatnes Olimpiskās dienas pārauga par Latvijas jaunatnes Olimpiādi vasaras un ziemas sporta veidos.


Mārtiņš Mālmeisters, Latvijas Olimpiskā Komiteja

Datums: 6.janvāris 2014
Raksts pārpublicēts no LOK mājas lapas www.olimpiade.lv (oriģināls: http://olimpiade.lv/lv/jaunumi/zinas/latvijas-jaunatnes-ziemas-olimpiades-sacensibas-tiek-parceltas-355)


0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv