ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

14 • 09 • 2012

„Siguldas kauss skritulslalomā 2012”

Jau rīt, 15.septembrī, Lorupes gravā Siguldā norisināsies sporta kluba „Pantera” organizētās  ikgadējās sacensības „Siguldas kauss skrituļslalomā 2012”. Sacensību programmā milzu slaloms un slaloms, bet noslēgumā lielais fināls, kur labākie sacentīsies slaloma disciplīnā.

Tā jau ir kļuvusi par tradīciju, ka septembra vidū, kad līdz ziemas sezonai palicis pavisam maz, Siguldā pulcējas liela daļa Latvijas vadošo kalnu slēpotāju, lai sacenstos kalnu slēpošanas vasaras paveidā – skrituļslalomā, kalnu slēpotājiem traucieties lejā ar skrituļslidām pa asfaltu pāri par  40km stundā lielu ātrumu. Līdzīgi kā martā uz sniega vēsturiskajām sacensībām arī septembrī skrituļslaloma mačos sportisti cīnās par „Siguldas kausu”. Pagājušā gadā Siguldas kauss skrituļslalomā sakrita arī ar Latvijas čempionātu, taču šogad valsts čempionāts tiks rīkots atsevišķi. Sacensību patronese ir skrituļslaloma aizsācēja Latvijā Sandra Meldere.  SK „Pantera” sacensības palīdz noorganizēt Siguldas novada dome un biedrība „A2”. Sacensību programmā ir divas disciplīnas – milzu slaloms un slaloms. Lai noskaidrotu uzvarētājus katrā grupā atsevišķi, katrā disciplīnā tiks veikts viens brauciens, bet beigās būs lielais fināls, kur būs jāveic slaloms un kuram kvalificēsies 30 labākie vīri un 15 labākās dāmas, ņemot vērā abās disciplīnās uzrādītos laikus, t.i., gan milzu slalomā, gan slalomā.

Kā jau ierasts šajās sacensībās startē dažāda vecuma dalībniekiem – sākot ar pašiem jaunākajiem D1 grupas pārstāvjiem, no kuriem lielākā daļa iet vēl bērnudārzos, bet dažs tikai četrus gadus jauns, un beidzot ar pieaugušo grupas dalībniekiem. No Latvijas kalnu slēpošanas klubiem vislielākais dalībnieku skaits ir no mājiniekiem SK „Pantera”. Diezgan kupli ir pārstāvēti arī „SK „Reflex”, SK „Ziemeļpols” un SK „Virsotne”. Ierodoties Lorupes gravā, pirms pašas Siguldas blakus Lorupes tiltam, varēsim klātienē vērot vairākus vadošos Latvijas skrituļslalomistus, kas vienlaikus ir vadošie mūsu valsts kalnu slēpotāji ziemā. Uz startu izies vairāki pagājušajā nedēļas nogalē Pasaules kausā startējušie latvieši, tostarp māsas Ieva un Madara Melderes, kā arī visi četri brāļi Zvejnieki, turklāt vecākais no viņiem Kristaps pagājušajās brīvdienās nodrošināja uzvaru Pasaules kausa kopvērtējumā skrituļslalomā. Tieši Kristaps Zvejnieks un  Madara Meldere triumfēja Siguldas kausā pagājušajā gadā.

Kaut arī prognozes pagaidām nav tās saulainākās, cerams, ka tās nenobiedēs daļu sacensību dalībnieku un to skaits atkal būs pāri pussimtam. Sacensību sākums plkst. 12.00, bet lielais Fināls sāksies ap plkst.15.00.

Plakāts_2012_SiguldasKauss.jpg

1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv