ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 14°C
Vējš: 6m/s

LSF Ziņojumi

04 • 03 • 2015

Jauno trenera rokasgrāmatu dāvina sporta skolām un federācijām

Otrdien - 3.martā, notika grāmatas „Vispusīgās fiziskās sagatavotības trenera rokasgrāmata” atvēršanas svētki. Latvijas Treneru tālākizglītības centrs (LTTC) ar Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) atbalstu šo grāmatu dāvina visām 87 Latvijā atzītajām sporta federācijām un 70 sporta skolām un klubiem.

Treneru rokasgrāmata tiek dāvināta sporta sakolām un federācijām, lai ļautu sporta praktiķiem sekmēt sportistu izaugsmi.

Sportistu vispusīgajai fiziskajai sagatavotībai veltīto grāmatu ikviens interesents varēs iegādāties LTTC telpās (Brīvības gatvē 333) par 25 eiro.

Šī jau ir ceturtā Latvijas Treneru tālākizglītības centra izdotā grāmata treneriem, sporta skolotājiem un citiem sporta speciālistiem kopš 2003.gada.

Atvēršanas svētkos grāmatu pirmie apskatīja un saņēma sporta skolu un klubu treneri, federāciju pārstāvji, kā arī Latvijā vadošo sporta organizāciju – Latvijas Olimpiskās komitejas, Olimpiskās vienības, LSFP, Latvijas Sporta izglītības iestāžu direktoru padomes, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas un citu sporta organizāciju vadītāji.

Viens no pasaulē vadošajiem BMX treneriem Ivo Lakučs: „Liels, liels paldies grāmatas autoriem! Sākot lasīt grāmatu, jau no pirmajām lapaspusēm sapratu, ka atsvaidzināšu un papildināšu savas profesionālās zināšanas. Grāmatas autoru gadiem ilgi krātā pieredze ir pārtapusi labā un izglītojošā materiālā, ko treneri var likt lietā, lai palīdzētu mūsu sportistiem attīstīties un gūt panākumus.”

LSFP prezidents Einars Fogelis: „Jaunizdotās grāmatas autoru kolektīvs ar savu darbu ne tikai bagātina Latvijas sportu, bet arī iedvesmo trenerus un sporta pedagogus pilnveidot treniņu darbu vispārīgajā fiziskajā sagatavotībā. Grāmata uzrakstīta saistošā, labi saprotamā valodā, bet DVD pielikums ar fiziskās sagatavotības treniņu paraugdemonstrējumiem būs noderīgs uzskates līdzeklis treneru praktiskajā darbā. Novēlu, lai grāmatas autoru piemēram sekotu daudzi citi sporta speciālisti, kuru uzkrātā pieredze sportā būtu saistoša un noderīga mums visiem.”

Grāmatas galvenais redaktors ir Latvijas Handbola federācijas sacensību direktors un nacionālo izlašu direktors, pedagoģijas doktors Renārs Līcis.  Tās tapšanā piedalījušies 24 autori, tostarp 14 zinātņu doktori un 12 Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas profesori.

Grāmatu drukāja Preses nams Baltic Print, maketu iespiešanai sagatavoja dizaina aģentūra DUE.

Grāmatas pielikumā pievienotajā videomateriālā skatāmi unikāli 2014.gada pirmssezonas fiziskās sagatavošanas treniņa materiāli skeletonā ar brāļu Martina un Tomasa Dukuru līdzdalību, kā arī vispusīgās fiziskās sagatavošanas treniņš Latvijas Nacionālajai basketbola izlasei.

Cietos vākos iesietā, 240 lapaspuses biezā, grāmata iepazīstina ar visdažādākajiem nosacījumiem veiksmīga vispusīgā treniņu procesa norisē, kas sekmē atlētu fiziskās īpašības kā izturību, ātrumu, spēku, veiklību un lokanību.

„Trenera rokasgrāmatā" pieredzējuši sporta speciālisti un sporta zinātnieki analizē un dalās uzkrātajā pieredzē par fiziskās sagatavotības novērtēšanu, cilvēka iedzimto fizisko spēju noteikšanu un attīstīšanu, kā arī sportistu uztura specifiku fiziskās sagatavošanas treniņu laikā.

Treneriem sniegti padomi sporta psiholoģijā, skaidrotas sekas sportistu agrīnai specializācijai, kas veido asimetrijas veidošanos cilvēka ķermenī, kā arī daudzas citas treneriem vajadzīgas un noderīgas lietas.

Grāmata „Vispusīgās fiziskās sagatavotības trenera rokasgrāmata” tapusi ar Izglītības un zinātnes ministrijas, Latvijas Sporta federāciju padomes atbalstu un sadarbībā ar Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmiju.

Sīkāka informācija:
LTTC valdes priekšsēdētāja
Signe Luika, 67556734

Informāciju sagatavoja:
LSPA sabiedrisko attiecību un komunikācijas vadītāja
Ilze Āķe-Vīksne, 29445209

Trenera rokasgrāmata

rokasgramata_2.jpg

rokasgramata_3.jpg

rokasgramata_4.jpg

rokasgramata_5.jpg

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv