ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 7m/s

LSF Ziņojumi

15 • 01 • 2019

Ministru kabinets par Latvijas sporta pedagoģijas akadēmijas rektoru apstiprina profesoru Juri Grantu

Otrdien – 15.janvārī, Ministru kabineta sēdē valdība par Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) rektoru apstiprinājusi līdzšinējo zinātņu prorektoru, profesoru Juri Grantu, kurš amatā stāsies 22.janvārī un akadēmiju vadīs turpmākos piecus gadus.

Saskaņā ar Augstskolu likumu, augstskolā ievēlēto rektoru apstiprina Latvijas Republikas valdība. Jau ziņots, ka LSPA Satversmes sapulce, lielā vienprātībā, profesoru Grantu rektora amatā ievēlēja pērnā gada 4.decembrī.

Viņš bijis vienīgais pretendents uz šo amatu. No 76 LSPA Satversmes sapulces delegātiem par profesoru savas balsis atdeva 64 personas, 11 balsoja pret, bet viena vēlēšanu zīme tika atzīta par nederīgu.

Juris Grants ir studentu cienīts LSPA profesors kopš 1999.gada, zinātņu prorektora amatu pilda 10 gadus. 30 gadus garajā akadēmiskajā pieredzē veicinājis LSPA starptautisko atpazīstamību un attīstījis sadarbību ar citām augstākās izglītības iestādēm Latvijā un citviet pasaulē.

1992.gadā aizstāvējis doktora grādu LSPA, iegūstot zinātnes doktora grādu pedagoģijā, turpinājis pilnveidoties Stokholmas Izglītības institūtā, kā arī papildinājis savas profesionālās zināšanas Kolumbijas Universitātē ASV.

Zinātniski pētnieciskā darba ietvaros iesaistījies starptautiskos projektos, no kuriem, kā redzamākie, jāmin Zviedrijas valdības starptautiskais projekts par Augstu sasniegumu sporta izglītību un Eiropas komisijas pētījums par sportistu duālās karjeras vadlīniju izstrādi Eiropā.

Jurim Grantam ir arī plaša sabiedriskā darbība, darbojies kā Latvijas Zinātņu padomes eksperts sporta zinātnes nozarē, bijis Latvijas Slēpošanas federācijas prezidents, šobrīd Baltijas sporta zinātnes asociācijas viceprezidents, biedrības "Latvijas Rekreācijas izglītības asociācijas" valdes priekšsēdētājs.

Pagājušajā gadā saņēmis Polijas Jozefa Pilsudska Varšavas fiziskās izglītības universitātes augstāko apbalvojumu - goda doktora nosaukumu sporta zinātnē. 

Jura Granta CV   LSPA attīstības koncepcija (2019. - 2023.)

Līdzšinējā LSPA rektora, profesora Jāņa Žīdena pilnvaru termiņš beigsies 2019.gada 21.janvārī. Saskaņā ar LSPA Satversmi, Žīdens šim amatam nevarēja pieteikties, jo patlaban noslēdzas otrais, maksimāli pieļaujamais, rektora amata ieņemšanas termiņš.

Avots: lspa.lv

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv