ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 10°C
Vējš: 6m/s

LSF Ziņojumi

15 • 02 • 2012

Skolēniem piedāvā veidot autobusu olimpiešiem

Saistītā informācija

Tuvojoties šā gada Olimpiskajām spēlēm Londonā, Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) izsludinājusi oriģinālu Olimpiskās vides izglītības konkursu, kurā skolēniem dota vienreizēja iespēja izveidot videi draudzīgu divstāvu autobusa kartona maketu, ar kuru Latvijas Olimpiskā delegācija varētu ceļot uz Londonu.

LOK un tās sadarbības partneri aicina 3.-8. klašu skolēnus pieteikties konkursam „Olimpiskais ekobuss Londona 2012” līdz šā gada 29.februārim. To var izdarīt klases audzinātājs, aizpildot pieteikuma anketu, kas atrodama www.draugiem.lv/olimpiade

 „Olimpiskā kustība vienmēr gājusi roku rokā ar sakoptas un tīras vides idejām. Tāpēc Londonas olimpisko spēļu priekšvakarā piedāvājam skolēniem un skolotājiem iespēju izmantot Olimpisko konkursu kā atraktīvu veidu Olimpisko ideju un videi draudzīga dzīvesveida popularizēšanā,” pārdomās dalās LOK prezidents Aldons Vrubļevskis. 

„Veidojot „zaļo” autobusu mūsu olimpiešiem, ceram komandas darbā apvienot klasesbiedrus ar dažādām interesēm, jo arī Olimpiskajai kustībai bez sporta ir vēl divi balsti — kultūra un vides aizsardzība,” norādīja Vrubļevskis.

Konkurss norisināsies trīs klašu grupās un trīs kārtās no 2012. gada februāra līdz maijam. 

Klašu  komandas izveidos savu kartona divstāvu ekobusu, kuru pieteikušās skolas saņems no organizatoriem. Tālāk, liekot lietā savu fantāziju un izdomu, skolēniem būs jānoformē autobuss, īpaši pievēršot uzmanību olimpiskajām vērtībām, kā arī zaļajai - videi draudzīgajai domāšanai. 

„Aicinām skolēnus darba noformēšanā izmantot pēc iespējas videi draudzīgākus materiālus,” norāda LOK Olimpiskās izglītības un informācijas programmu, kā arī konkursa vadītāja Aija Erta. „Konkursa darba izstrādē jāņem vērā fakts, ka tas būs Latvijas Olimpiešu sapņu autobuss, kas simboliski spēcinās un iedvesmos mūsu labākos sportistus jauniem Olimpiskiem panākumiem.” 

Konkursam iesūtītā darba fotogrāfija, apraksts un sagatavotais video sižets tiks nodots balsošanai interneta portālā Draugiem.lv un žūrijai. 

Konkursa finālā iekļūs visu trīs klašu grupu trīs labākie darbu autori, kas 18. maijā prezentēs savus darbus Olimpiskajā sporta centrā Rīgā. Galvenā balva 1. vietas ieguvējiem katrā klašu grupā būs vienreizēja iespēja doties piedzīvojumu pārgājienā kopā ar Latvijas olimpiešiem. Pirmo trīs vietu ieguvēji saņems arī individuālas pārsteiguma balvas un suvenīrus ar XXX Londonas Olimpiādes spēļu simboliku.

„Olimpiskais ekobuss Londona 2012” sadarbības partneri: Starptautiskās Olimpiskās komitejas programma „Olimpiskā Solidaritāte”, , Lielbritānijas vēstniecība Latvijā, Foldlife (salokāmā kartona mēbeles un dizains), Britu Padome, Latvijas Olimpiešu klubs, Eko skola, HOMO ECOS (Vides izglītojoša organizācija), LOK ģenerālsponsori VAS „Latvijas Valsts meži” Mamma Daba, SIA „Latvijas Mobilais Telefons”, LOK sponsori A/S Swedbank, VAS Latvijas Dzelzceļš, A/S Latvijas Gāze. 

Informatīvi atbalsta: Draugiem.lv, žurnāls „SPORTS”

ekobuss.jpeg

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv