ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 5m/s

LSF Ziņojumi

13 • 11 • 2011

Nākamnedēļ naktīs snigs, pa dienu vēl plusos

Aizvadītajā naktī Latvijas austrumos fiksēts pirmais sniegs, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūra (LVĢMA).

Pirmais sniegs fiksēts aģentūras meteostacijās Daugavpilī un Alūksnē, kā arī daudzviet citur austrumu rajonos, taču tā kā Latviju nav pārņēmis vērā ņemams sals un zeme nav sasalusi, nekāda sniega sega neveidojās un tas nokusa uzreiz, līdzko sasniedza zemi.

Kā pastāstīja centra speciāliste, lai arī līdzīgi nokrišņi var atkārtoties, ilgtermiņa laika prognozes liecina, ka tuvāko nedēļu laikā Latvijā nebūs tik auksts, lai veidotos noturīga sniega sega. Pēc nedēļām divām situācija varot pamainīties, jo gaisa temperatūra atbilstoši decembrim būšot nelielos mīnusos, taču arī tad sniega fani var tikt pievilti.

Nākamās darba nedēļas laikā Latvija atradīsies starp anticiklonu virs Skandināvijas un ciklonu virs Krievijas, līdz ar to brīžiem debesis skaidrosies, bet atsevišķos rajonos gaidāmi nelieli nokrišņi un austrumos arī neliels sniegs, prognozē LVĢMA.

Gaidāms vēss laiks
Visaukstākais laiks gaidāms nedēļas vidū, kad naktī teritorijas lielākajā daļā atkal būs sals, savukārt dienā temperatūra nepārsniegs +1, +7 grādus pēc Celsija skalas. Nedēļas sākumā pūtīs rietumu un ziemeļu puses vēji ar ātrumu 3-9 metri sekundē (m/s), bet piekrastē brāzmās vēja ātrums var sasniegt 14 m/s.

Nedēļas otrajā pusē kļūs mazliet siltāks, nokrišņu aizvien būs ļoti maz un lietus gaidāms tikai pašā nedēļas nogalē. Nedēļas izskaņā gaisa temperatūra paaugstināsies un naktī tā būs +1, +7 grādu robežās, savukārt dienā - ap +3, +9 grādiem.

Valsts svētkos 18.novembrī Latvijā gaidāms lielākoties mākoņains laiks un vietām būs nelieli nokrišņi. Pūtīs ziemeļrietumu, rietumu vējš ar ātrumu 3-8 m/s. Gaisa temperatūra naktī būs no +1 līdz +6 grādiem, bet dienā - no +4 līdz +7 grādiem. Līdzīgi laika apstākļi tiek prognozēti arī nākamās nedēļas nogalē, vien kļūs par kādu grādu siltāks.

Avots: tvnet.lv

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv