ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

11 • 01 • 2013

Zvejnieks un Rode startējuši Eiropas kausā

Ar mainīgām sekmēm Eiropas kausa posmā nostartējuši Latvijas izlases dalībnieki kalnu slēpošanā Kristaps Zvejnieks un Roberts Rode. Zvejnieks Šmaonī Francijā slalomā 104 dalībnieku konkurencē izcīnīja 34.vietu, bet Roberts Rode Vengenā Šveicē nobrauciena disciplīnā 92 dalībnieku vidū ieņēma 82 vietu.

Janvāra sākumā Latvijas izlases līderi kalnu slēpošanā Kristaps Zvejnieks un Roberts Rode bija devušies uz Alpiem, lai startētu Eiropas kausā, tiesa katrs savā disciplīnā. Kristaps Zvejnieks piedalījās Eiropas kausā slalomā, kas norisinājās pirmo Ziemas Olimpisko spēļu mājvietā Šamonī, savukārt Roberts Rode startēja pazīstamajā Šveices kalnu kūrortā Vengenā, kur katru sezonu notiek Pasaules kausa posms.

Kristaps Zvejnieks šajā sezonā jau bija piedalījies vairākās augsta līmeņa sacensībās – divi starti slalomā Pasaules kausa posmos un seši starti (divi milzu slalomā un četri slalomā – aut. piez.) Eiropas kausa posmos (vairāk nekā visā karjerā līdz šim – aut. piez.), un Jauno gadu viņš iesāka ar startēšu Eiropas kausā slalomā Šamonī. Līdzšinējos četros startos šajā sezonā Eiropas kausā slalomā, SK „Virsotne” pārstāvis bija spējis iekļūt labāko četrdesmitniekā un pēc teicamā rezultāta uzrādīšanas Pasaules kausa posmā Itālijā 18.decemrī, kur Kristaps izcīnīja 35.vietu, bija pamatotas cerības, ka otro reizi šosezon Kristapam izdosies iekļūt trīsdesmitniekā un izcīnīt atkal kādu punktu kopvērtējumā ieskaitē. Jāteic, ka tuvu jau bija, bet diemžēl mazliet pietrūka – pussekundes – un nācās ierindoties 34.vietā (+3,73 sekundes), kas, starp citu, ir mārupieša otrs labākais rezultāts, bet izcīnītie 30 FIS punkti ir labākais viņa rezultāts Eiropas kausa posmos (karjeras rekords ir 14,55 FIS punkti, kas sasniegti pērn martā Norvēģijas čempionātā – aut. piez.). Pasaules vicečempions junioriem Henriks Kristofersens no Norvēģijas bija tikai par ceturtdaļsekundi ātrāks abu braucienu summā par Kristapu un palika 31.vietā. Savukārt uzvaru svinēja 19 gadus jaunais šveicietis Luka Aerni, kurš pasaules junioru čempionātā bija 12.vietā. Zvejniekam priekšā bija tikai trīs vienaudži un četri, kas ir jaunāki par viņu. Pašreizējais Pasaules čempions Žans Baptists Granžs no Francijas ierindojās  piektajā vietā (+0,74), bet Pasaules kausu top10 braucējs Matiass Hargins palika tikai trīspadsmitais (+1,55).

Arī Robertam Rodem starts Vengenā bija pirmais šajā gadā, tiesa, atšķirībā no Zvejnieka sezonas pirmajā pusē viņš bija piedalījies tikai pāris FIS sacensībās Norvēģijā un Austrijā. Līdz šim Eiropas kausos Roberts bija startējis tikai trīs reizes un visas nobraucienā, un vislabākā vieta SK „Kore” pārstāvim bija 74., kas izcīnīta 2010.gada janvārī Austrijā. Vengenā Roberts trasi, kura salīdzinājumā ar Pasaules kausu bija par aptuveni divām piektdaļām īsāka, veica 1:39,17 un no uzvarētāja atpalika 7,6 sekundes, kas deva 123 FIS punktus, kas ir par 42 sliktāk nekā 2010.gada janvārī EK Austrijā sasniegtie. Roberts ierindojās 82.vietā no 92 startējušajiem, no kuriem 9 šī trase nebija pa spēkam. Pirmo vietu ieguva šveicietis, Pasaules junioru čempions supergigantā un vicečempions nobraucienā, Ralfs Vēbers, kas attiecīgi par 0,16  un 0,18 sekundēm apsteidza savus tautiešus Nilu Mani un Vitusu Lueondi.

Pēc nedēļas Siguldā notiks Latvijas kausa pirmais posms, un tur piedalīsies visi spēcīgākie mūsu pārstāvji, ieskaitot Zvejnieku un Rodi.


0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv