ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 10°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

21 • 03 • 2013

Zvejnieks labākais slalomā vīriem, igauniete Tobi pārtrauc latviešu dominanci dāmām

Šodien Suomutunturos Baltijas kausā kalnu slēpošanā norisinājās noslēdzošā disciplīna slaloms, kurā vīriem par uzvarētāju kļuva Kristaps Zvejnieks, aiz sevis atstājot brāli Miku un Kasparu Dauguli, bet dāmām pirmo reizi slalomā Baltijas kausā uzvarēja Igaunijas pārstāve Trīne Tobi, Katrīnu Krūmiņu un Lieni Bondari atstājot otrajā un trešajā vietā.

Vīru konkurencē reti kurš apšaubīja Zvejnieka uzvaru slalomā, ja nu vienīgi viņš pieļauj kļūdas, kā tas sanāca milzu slaloma otrajā braucienā. Zvejnieks šoreiz apliecināja meistarību, visātrāk veicot abus g un izcīnot uzvaru Baltijas kausā slalomā ceturto gadu pēc kārtas. Atkal līdzīgi cīnījās Kaspars Daugulis ar Miku Zvejnieku, bet šoreiz ne par  trešo vietu, bet gan otro. Par trešdaļu sekundes ātrāks šogad bija Miks un pirmo reizi iekļuva trijniekā, bet Daugulis tāpat kā pērn trešais. Labākais no igauņiem bija Tonis Luiks, kuram ceturtā vieta. Pirmo braucienu ļoti labi veica Roberts Rode, uzrādot otro laiku, taču otrajā, cīnoties nevis par uzvaru, bet par otrās vietas nosargāšanu, viņš pieļāva kļūdu un nefinišēja, tādējādi atkārtojot pagājušā gada neveiksmi slaloma otrajā braucienā. Kristaps Zvejnieks ar trim pirmajām vietām un vienu otro ir absolūtais uzvarētājs vīriem. Nākamais labākais bija Rode ar vienu uzvaru un vienu otro vietu.

Dāmām, pēc pirmā starpfiniša esot vadībā ar pussekundes pārsvaru, pirmā brauciena vidū kļūdījās pagājušā gada uzvarētāja Ieva Meldere un, kaut arī nobrauca līdz galam, uz augstu  vietu pretendēt vairs nevarēja, tādējādi ļaujot konkurentēm pacīnīties par uzvaru. To izmantoja igauniete Trīne Tobi, kura uzrādīja ātrākos laikus abos braucienos un izcīnīja Igaunijai pirmo uzvaru šogad Baltijas kausā elites grupā, revanšējoties par neveiksmi vakar milzu slalomā. Igaunija līdz ar to pirmā uzvara slalomā Baltijas kausā, jo pirms tam šajā disciplīnā uzvaru bija svinējušas latvietes. Katrīna Krūmiņa pēc otrā brauciena par pussekundi spēja apsteigt Lieni Bondari, bet igaunietei viņa zaudēja 2,38 sekundes. Krūmiņa otro reizi ieguva  otro vietu, bet supergiganta uzvarētāja Liene Bondare trešo reizi tika trijniekā. Otrajā braucienā Meldere uzrādīja otro laiku, apliecinot, ka aiz Leldes Gasūnas (lai viņai ātra atveseļošanās un atgriešanās sacensību apritē pēc operācijas – aut.piez.) ir otrā labākā slalomiste. Dāmām vislabāk visu disciplīnu ieskaitē ar divām uzvarām un vienu otro vietu nostartēja Ieva Meldere, kurai pēc neveiksmes slalomā pietuvojās Liene Bondare ar vienu uzvaru un divām trešajām vietām.

„Master” grupā uzvarēja Žaklīna Frickausa, izcīnot ceturto uzvaru, aiz sevis tāpat kā milzu slalomā atstājot Vitu Ciesnieci un Jeļenu Brokāni. Vīriem labākais bija Pauls Stēga, otrajā vietā atstājot Edgaru Kupču un savstarpējā mikromačā izlīdzinot rezultātu 2:2. Trešajā vietā ierindojās krievs Andrejs Kuzņecovs, bet no latviešiem trešais bija Dzintars Melvers.

Dažās jauniešu grupās beidzot parādījās aizraujošāki notikumi. U12 grupā puišiem līdzšinējo trīs disciplīnu un pagājušā gada visu disciplīnu uzvarētājs Lauris Opmanis pirmajā braucienā kļūdījās trases vidusdaļā un uzrādīja tikai ceturto laiku, bet divus kritienus piedzīvoja šīs grupas vicelīderis Pauls Rubenis un ar pusminūtes atpalicību bija devītais, kamēr labāko laiku uzrādīja Latvijas čempions slalomā Edgars Žurevskis. Otrajā braucienā Opmanis spēja mobilizēties un teicami nobraukt, pakāpjoties līdz pat pirmajai vietai kopvērtējumā un aizstāvot savu pagājušā gada slaloma titulu, kā arī šogad uzvarot visās disciplīnās. Edgaram Žurevskim, kas vienīgais spēja izrādīt līdzvērtīgu konkurenci Opmanim, otrā vieta, bet, neskatoties uz sesto laiku otrajā braucienā, vietu trijniekā saglabāja Markuss Vinklers, kas uz ceturto vietu nobīdīja Emīlu Ģērmani. U14 grupā trešo pirmo vietu ar labākiem laikiem abos slaloma braucienos nodrošināja Daniels Loss. Cīņā par otro vietu Martiņš Zvīnis abos braucienos bija nedaudz ātrāks par Kristapu Lazdānu, kuram pirmais pjedestāls šogad Somijā. Tikai septītais palika pagājušā gada uzvarētājs Klāvs Vorslavs. U16 grupā savu pārākumu apliecināja Žaks Gedra, kaut arī braucienus veica piesardzīgi, lai nepiedzīvotu pagājušā gada neveiksmi un arī izstāšanos slaloma braucienā superkombinācijā. Pēc divām neveiksmīgām disciplīnām beidzot veiksme uzsmaidīja Dāvim Zvejniekam, kuram ar trešajām vietām abos braucienos kopā sanāca otrā vieta. Pakāpjoties no piektās vietas, savu otro trešo vietu izcīnīja pirmo divu disciplīnu uzvarētājs Juhans Luiks no Igaunijas. Arī vecākajam  Klāvam Rubenim slaloms izrādījās neveiksmīgs, jo pēc kļūdas otrajā braucienā viņš no otrās vietas tika „atmests” uz astoto.

U12 grupā meitenēm ceturto uzvaru izcīnīja Rēzija Krastiņa, bet pagājušā gada uzvarētāja Sintija Vējiņa tika diskvalificēta pirmajā braucienā, bet tik un tā viņai būtu grūti cīnīties pat par trijnieku, jo pēc traumas izdziedēšanas viņa slaloma disciplīnā vēl nav tik labā formā, kas bija vērojams pirms mēneša Latvijas čempionātā, kur viņai tikai ceturtā vieta. Helēna Mūrniece jau superkombinācijā pierādīja, ka slalomā būs pretendente uz godalgotu vietu, tāpēc viņas otrā vieta ir likumsakarīgs rezultāts. Betija Burkovska izcīnīja jau trešo reizi trešo vietu šogad Baltijas kausā. U14 grupā ar absolūti labāko laiku no visām meiteņu grupām pārliecinoši uzvarēja Žanete Gedra, kurai līdzvērtīga Baltijā jauniešu grupās ir tikai Evelīna Gasūna no U16. Duelis par otro vietu starp Ievu Pildiņu un Egli Augustaititi izpalika, jo lietuviete saņēma diskvalifikāciju pirmajā braucienā, tā kā Ieva mierīgi izcīnīja otro vietu. Pirmais trijnieks, pateicoties cīņas sparam līdz beigām, jo dažas konkurentes izstājās, tika Agnesei Sakovičai, kas no Gedras atpalika 18 sekundes. U16 grupā ceturtā uzvara Evelīnai Gasūnai, bet otrreiz otrajā vietā bija Elizabete Šterna, kas aiz sevis trešajā vietā vēlreiz atstāja igaunieti Annu Līsu Kersoni. Otrajā disciplīnā neveiksmi piedzīvoja Elīna Nežborte, kura kļūdījās slaloma pirmā brauciena sākumā un vairs par augstu vietu cīnīties nevarēja.

Rīt Baltijas kausa noslēdzošajā dienā sacentīsies bērni no D grupas (2003.gads un jaunāki). Viņi izlozēs sev pārinieku no elites grupas, un katrs veiks divus milzu slaloma braucienus pa to pašu trasi un rezultāts summēsies.

Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv