ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

24 • 12 • 2012

Ventspilī atklāta slēpošanas sezona

Sestdien, 22.decembrī, jau no plkst. 11.00 slēpošanas kalnā „Lemberga hūte” sākās rosība, jo lieli un mazi apmeklētāji bez maksas izbaudīja ziemas priekus.

Plkst. 13.00 klātesošos uz rekonstruētās servisa ēkas atklāšanu aicināja Salatētis un rūķi.

Ar svinīgu nobraucienu no 52 metrus augstā kalna un nobrauciena garumu 240 metri slēpošanas sezonu oficiāli atklāja slēpotāji un snovbordisti. Klātesošos šajā nozīmīgajā brīdī sveica Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, kā arī atklāja rekonstruēto servisa ēku. Visiem klātesošajiem pirmajiem bija iespēja apskatīt plašās un mājīgās telpas, kā arī pēc pārtraukuma nobaudīt kafejnīcas „Stenders pica” piedāvājumu, kas tagad, līdz ar plašākām telpām, arī kļuvis plašāks.

Atklāšanas pasākuma dalībnieki saņēma arī pārsteigumu no „Lemberga hūtes” aktīvai ziemas prieku baudīšanai – 50% atlaidi kameršļūkšanai un pacēlāja izmantošanai. Svētku dalībniekus sasildīja silta tēja un karstvīns, kā arī varēja nobaudīt gardās „Stenders picas” piparkūkas.

Nepieciešamība rekonstruēt servisa ēku radās tāpēc, ka sakarā ar Piedzīvojumu parka teritorijas un sniegto pakalpojumu klāsta paplašināšanos esošās telpas kļuva par šauru un nebija iespējams pakalpojumus nodrošināt pietiekami augstā līmenī. Pēc rekonstrukcijas apmeklētājiem būs pieejamas divas reizes plašākas nomas punkta telpas, kā arī kafejnīca turpmāk vienlaicīgi varēs apkalpot 56 apmeklētājus ziemas periodā (iepriekš 24), savukārt vasarā pat 116  apmeklētājus, jo izbūvēta vasaras terase ar apbalvošanas sienu un paaugstinājumu.

Līdz ar atklāšanu, pieejams arī pilns „Lemberga hūtes” pakalpojumu klāsts, jo ir atvērtas visas trases. Pateicoties tam, ka kalns ir kļuvis platāks, šajā sezonā pieejama otra dinamiska nobraucienu trase lietpratējiem. Snovparks papildināts ar trubas figūru „Tilts”, kā arī uzlabota esošā konstrukcija – trepes ar slīdrenēm. Padomāts ir arī par Ragaviņu kalniņa apmeklētājiem, jo ir ierīkots lenšveida pacēlājs, lai vieglāk būtu nokļūt tā virsotnē. Bērnu kalniņš un ragaviņas, pateicoties Ventspils pilsētas pašvaldības atbalstam, joprojām ir bezmaksas.

Svētkos, no 24. līdz 26. decembrim, „Lemberga hūte” strādās no plkst. 11:00 – 22:00 – nepalieciet mājās, bet nāciet apskatīt jaunās telpas un izbaudīt ziemas priekus aktīvā atpūtā!

Avots: Ventspils.lv (Oriģināli lasāms: http://www.ventspils.lv/lat/izklaide/33024-ventspili-atklata-sleposanas-sezona-un-rekonstrueta-piedzivojumu-parka-servisa-eka)

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv