ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 2m/s

LSF Ziņojumi

19 • 01 • 2016

Aizvadīta pasaules sniega diena Latvijā un visā pasaulē

Pagājušajā nedēļas nogalē daudzviet Latvijā tika svinēta Pasaules Sniega diena! Šogad dalībnieku skaits bija kuplāks nekā pagājušajā gadā, jo svētkus 70 dažādās pašvaldībās kopā svinēja aptuveni 25 000 dalībnieku. Pasākumi un notikumi bija daudz un dažādi.

Piemēram, Saulkrastos bija iespēja izbraukt kamanās, kuras vilka haskiju suņi. Siguldā, Kaķīškalnā, bērni piedalījās “Kūku mačos”, kas ir tradicionālas kalnu slēpošanas sacensības, kur katrs dalībnieks par piedalīšanos saņem kūkas gabaliņu. Lielvārdē dalībnieki piedalījās baskāju skrējienā. Rīgā, Uzvaras parkā, ciemojās Salavecītis un dalībnieki varēja piedalīties dažādās stafetēs, piemēram, lielās bumbas ripināšanā. Visaktīvākie bērnudārzi šogad bija Ogres novadā, kur kopā 7 bērnudārzi svinēja Pasaules Sniega Dienu. Priekuļos Pasaules Sniega dienas svinēšanas aktivitātes notika blakus distanču slēpošanas trasei, kur norisinājās Latvijas Čempionāts distanču slēpošanā un FIS sacensības.  Savukārt ar lielāko dalībnieku skaitu var lepoties Ādažu vidusskola, kur svētkus svinēja aptuveni 800 skolēni.

 Mēs visi šogad varam būt īpaši priecīgi par to, ka šī Sniega Diena Latvijā bija patiešām klāta ar biezu sniega segu un ka mēs no sirds varējām baudīt visas aktivitātes sniegā! Atskats uz pasākumiem zemāk video, kā arī bildēs.

 Bet ar šiem aktīvajiem pasākumiem Pasaules Sniega diena vēl nav beigusies. Bērni bērnudārzos un skolās, kuras piedalījās Pasaules Sniega dienā, zīmē zīmējumus un raksta domrakstus, kuri tiks iesniegti lielajam konkursam Latvijas Slēpošanas Savienībai  līdz 31.janvārim. Šos darbiņus vērtēs īpaši uzaicināti žūrijas locekļi.

Arī visā pasaulē, kopā 42 valstīs, Pasaules Sniega diena 2016 tika svinēta ar dažādām aktivitātēm. Par to sīkāk vari lasīt zemāk preses relīzē, kā arī vairāk informācijas vari iegūt mājaslapā: http://world-snow-day.com




Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv