ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

25 • 02 • 2013

Starptautiskā jauniešu nometne Šladmingā

Kamēr norisinājās Pasaules Čempionāts kalnu slēpošanā Šladmingā, tikmēr paralēli notika starptautiska jauniešu nometne, kuru rīkoja Austrijas kalnu slēpošanas federācija. Uz šo nometni tika uzaicināti aptuveni 100 sportisti, no dažādām valstīm. Šie sportisti tika sadalīti 2 nedēļās. Uz šīs nometnes pirmo nedēļu tika uzaicināta ari Latvijas sportiste Evelīna Gasūna. Kopā pirmajā nedēļā bija aptuveni 50 sportisti, to starpā no Francijas, Spānijas, Lihtenšteinas, Beļģijas, Polijas, Īrijas, Grieķijas, Čehijas, Baltkrievijas, kā arī no ASV un Kanādas, u.c.

Pirmajā dienā, sportisti uz kalna tika sadalīti pa grupām, katrai grupai bija 2 pavadošie treneri jeb instruktori, kuri iepazīstināja mūs ar kalnu nogāzēm. Tad bija paredzēts skatīties sieviešu supergiganta uzvarētāju interviju konferenci, bet diemžēl, dēļ sliktiem sniega apstākļiem, sacensības aizkavējas un nācās šo iespēju palaist garām. Taču vakarā mūs veda ar zirgu kamanām uz kādu tradicionālu austriešu ēstuvi, un vakars bija noslēgts vienreizēji.

Otrajā dienā mēs devāmies skatīties vīriešu supergigantu, kurā triumfēja Teds Ligetijs. Pēc tam, instruktoru pavadībā mums bija iespēja apskatīt pilsētu.  Mēs tikām iepazīstināti ar Austrijas slēpošanas federācijas prezidentu (Peter Schroecksnadel). Un vakarā mēs devāmies uz oficiālo apbalvošanu vīriešiem supergigantā.

Trešajā dienā mēs no rīta devāmies slēpot kopā ar Frici Stroblu (Fritz Strobl), kuram ir 9 pasaules kausa uzvaras (7 nobraucienā, 2 supergigantā), kā arī viņš bija zelta medaļas ieguvējs 2002. gada ziemas olimpiskajās spēlēs nobraucienā.

SchladmingYouth13-1.jpg
Mana slēpošanas grupa ar Frici Stroblu (Fritz Strobl).

Ceturtajā dienā mūs veda uz vienu no Styrias provinces pilīm, kā arī vietējo dabas rezervātu, kur mums tika dotas dažādas aktivitātes. Pēc tam mēs devāmies skatīties sieviešu superkombinācijas otro braucienu slalomā, kurā zelta medaļu ieguva vāciete (Maria Hoefl-Riech).

Piektajā dienā mūs iepazīstināja ar FIS ģenerālsekretāri Sāru Levisu (Sarah Lewis), kura mums izklāstīja FIS būtību. Pēc tam mēs gājām skatīties vīriešu nobraucienu, kurā zelta medaļu ieguva Aksels Lunds Svindāls (Aksel Lund Svindal), tikai šoreiz no tribīnēm, kur atrodas komandu treneri un sponsori. Pēc tam devāmies slēpot ar telemark slēpēm.

SchladmingYouth13-2.jpg
Finiša arēna

Visa šī nometne, deva neaizmirstamu pieredzi. Gan, ka bija iespēja iepazīties ar slēpotājiem no citām valstīm, gan iespēja vērot klātienē labākos slēpotājus pasaulē. Kā arī atmosfēra, kas valdīja pasaules čempionāta laikā.


Par saviem iespaidiem starptautiskajā jauniešu nometnē Šladmingā dalījās
Evelīna Gasūna


2 Komentāri

Paldies par jauko rakstu! Ir prieks, ka esam aicināti uz šādām nometnēm un Evelīnai noteikti tas dos vēl lielāku sportisko sparu un labus rezultātus.

25 • 02 • 2013 / 16:55
Paldies Evelīna par stāstu!
Lena
01 • 03 • 2013 / 20:25
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv