ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 6m/s

LSF Ziņojumi

17 • 02 • 2017

Emociju festivāls

Iepriekš Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiāde, tagad — Latvijas Skolu ziemas olimpiskais festivāls, Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) virsvadībā tradicionālajās norises vietās Ērgļos un Viešūrkalnā pie Gaiziņa gan turpināja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) iekoptās tradīcijas, veidojot plašu un atraktīvu olimpisma mācību pasākumu, gan attīstīja tās tālāk. Pirmo reizi programmā bija iekļauts kamaniņu sports visiem pieejamā veidā, kā arī orientēšanās sacensības uz slēpēm un oriģināla lielā skolu stafete. 

Divas dienas 1076 skolēni no 128 skolām sacentās astoņos sporta veidos. Iznākumā visvairāk medaļu — trīs zelta, vienu sudraba, četras bronzas — izcīnīja Rīgas Franču liceja audzēkņi, aiz sevis atstājot Madonas Valsts ģimnāziju ar piecām godalgām, bet trešo vietu ar vienādu medaļu skaitu ieņēma Rīgas Valsts 2. ģimnāzija un Siguldas Valsts ģimnāzija. Pirmo reizi vismaz vienu medaļu izcīnīja 71 skola. Iepriekšējā reizē tikai 49. 

Lielākā un labākā. Gadu gadiem lielāko komandu uz Ērgļiem veda Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas sporta skolotāja Iveta Daude. Šoreiz viņu pārspēja Rīgas Franču licejs, kam nokļūšanai uz festivālu bija nepieciešami divi tūristu autobusi! Turklāt francūži festivālā izcīnīja arī visvairāk medaļu. "Reiz jau mēs bijām otrie!" saņēmusi apsveikumu par šo panākumu, atgādināja liceja sporta skolotāja Gita Pērkone. Skolas komandas dalībnieku skaitu līdz 64 palielinājusi interese par jaunajiem sporta veidiem — kamaniņu sportā gūts zelts, stafetē — bronza, pārējās medaļas kā parasti— kalnu slēpošanā, snovbordā, slidošanā. Drīzumā skolotāja Ērgļos sola atkal ierasties arī ar savu hokeja komandu 

Pārbaudīta laikā, tiks turpināta nākotnē. Latvijas Sporta federāciju padomes prezidents Einars Fogelis: "Šī tradīcija, kuru pirms vairāk nekā divdesmit gadiem uzsāka Latvijas Olimpiskā komiteja un kuru mēs tagad turpinām kopīgi, guvusi skolēnu, skolotāju un pašvaldību atzinību. Mums ir tikai viens uzdevums — padarīt šīs sacensības vēl labākas un atraktīvākas. Gandrīz 1100 dalībnieku no 128 skolām ar savu aizrautību, degsmi un sacensību prieku apliecināja, ka šāds pasākums skolēniem ir ļoti vajadzīgs. Dažam labam tā varbūt pat bija vienīgā iespēja izbaudīt īstu ziemu visā tās krāšņumā. Dažos sporta veidos, piemēram, kamaniņu braukšanā vai skolu stafetē, sacensības bija ļoti demokrātiskas, ļaujot piedalīties arī vasaras sporta veidu pārstāvjiem. Pat kalnu slēpošanā, kur līderu sniegums bija ļoti atzīstams, startēja bērni ar turpat Viešūrī nomātu inventāru. Tātad šis sports viņiem ir tikai hobijs, tajā pašā laikā viņi izjuta vienotu sacensību garu un vienreizēju atmosfēru. Lielai daļai tā bija pirmā olimpiskā pieredze — par sacensībām ar noteiktiem rituāliem, kārtību un etiķeti. 

Milzīgs paldies skolām, dalībniekiem, viņu vecākiem, skolotājiem un mūsu komandai, kuru veidoja Latvijas Sporta federāciju padome, Latvijas Olimpiskā komiteja un Ērgļu novada dome, kas šo pasākumu realizēja, radot emocijas, kas nav nopērkamas ne par kādu naudu." 

Skolas pēc izcīnīto medaļu skaita
Skolas nosaukums

1. Rīgas Franču licejs
2. Madonas Valsts ģimnāzija
3. Rigas Valsts 2. ģimnāzija, Siguldas Valsts ģimnāzija
5. Valmieras Viestura vidusskola
6. Jelgavas 4. vidusskola
7. Rigas Valsts 3. ģimnāzija
8. Siguldas pilsētas vidusskola
9. Cēsu 2. pamatskola, Daugavpils 9. vidusskola, Ozolnieku vidusskola
12. Madonas pilsētas 1. vidusskola
13. Rigas Angļu ģimnāzija
14. Ventspils 4. vidusskola
15. Rīgas Teikas vidusskola, Rigas Valdorfskola, Rīgas Valsts 1. ģimnāzija
18. Ādažu vidusskola, Alūksnes novada vidusskola, Babītes vidusskola, Ilmāra Gaiša Kokneses vidusskola, Kalsnavas pamatskola, Rīgas Valda Zālīša sākumskola, 24. Draudzīgā aicinājuma Cēsu Valsts ģimn.
25. Alūksnes pilsētas sākumskola Bejas pamatskola Carnikavas pamatskola Pastendes pamatskola Strenču novada vidusskola Vestienas pamatskola
31. Daugavpils tehnikums, Dobelesl. vidusskola, J. Pilsudska Daugavpils Valsts poļu gimn., Kusas pamatskola, Laurenču sākumskola, Mārupes vidusskola, Rīgas 6. vidusskola, Rigas Sergeja Žoltoka vidusskola, Rugāju novada vidusskola, Ugāles vidusskola 41. Āgenskalna Valsts ģimnāzija, Ērgļu vidusskola, J. Raiņa Daugavpils 6. vidusskola
44. Ādažu Brīvā Valdorfa skola, Cēsu pilsētas vidusskola, Talsu 2. vidusskola
47. Cesvaines vidusskola, Priekuļu vidusskola, Rigas Centra humanitārā vidusskola, Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskola, Rīgas Valsts vācu ģimnāzija, Rūjienas vidusskola, Saulkrastu vidusskola, Valmieras Pārgaujas Ģimnāzija, Ventspils 2. vidusskola, Vijciema pamatskola
57. Berģu Mūzikas un mākslas pamatskola, Grundzāles pamatskola
59. Daugavpils 15. vidusskola, Daugavpils 3. vidusskola, Daugavpils Krievu vidusskola-licejs, Inešu pamatskola, Ogres 1. vidusskola, Ogres Valsts ģimnāzija, Preiļu 1. pamatskola, Rigas 22. vidusskola, Rigas 49. vidusskola, Rīgas 93. vidusskola, Rīgas Imantas vidusskola, Talsu Valsts ģimnāzija, Tukuma Raiņa ģimnāzija.

Avots: Sports (Dainis Caune, 17.02.2017), Foto: lsfp.lv

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv