ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 10°C
Vējš: 6m/s

LSF Ziņojumi

18 • 07 • 2013

Ceļā uz Sočiem: Rossignol slēpes sportistiem jau klāt!

Esam saņēmuši pirmo sporta slēpju partiju Latvijas Rossignol komandas dalībniekiem. Lai veiksmīgi sagatavotos ziemas sezonas startiem un kvalificētos Soču Olimpiskajām spēlēm, vairāki mūsu komandas sportisti ir sākuši nopietni gatavoties jau vasarā. Saviem sportistiem mēs palīdzam ne tikai pārasinot slēpes ar mūsdienu prasībām atbilstošu augstākās tehnoloģijas mašīnu “Snow Glide Tools”, bet arī nodrošinām izcilu slīdāmību ar vācu firmas “Holmenkol” smēriem, savukārt ar “Sidas” tehnoloģiju palīdzību katram sportistam individuāli pielāgojam zābakus.

Rossignol_Dzintars_Melvers_.jpg

Pirms traumas gūšanas Lelde Gasūna bija viennozīmīga Latvijas slēpošanas izlases līdere. Nesen Lelde atsāka trenēties, un nupat kā ir atgriezusies no treniņnometnes Hintertuksā, Austrijā. Drīzumā viņa dosies uz Lietuvas slēpošanas halli, bet pēc tam uz Šveici, kur 3 nedēļas piedalīsies Sas Feē notiekošajā treniņnometnē un izmēģinās jaunās Rossignol RADICAL WC SL slēpes. FIS sacensību slaloma disciplīnā Lelde ir vairākkārtīgi ieguvusi godalgotas vietas, un viņai ir ļoti lielas izredzes kvalificēties Soču Olimpiskajām spēlēm.

Rossignol_Lelde_.jpg

Miks Zvejnieks šovasar trenējas, apvienojot kalnu slēpošanu un skrituļslalomu. Tieši tā viņam izdevās sasniegt savu personīgo rekordu Eiropas Čempionātā junioriem Vācijā, kur sīvā konkurencē viņš izcīnīja 3.vietu. Pēc sacensībām Vācijā, Miks devās uz Austriju, lai vairāk pievērstos treniņiem ar kalnu slēpēm, savukārt jūlijā kopā ar Leldi Gasūnu viņš dosies uz Lietuvas halli, bet augustā atkal atgriezīsies Austrijā.

Rossignol_Miks_.jpg

Pirms došanās uz FIS nometni Argentīnā, mums izdevās paspēt sagādāt jaunu inventāru Mārtiņam Onskulim, kurš nopietni gatavojas Soču Olimpisko spēļu kvalifikācijai. Kā mūs informēja Latvijas izlases galvenais treneris Dinārs Doršs, lai kvalificētos Olimpiskajām spēlēm, Mārtiņam ir jāiekļūst 500 labāko sportistu vidū, taču šobrīd Olimpiskajā listē pēc piecu sacensību kopskaita viņš atrodas 545.pozīcijā, kas nozīmē, ka Mārtiņam ir veiksmīgi jāstartē vismaz vienās slaloma disciplīnas sacensībās. Mēs ceram, ka Mārtiņam tas izdosies, jo marta sarakstā viņš jau bija sasniedzis 499. vietu.

Rossignol_Martins_.jpg

Katrīna Krūmiņa pagājušo sezonu noslēdza kā Latvijas ranga līdere. Viņa ir specializējusies milzu slaloma disciplīnā un šobrīd divas nedēļas trenējas Itālijā, Stelvio. Atgriežoties mājās, viņa plāno uzsākt vieglatlētikas treniņus fiziskās slodzes sagatavošanai, bet pēc tam uz divām nedēļām atgriezties Itālijā. Katrīnas sagatavošanās programma ir izstrādāta tā, lai līdz pirmajām sacensībām šosezon, viņa būtu veikusi 40 dienas ilgus treniņus uz kalna (sniega).

Rossignol_Katrina_.jpg

Latvijas izlases galvenais treneris Dinārs Doršs atklāj, ka Latvijas izlasi nākamsezon pārstāvēs 14 sportisti. “Mēs ļoti priecājamies par to, ka veikalu tīkls “Fans” ne tikai apģērbj mūs, bet arī dažiem labākajiem sportistiem nodrošina “Rossignol” sacīkšu inventāru. Būtiski ir tas, ka pieaug ne tikai sadarbības kvantitāte, bet arī kvalitāte, tādēļ mūsu sadarbību varam nosaukt par patiešām profesionālu. Latvijas izlases treniņu plāna specifika ir pakārtota ne tikai mūsu ģeogrāfijai, bet arī katra sportista individuālajām vajadzībām, proti, sportisti liek akcentus dažādām disciplīnām un startē dažādos līmeņos, jo daļa jau ir kvalificējusies Olimpiskajām spēlēm Sočos, daļai vēl jākvalificējas, bet citai daļai vēl ir jākrāj FIS punkti ar par spēlēm pēc 4 gadiem Korejā. Latvijas izlases komandas plāni līdz gada beigām saistās ar divām treniņu nometnēm Lietuvas hallē, un pēc tam ar garāku treniņu un sacensību periodu Skandināvijā, kur no novembra līdz Ziemassvētkiem plānojam pēc iespējas efektīvāk izmantot mūsu treniņu bāzi Suomu. Janvārī un februārī domājam biežāk būt mājās, vairāk izmantojot veiksmīgo sadarbību ar Kordes trasi, kā arī startējot Latvijas kausos, lai atrādītos arī Latvijas publikai. Februārī paši labākie, protams, pārstāvēs mūsu komandu Olimpiskajās spēlēs Sočos, bet pēc tam martā būtisks mūsu atskaites punkts ir Baltijas kauss Somijā, pēc kura aprīlī noslēgsim savu sezonu ar starptautiskajām FIS sacensībām Somijā un Zviedrijā. Šādu izlases plānu redzam kā optimālu mūsu ģeogrāfiskajiem apstākļiem, kā arī pieejamajiem resursiem. Pēdējās sezonās tas attaisnojas arī rezultātu tabulā, kad labus rezultātus no mūsu sportistiem esam sagaidījuši tuvāk sezonas beigām, kad visi jau ir labi „piebraukušies”. 

Rossignol_Dinars_.jpg

Nākamajā sezonā būtiski rezultātus var ietekmēt pāreja uz jaunā tipa inventāru milzu slaloma disciplīnā, jo visu līmeņu FIS sacensībās vīriem būs jābrauc ar 35m rādiusa slēpēm, bet dāmām ar 30m. Daži mūsu sportisti tās jau ir iemēģinājuši - milzu slalomu ar “Rossignol” slēpēm Pasaules čempionātā brauca Miks Zvejnieks, Lelde Gasūna un Katrīna Krūmiņa, bet pavisam drīz Argentīnā ar tādām būs jābrauc arī Mārtiņam Onskulim. Būtisks faktors ir sportistu spējai pielāgoties izmaiņām, un līdz šim mūsu sportisti šo testu ir izgājuši veiksmīgi.” 

Kā stāsta “Rossignol” komandas pārstāvis Dzintars Melvers, arī mūsu jaunā paaudze neguļ uz lauriem, jo jau ir aktīvi sākusi vasaras treniņu ciklu, un drīzumā dosies iemēģināt jauno inventāru. Evelīna Gasūna, Žanete Gedra un viņas brālis Žaks Gedra, kopā saukti par “Zelta Fondu’’, pēdējos gados ļoti veiksmīgi startē ne tika Latvijā bet arī starptautiskajās sacensībās, izcīnot godalgotas vietas. Viņi ir mūsu nākotne un cerības!

Rossignol_Zanete_Zaks_Eveli.jpg

Liels paldies jāsaka Andrim Gedram no starptautisko pārvadājumu kompānijas “Tiropa’’, kurš ļoti operatīvi arī šovasar atveda inventāru mūsu sportistiem, lai viņi savlaicīgi varētu sākt treniņus ar jaunajām slēpēm. Īpaši svarīgi tas bija Mārtiņam Onskulim, jo pirms došanās uz Argentīnu,  piegāde vairs nebija dienu, bet gan stundu jautājums.

Rossignol_Tiropa_.jpg

Veikalu tīkls “Fans Prosport’’ atbalsta Latvijas kalnu un distanču slēpošanas izlases, nodrošinot tām sporta formas no “Catmandoo”, starta kombinezonus no “Rossignol”, brilles un ķiveres no “UVEX” un slēpju smērus ‘’Hollmenkol’’. Protams, visus laurus sponsorēšanā mēs nepaturam sev, taču sakām lielu paldies mūsu pircējiem, kuri, iepērkoties Fans veikalos, nes savu artavu sportistu atbalstam.

Avots: www.fans.lv, oriģināli lasāms http://www.fans.lv/lat/Komanda/?doc=527

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv