ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 11°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

20 • 11 • 2012

Vairāki izlases dalībnieki startēs Norvēģijā, Zvejnieks Somijā

Latvijas izlases dalībnieki kalnu slēpošanā – Roberts Rode, Miks Zvejnieks, Agnese Āboltiņa, kā arī Daniels Fogelis devušies uz Norvēģiju, kur šajā nedēļā norisināsies FIS sacensības slalomā un milzu slalomā, savukārt Kristaps Zvejnieks šonedēļ startēs Eiropas kausā Levi (Somijā) slalomā un milzu slalomā.

Pirms desmit dienām Levi Kristaps Zvejnieks uzsāka šo sezonu ar startu Pasaules kausa posmā slaloma disciplīnā. Uzreiz pēc tam viņš atgriezās Latvijā, kur vienu nedēļu mierīgā režīmā patrenēja fizisko kondīciju, un pēc valsts svētkiem uzreiz devās atpakaļ uz Levi, jo tur mārupietim paredzētas jau otrajās šīs sezonas sacensības, kas šoreiz būs Eiropas kausa posms, turklāt tas būs pirmais šosezon ne tikai slalomā, bet arī visu disciplīnu kopsummā, jo novembra sākumā Austrijā paredzētais Eiropas kauss nobraucienā un supergigantā tika atcelts. Levi paredzēti četri starti – divi milzu slalomi (21. un 22.novembrī) un divi slalomi (24. un 25.novembrī). Līdz šim Kristaps trīs reizes ir startējis Eiropas kausa posmos, visas 2011.gadā, un tikai vienu reizi viņam izdevās kvalificēties otrajam braucienam, izcīnot 41.vietu (atšķirībā no Pasaules kausa posmiem Eiropas kausa posmos otrajam braucienam kvalificējas labākie sešdesmit – aut. piez.). Neskatoties uz to, ka pagājušās sezonas beigās FIS sacensībās Levi Zvejnieks abās slaloma sacensības nesasniedza finišu, tomēr bija arī kāds ļoti pozitīvs moments, proti, viņš Levi aprīlī ieguva vislabākos savas karjeras FIS punktus (27,16 punkti) milzu slaloma disciplīnā.

Tikmēr Roberts Rode, Miks Zvejnieks, Agnese Āboltiņa un Daniels Fogelis ir Norvēģijā, kur piedalīsies FIS sacensībās gan milzu slalomā, gan arī slalomā. Hemsedālā 20. un 21.novembrī, tātad jau šodien un rīt, notiks milzu slaloms, bet Geilū no 23. līdz 25.novembrim divi milzu slalomi un viens slaloms. Pēdējās sezonās Rode gandrīz pusi no visām sacensībām ir aizvadījis Norvēģijā, bet tieši Geilū startējis 2005. un 2007.gadā. Pagājušajā sezonā Robertam milzu slalomā izdevās sasniegt līdz šim labāko rezultātu šajā disciplīnā – zem 60 FIS punktiem (59,28), un jācer, ka progress turpināsies arī šajā sezonā. Arī Miks Zvejnieks centīsies uzlabot savu labāko rezultātu milzu slalomā un izbraukt no 60 FIS punktiem, ko viņam divas reizes ir izdevies izdarīt slalomā. Danielam Fogelim ir ļoti maza FIS sacensību pieredze, jo līdz šim startējis tikai deviņās FIS sacensībās, un varbūt apaļajā desmitajā reizē izdosies pirmo reizi izbraukt zem 100 FIS punktiem. Vienīgā dāma Agnese Āboltiņa pagājušās sezonas beigās devās uz Norvēģiju mācīties, tā kā viņas starts būs gandrīz kā „otrajās mājās”. Sešpadsmit gadus jaunā rīdziniece FIS sacensībās sāka piedalīties pagājušā gada decembrī un līdz sezonas beigām to skaits ja tuvojās 50. Norvēģijā viņa pirmo reizi startēja šā gada janvāra sākumā, un jau pirmajā sacensību dienā pirmo reizi karjerā izbrauca no 100 FIS punktiem, bet diemžēl atlikušajos startos nevienu reizi neizdevās sasniegt finišu. Marta beigās Norvēģijā Agnese jau sasniedza 87 FIS punktus, un kāpēc lai šoreiz nepamēģinātu zem 80 izbraukt.

img_7435_0bccf.jpg
Agnese Āboltiņa

3 Komentāri

soli pa solim, un tā uz priekšu!!! Lai veicas!!!
24 • 11 • 2012 / 14:01
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv