ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 4m/s

LSF Ziņojumi

10 • 01 • 2017

Svētdien Pasaules Sniega diena arī Rīgā

Kā jau vairākus gadus ierasts, Latvijā un Rīgā, tāpat kā daudzās citās valstīs, janvārī risinās „Pasaules Sniega diena”. Šo ikgadējo festivālu, kas visdažādākajās pasaules vietās notiek vienlaicīgi, iedibinājusi Starptautiskā Slēpošanas federācija (FIS) ar mērķi, lai bērni un pieaugušie iepazītu un izmēģinātu visdažādākās aktivitātes uz sniega. Ņemot vērā, ka pasākums aptver dažādus pasaules reģionus un arī laika apstākļi var gadīties dažādi, ir pieņemts, ka festivāls var norisināties arī bezsniega apstākļos. Neatkarīgi no sniega daudzuma, pasākums visus iepazīstina ar ziemas aktivitātēm un dod iespēju gan pieaugušajiem, gan mazajiem dalībniekiem lieliski pavadīt laiku, izbaudīt prieku un radīt patīkamas atmiņas, lai radītu iedvesmu nodarboties ar ziemas aktivitātēm arī nākotnē.

Pasaules sniega diena pirmo reizi notika 2012. gadā, kad tās rīkošanā iesaistījās 39 valstis, kopumā aptverot 225 norises vietas. Jāatzīmē, ka pasākuma popularitāte augusi ļoti strauji, attiecīgi, visā pasaulē strauji audzis arī pasākuma norises vietu skaits. Spilgts apliecinājums tam ir fakts, ka 2016. gadā tikai Latvijā vien Pasaules Sniega dienas pasākumi notika 150 dažādās vietās, kopumā pulcējot gandrīz 26000 dalībnieku.

Kā jau ierasts, Rīgā viena no populārākajām ziemas aktivitāšu vietām ir Sporta un aktīvās atpūtas centrs Uzvaras bulvārī 15, kur arī šogad, 15. janvārī, ar Rīgas domes atbalstu, visi laipni aicināti aktīvi piedalīties Pasaules Sniega dienas jautrajās un sportiskajās atrakcijās. Mērķis nebūs noskaidrot vai atlasīt nākamos čempionus, bet gan dot iespēju bērniem un pieaugušajiem pārliecināties, ka aktivitātes uz sniega un veselīgs dzīves veids var kļūt par ikdienu.

Pasākums sāksies 11.00 un turpināsies līdz pat 16.00 pēcpusdienā. Būs gan dažādas veiklības atrakcijas, gan piepūšamo kameru vilkšana un spēku izmēģināšana ziemas minisprintā gan uz slēpēm, gan arī bez tām. Latvijas biatlona speciālistu vadībā būs iespējams izmēģināt arī šaušanu pa biatlona mērķiem. Turpat pasākuma centrā notiks Pasaules sniega dienas zīmējumu un domrakstu konkurss, kā arī pēc pasākuma varēsiet iesūtīt savus uzņemtos fotoattēlus sniega dienas fotokonkursam. Aicinām ierasties un visas jautrās aktivitātes iepazīt klātienē!

Uz tikšanos svētdien, 15. janvārī!

Afisha_majas_lapai_JPG (1).jpg

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv