ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 3m/s

LSF Ziņojumi

18 • 05 • 2011

Latvijas slēpošanas savienības 2010/2011 gada sezona

Saistītā informācija

Šā gada 21.maijā Raiņa parkā, Siguldā, Latvijas slēpošanas savienība organizē  2010./ 2011. gada sezonas noslēguma pasākumu, kurā labas mūzikas, sportisku pārsteigumu (ieskaitot snovbordistu un frīstailistu trikus uz sniega) un radošu priekšnesumu pavadīti tiks apbalvoti šīs sezonas labākie jaunieši un elites grupas pārstāvji kalnu slēpošanā, distanču slēpošanā un snovbordā/frīstaila slēpošanā. Pie balvām tiks arī labākie klubi. 

Aiz loga cepina saule, un liela daļa jau ir vasaras gaidās, taču slēpošanas un snovborda cienītājiem vēl svaigā atmiņā ir pagājusī sezona. Tā bija pietiekami gara un grūta, tāpēc ir gandarījums par to, ka neizpalika arī atzīstamu rezultātu sasniegšana mūsu sportistu izpildījumā, sagādājot priecīgus brīžus slēpošanas un snovborda cienītājiem, kā arī sporta draugiem. Kā jau tas ir ierasts, Latvijas Slēpošanas savienība, novērtējot sportistu un viņu treneru sezonas gaitā ieguldīto darbu, organizē sezonas noslēguma pasākumu, kurā apbalvo labākos kalnu slēpošanā, distanču slēpošanā un snovbordā/frīstaila slēpošanā. Pie speciālbalvām tiks Latvijas Slēpošanas savienības sezonas sacensību kopvērtējuma ranga pirmo trīs vietu ieguvēji, bet 4.-6.vieta saņems diplomus. Speciāla nominācija būs sešu labāko apbalvošana visu trīs disciplīnu kopvērtējumā, ņemot vērā sezonas laikā uzrādītos rezultātus. Pirmo reizi tiks apbalvoti D grupas pārstāvji kalnu slēpošanā (3 līdz 9 gadus veci), kas sezonas garumā Siguldā trijās kārtās cīnījās par Vilciņa kausu. 

 Mūsu kalnu slēpotāji februārī pasaules čempionātā Garmišpartenkirhenē priecēja ar labiem rezultātiem. Gan Kristaps Zvejnieks, gan Lelde Gasūna slalomā izcīnīja augsto 36.vietu. Abi ir arī šīs sezonas LSS ranga līderi elites grupā. Vēl Garmišpartenkirhenes stāvajā un ledainajā trasē Latvijas vārdu pasaulē nesa Roberts Rode, Kristaps Blūms, Roberts Briška, Kaspars Daugulis, Liene Fimbauere un Evija Benhena. 

Pozitīvi momenti bija arī distanču slēpotājiem, jo pirmo reizi pilns komandas sastāvs bija Eiropas Jaunatnes Ziemas olimpiskajā festivālā, kā arī meitenēm pasaules junioru čempionātā. Pieaugušo pasaules čempionāts norisinājās leģendārajā Holmenkollenas trasē Oslo, uz kuru mūsu pārstāvji devās viskuplākajā skaitā, kāds jebkad bijis augstākā līmeņa sacensībās. Noderīgu pieredzi pasaules čempionātā Oslo uzkrāja un ieguldījumu slēpošanas attīstībai nākotnē deva Jānis Paipals, Nauris Biķernieks, Inga Dauškāne, Kristīne Liepiņa, Natālija Kovaļova, Zane Eglīte, Arvis Liepiņš, Pāvels Ribakovs, Jānis Teteris un biatlonā pamatīgu rūdījumu guvušais Raivis Zīmelis, kurš no mūsējiem vienīgais finišēja grūtajā 50km distancē. Netālāja Otepē Pasaules junioru čempionātā veiksmīgi startēja Mārcis Jakovičs.

Pēc divu gadu pārtraukuma tiks apbalvoti labākie snovbordisti un frīstaila slēpotāji Big Air un Slopstyle disciplīnās, kas šajā sezonā startēja arī vairākās ārzemju un pašmāju sacensībās, no kurām prestižākās bija jauniedibinātais Latvijas kauss. Skikrosā vairākos pasaules kausa un Eiropas kausa posmos piedalījās Artūrs Kāršenieks. Vislabākie panākumi, protams, ir snovbordkrosistam Tomam Vasinam, kas pirmo reizi Eiropas kausos kāpa uz goda pjedestāla un arī otro reizi pasaules kausa posmā iekļuva labāko trīsdesmitniekā. Jāatzīmē arī vecmeistara Ināra Bīrmaņa sasniegtie karjeras labākie rezultāti, divas reizes iekļūstot Eiropas kausā labāko sešpadsmitniekā, kā arī jaunā talanta Mihaela Turauska veikums starptautiskajās sacensībās. 


3 Komentāri

Paldies par jauko pasākumu, interesantajiem un pārsteidzošajiem priekšnesumiem un sātīgi klāto galdu.
Šis sezonas noslēguma pasākums bija patiešām izdevies un varēja redzēt, ka organizatori ir ieguldījuši daudz darba, lai viss noritētu tik veiksmīgi.Man patika arī pasākumas izvēlētā vieta, jo bērni un jaunieši brīvajos brīžos varēja aktīvi atpūsties.
Trenere Inese Šķēle
23 • 05 • 2011 / 17:02
Tas labi, ka LSS atceras par sportistiem. Pasākums tiešām labs.
IB
23 • 05 • 2011 / 17:24
Paldies visiem organizātoriem par stilīgo pasākumu!

Rīgas Bende
RB
23 • 05 • 2011 / 17:31
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv