ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 15°C
Vējš: 6m/s

LSF Ziņojumi

04 • 01 • 2017

Ērgļos norisināsies 21. Latvijas Skolu Ziemas Olimpiskais festivāls

21. Latvijas Skolu ziemas Olimpiskais festivāls norisināsies 2017.gada 3. un 4.februārī, kurā tiks noskaidroti labākie sportisti individuālajā, komandu un skolu vērtējumā.

Skolu ziemas Olimpiskajā festivālā tiek aicināts piedalīties ikviens Latvijas skolēns vecumā no 10 līdz 19 gadiem, lai izaicinātu sevi un savus vienaudžus dažādās ziemas sporta disciplīnās. Pirmo trīs vietu ieguvējus skolu komandu vērtējumā apbalvos ar kausiem, diplomiem un balvām.

Runājot par tuvojošos Latvijas Skolu ziemas Olimpisko festivālu, Latvijas Sporta federāciju padomes prezidents Einars Fogelis atklāj: "Šīm kompleksajām sporta sacensībām skolēniem ir vairāk nekā 20 gadu tradīcijas, ko aizsākusi Latvijas Olimpiskā komiteja. Šis festivāls ir iespēja būt kopā – ne tikai tiem, kas trenējas, lai gūtu sasniegumus augstas klases sportā, bet visiem, kas ziemā ir gatavi kāpt uz slēpēm, slidām, sniega dēļiem, un ne tikai. Esam gandarīti par lielo atsaucību dalībai no pašvaldībām un skolām, vēl jo vairāk tādēļ, ka pārstāvot savu skolu, skolēniem veidojas spēcīgs komandas gars."

Latvijas Skolu ziemas Olimpiskā festivāla mērķis ir popularizēt ziemas sporta veidus, sekmēt jaunatnes sporta attīstību Latvijā, veicināt vispārizglītojošo skolu un vietējo pašvaldību iesaistīšanos jaunatnes sporta aktivitātēs, un motivēt tās atbalstīt jaunatnes sportu.

Festivāls ir balstīts uz Olimpiskajām vērtībām, godīgu cīņu un draudzību, un plānots, ka tā dalībnieki sacentīsies septiņos dažādos sporta veidos: distanču slēpošanā, kalnu slēpošanā, snovbordā, hokejā, kamaniņu sportā, slidošanā un biatlonā. Festivāla dalībniekus sagaida ne tikai aktīvas sporta aktivitātes, bet arī krāšņa atklāšanas un noslēguma ceremonija.

Festivāla organizatorisko vadību nodrošina Latvijas Sporta federāciju padome sadarbībā ar Latvijas Olimpisko komiteju, Ērgļu novada pašvaldību un sporta veidu federācijām.

Laika periodā no 2017. gada 16. janvāra līdz 31. janvārim interneta mājas lapā http://lsfp.lv/festivals/jaunumi_festivals būs iespējama pieteikšanās dalībai festivālā. Par dalībnieku pieteikšanu sacensībām būs atbildīga Latvijas vispārizglītojošo mācību iestāžu un arodvidusskolu vadība.

Latvijas Skolu ziemas olimpiskā festivāla vēsture:

1992. gadā Latvijā notika pirmās Latvijas jaunatnes Olimpiskās dienas vasaras sporta veidos, bet pēc diviem gadiem – ziemas sporta veidos. Pirmo reizi skolas vecuma sportistiem bija iespēja piedalīties sacensībās ar atklāšanas un noslēguma ceremoniju, Olimpiskās lāpas aizdegšanu un Olimpiskā karoga pacelšanu.

Latvijā 2013. un 2016. gadā tika pārspēti februāra maksimālās gaisa temperatūras rekordi, tādēļ Latvijas Skolu ziemas Olimpiskais festivāls tika atcelts nepiemēroto laikapstākļu dēļ.

Ar Latvijas Skolu ziemas olimpiskā festivāla nolikumu ir iespējams iepazīties var šeit.

Avots: OLIMPIADE.LV

Ērgļos norisināsies 21. Latvijas Skolu Ziemas Olimpiskais festivāls

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv