ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 2m/s

LSF Ziņojumi

16 • 01 • 2016

Latvijas Skolu ziemas olimpiskajā festivālā darbosies 70 brīvprātīgie

Saistītā informācija

Pilnā sparā mājaslapā lsfp.lv rit pieteikšanās Latvijas Skolu ziemas olimpiskajam festivālam, kas 5. un 6. februāri, norisināsies Ērgļos. Vērienīgajam pasākumam šobrīd pieteikušās 30 mācību iestādes no dažādiem Latvijas reģioniem, kamēr pasākuma veiksmīgai norisei palīdzēt pieteikušies 70 brīvprātīgie.

Ērgļu novads jau kopš Latvijas Neatkarības atjaunošanas ir Latvijas jaunatnes ziemas sporta centrs. Vairāk nekā 20 gadus šeit norisinās pašmāju vērienīgākais ziemas kompleksais bērnu un jauniešu sporta pasākums. Ja līdz šim tam tika dots Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādes nosaukums, tad no šī gada pasākums pārtapis Latvijas Skolu ziemas olimpiskā festivāla vārdā.

 Skolu ziemas olimpiskais festivāls ir lieliski piemērots jebkuram aktīvu dzīves veidu cienošam Latvijas skolēnam no 4. – 12. klasei. Sacensības kopumā tiks rīkotas septiņos dažādos sporta veidos – biatlonā, distanču slēpošanā, hokejā, kalnu slēpošanā, kamaniņu sportā, snovbordā un slidošanā. Interesanti, ka kamaniņu braukšana, tāpat kā kalnu slēpošana un snovbords norisināsies Viešūra kalnā, kur izveidota dabīgā trase.

Pilnā sparā rit, un līdz 2. februārim mājaslapā lsfp.lv turpināsies skolu pieteikšanās vērienīgajam pasākumam. Šeit ir atrodama visa informācija par sporta veidiem, kā arī ir iespēja pieteikt naktsmītnes un iegūt cita veida padomus. Šobrīd dalību apstiprinājušas 30 mācību iestādes no Rīgas, Zemgales, Latgales un Vidzemes reģioniem. Pēc dalībnieku skaita skolas sastāvā, šobrīd vadībā izvirzījusies Rīgas Mežciema pamatskola.

Ērgļos notikušajā Latvijas Skolu ziemas olimpiskā festivāla orgkomitejas sēdē tika apstiprināta brīvprātīgo dalība pasākuma rīkošanā. Kopumā festivāla sekmīgai norisei palīdzēs 70 brīvprātīgie. To vidū būs vietējās Ērgļu novada vidusskolas skolēni, viņu skolotāji un vecāki.

Festivāla rīkotāji apbalvos ne tikai pirmo trīs vietu ieguvējus individuālajā, bet arī skolu komandu vērtējumā. Bez sportiskajām aktivitātēm dalībniekus sagaidīs arī krāšņa atklāšanas ceremonija ar Olimpiskā karoga ienešanu un Olimpiskās uguns iedegšanu. Tikmēr pēc sacensību noslēguma gaidāma lielā noslēguma ceremonija.

2015. gada Latvijas Jaunatnes ziemas Olimpiādē skolu komandu vērtējumā uzvarēja Alūksnes novada vidusskola, apsteidzot Madonas pilsētas 1. vidusskolu un Madonas Valsts ģimnāziju. Kopumā pie medaļām tika 49 skolu komandas. Viskuplāk pārstāvēta bija Rīgas Valsts vācu ģimnāzija, kas uz Olimpiādi bija atvedusi 53 aktīvākos skolēnus.

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
Latvijas Sporta federāciju padomes sabiedrisko attiecību speciālists
Tālrunis: + 371 26255435
Elektroniskā pasta adrese: [email protected]

Latvijas Skolu ziemas olimpiskajā festivālā darbosies 70 brīvprātīgie

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv