ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 15°C
Vējš: 6m/s

LSF Ziņojumi

10 • 06 • 2015

Toms Petrusevičs un Liene Bondare saņem apbalvojumu

Šo trešdien, 3. jūnijā, Rīgas domes Sēžu zālē  tika apbalvoti labākie Rīgas bērnu un jaunatnes sporta klubi, kā arī Rīgas sportisti, starp kuriem bija arī snovbordists Toms Petruševičs un kalnu slēpotāja Liene Bondare. Abi saņēma naudas balvas par izcīnītajām zelta medaļām Latvijas III Ziemas olimpiādē, bet Toms Petrusevičs vēl vienu naudas balvu nominācijā “Par izciliem sasniegumiem sportā 2014.gadā” par izcīnīto otro vietu Eiropas kausā kopvērtējumā snovbordā sloupstailā. Laureātu vidū tika arī sporta klubs "ASI”, kuriem 4.vieta nominācijā pie neolimpiskajiem sporta veidiem saistībā ar panākumiem skrituļslidošanā.

 Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments šīs nedēļas vidū sveica un apbalvoja 2014.gadā veiksmīgākos un labākos rīdziniekus no dažādiem sporta veidiem, kā arī klubus. Atklājot godināšanu, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane atzīmēja, ka ar šo pasākumu pašvaldība cenšas izteikt atzinību sportistiem, treneriem, Rīgas bērnu un jaunatnes klubu organizatoriem, kuri, pateicoties izciliem startiem 2014. gadā, gan Rīgas vārdu ir nesuši pasaulē, gan sportam ieinteresējuši jauno paaudzi. Balvas pasniedza Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Guntis Helmanis. Kopumā bija trīs nominācijas, kur katrā pie balvas tika Latvijas slēpošanas savienības pārstāvji. 

Viens no 24, kas saņēma apbalvojumu un naudas balvu kategorijā “Par izciliem sasniegumiem sportā 2014.gadā” bija snovbordists Toms Petrusevičs, kurš pagājušā gadā ieguva otro vietu Eiropas kausā kopvērtējumā snovbordā sloupstailā. Viņam ar Lieni Bondari arī tika naudas balva par iegūtajām pirmajām vietām Latvijas III Ziemas olimpiādē attiecīgi snovbordā sloupstailā un kalnu slēpošanā slaloma disciplīnā.

Konkursa „Rīgas pilsētas labākā bērnu un jaunatnes sporta organizācija 2014. gadā” laureātos pie neolimpiskajiem sporta veidiem ar iegūto ceturto vietu tika sporta klubs “ASI” par nopelniem skrituļslidošans sacensībās.

Lai veicinātu pašvaldības un nevalstisko organizāciju sadarbību sporta jomā galvaspilsētā, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments ik gadu izsludina konkursu „Rīgas pilsētas labākā bērnu un jaunatnes sporta organizācija”, kurā izvērtē pieteiktās nevalstiskās sporta organizācijas, kas organizē un nodrošina sporta nodarbības bērniem un jauniešiem. Konkursa rezultātā nevalstiskajām organizācijām sporta darba organizēšanai kopsummā piešķīra finansējumu 48 000 eiro apmērā.

Pasākuma laikā tika sumināti arī sportisti un viņu treneri,  izmaksājot naudas balvas kopsummā par 41 384 eiro.

RD1_apbalvo.jpg
Foto - Z.Zālmanis

RD2_apbalvo.jpg
Foto - Z.Zālmanis

RD3_apbalvo.jpg
Foto - Z.Zālmanis

1 Komentāri

Apsveicam arī Kristapu Zvejnieku ar izcilu sasniegumu Pasaules Ranga sezonas kopvērtējumā Slaloma disciplīnā ar augsto 61.vietu !!!
Raivo
11 • 06 • 2015 / 11:21
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv