ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 4m/s

LSF Ziņojumi

08 • 10 • 2014

Kopsavilkums par rudens FIS Jauniešu semināru un tehnisko komisiju sanāksmēm

FIS katru rudeni rīko „Jauniešu un bērnu” semināru. Šā gada semināra tēma bija „Sportistu attīstība visā dzīves garumā” (Long Term Athlete Development). Ir vispārzināms, ka bērnu un jauniešu iesaiste sportā nereti notiek kopējot profesionālā sporta treniņu un sacensību formātus. Kā rezultātā jauniešiem novēro fiziskās un garīgās attīstības traucējumus, kas ne tikai ierobežo augstu sportisko sasniegumu uzrādīšanu brieduma gados, bet arī var radīt problēmas personības attīstībai visā dzīves garumā. Tika ievadītas sarunas ar vienu no lektorēm Heddu Bernstennu par iespējamu semināra novadīšanu Latvijā par sprotistu motivācijas veidošanu.

Jauniešu semināra prezentācijas ir pieejamas:
http://www.fis-ski.com/news-multimedia/news/article=12th-fis-youth-and-children-seminar-zurich-2014.html
Ceļa izdevumi un dalība jauniešu seminārā tika apmaksāti no FIS.

FIS Rollerslēpošanas apakškomisijas sēdē tika saskaņota virkne izmaiņu FIS sacensību noteikumu (nodaļā H. „Rollerski Competitions”), izmaiņas un papildinājumi FIS PK un PČ rollerslēpošanā sacensību noteikumos, PK sacensību organizatoru vadlīnijās un FIS TD vadlīnijās. Kā arī tika izvērtēts 2014.gada FIS rollerslēpošanas sacensību norise, statistika un tehniskie aspekti un precizēti 2015. gada PK posmu norises vietas, sacensību formāts. Atgādinu, ka 2015. gada 24-26. jūlijā Madonā norisināsies FIS Pasaules kausa rollerslēpošanā 2. posms. Savā ziņā tas varētu būs vēsturisks posms, jo tajā 1. reizi ir plānots izmantot rīkotāju nodrošinātas rollerslēpes, ko Madonas posma gadījumā ir apņēmies nodrošināt Zviedru piegādātājs „SkiGo”. Kopumā FIS rollerslēpošanas komisijā ledus ir sakustējies un ir jūtams arī atbalsts no citām tehniskajām komisijām.

Visas minētās noteikumu izmaiņas tālāk tika nodotas apstiprināšanai FIS distanču slēpošanas noteikumu un kontroles komitejā. Visas sagatavotās izmaiņas tika akceptētas. Izņemot, priekšlikums par FIS punktu aprēķināšanu rollerslēpošanas sacensībās tika izveidota darba grupa, kurai ir jāveic tehniskā analīze līdz 2015.gada pavasarim.
Iepriekš minētās izmaiņas tika apstiprinātas arī FIS Distanču slēpošanas izpildkomitejā. Lai tās stātos spēkā vēl ir jāgaida akcepts no FIS Padomes, kas sanāks kopā novembra beigās.

Visi komiteu sēžu protokoli tiks izsūtīti nacionālām federācijām, kā arī būs pieejami FIS intranet mājas lapā biedru sadaļā. Sacensību noteikumu izmaiņas būs pieejamas:
http://www.fis-ski.com/inside-fis/document-library/cross-country/

Par būtiskākajām noteikumu izmaiņām ir plānots informēt visus interesentus novembra vidū LSS organizētā seminārā.

Mārtiņš Niklass

57415_G08_W01.jpg
Hedda Bernstenna. Foto: FIS

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv