ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 3m/s

LSF Ziņojumi

24 • 01 • 2012

Liela interese par Sniega dienu Reiņa trasē

Pagājušajā svētdienā visā Pasaulē tika svinēta pirmā Sniega diena. Arī Latvijā ar vērienīgu un plaši apmeklētu pasākumu Siguldā Reiņa trasē sportiskā, draudzīgā un jautrā garā tika nosvinēti šie ziemas aktivitāšu veicinošie svētki.

Latvijas Slēpošanas savienība, atsaucoties Starptautiskās Slēpošanas federācijas iniciatīvai, nolēma bērniem un viņu vecākiem sagādāt prieku un tāpēc parūpējās, lai arī Latvijā notiktu interesants pasākums Sniega dienas atzīmēšanai. Reiņa trases saimnieki bija pretimnākoši, tādēļ arī Sniega dienas pasākumu tika nolemts rīkot tur. Sniega diena tika organizēta pirmo reizi, un svētdien visā pasaulē – 39 valstīs un 225 vietās – vienlaicīgi bērni un viņu vecāki slēpoja, brauca no kalna, snovoja vai piedalījās kādās citās aizraujošās aktivitātēs uz sniega. Lielāko daļu dalībnieku bija tādi, kas ikdienā prieka pēc pasporto, bet daži vispār spēra pirmos soļus uz slēpēm. Bet tāds arī ir Sniega dienas mērķis - dot iespēju atklāt kaut ko jaunu, tajā pašā laikā izpriecāties uz sniega, kas atstās neaizmirstamus mirkļus un dos iedvesmu nākotnei, nevis atlasīt nākamos čempionus. Nedaudz vējainos, bet labos laika apstākļos Reiņa trasē sportoja un ziemas priekus baudīja vairāk par simts bērniem, no kuriem vislielākie entuziasti bija kalnu slēpošanā, un vismaz divtik vecāku un vecvecāku, kas kopā veidoja tīri paprāvu skaitu – ap 400 dalībnieku.

Katrs dalībnieks saņēma piemiņas velti nozīmītes veidā, kas deva arī iespēju izmantot pacēlāju bez maksas, kā arī atzinības rakstu par piedalīšanos pirmajā Sniega dienā, kurā bērni sacentās ne tikai sporta trasēs, bet piedalījās arī rotaļās uz slēpēm Ievas Eglītes vadībā, krāsoja un rakstīja uz sniega sienas atrakcijā „Izkrāso sniegu pats”. Klāt bija Latvijas Slēpošanas savienības talismans Vilciņš, kas iedrošināja mazākos dalībniekus. Savukārt dalībniekus Ski krosa trasē, kur noteica ātrākos un veiklākos, iedvesmoja bijušie olimpieši Raivis Zīmelis un Ieva Cederštrēma, kuri veltīja atzinīgus vārdus par Sniega dienu un izteicās, ka šādi pasākumi ir jārīko biežāk.

Pasākumu atbalstīja ne tikai Reiņa trase, bet arī „Axa”, kas nodrošināja ar dažāda veida spēka putriņām, un arī „Latplanta”, kas gādāja par to, lai dalībnieki varētu sasildīties ar karstu tēju. Savukārt balvas dalīja sporta preču veikalu tīkls „Fans”. Visas dienas garumā pasākumā skanēja jautra mūzika. Sniega dienas kulminācija bija stafete ģimenēm – „Ģimenes šļūciens”, kur bērns kopā ar vecākiem uzskrēja augšā pa šļūcamo kalnu un turpinājumā atvase viena pati laidās lejā. Pasākuma noslēgumā bija ieradušies Juši, kas attēloja visas maņas un bija atbilstoši tērpušies, (piem., lielām ausīm, lielu degunu), lai pārējie varētu saprast, kādu maņu tad konkrētais Jutis pārstāv.

Vispasaules Sniega Dienas ietvaros piedalījās arī Latvijas Slēpošanas un Snovborda Instruktoru Asociācija (LSSIA), kuras sertificētie instruktori bez maksas apmācīja interesentiem slēpošanas un snovborda pamatus. Pirmās Sniega dienas pasākums aizritējis lieliskā atmosfērā un uz pozitīvas nots, un tiek domāts, ka nākotnē to varētu noteikt par svinamo dienu līdzīgi kā, piem., skolotāju dienu.


 

1 Komentāri

Ļoti žēl, ka lielam skaitam sportiski aktīvo siguldiešu pasākums gāja secen... Reklāma vāja..Bijām patiesi saskumuši, vakarā verojot zinas TV..:(
Evija
27 • 01 • 2012 / 10:14
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv