ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 7m/s

Jaunumi

17 • 09 • 2012

Noslēdzies “Siguldas kauss 2012” skrituļslalomā

Sestdien mainīgajos laika apstākļos Siguldā, Lorupes gravā, norisinājās skrituļslaloma sacensības “Siguldas kauss 2012”. Labākā divu disciplīnu – milzu slaloms un slaloms – kopvērtējumā dāmu konkurencē bija galvenā pretendente uz uzvaru Madara Meldere SK “Pantera”, bet vīriem galvenais favorīts Kristaps Zvejnieks SK “Virsotne” šoreiz pie uzvaras tika ļoti sīvā cīņā ar savu brāli Miku. Savukārt lielajā Finālā, kur bija jāveic slaloms, Kristaps Zvejnieks uzvarēja jau pārliecinošāk, savukārt dāmu konkurencē ļoti spraigā cīņā uzvarētāja Marta Garā SK “Pantera” pārspēja Madaru Melderi tikai par 0,04 sekundēm.

“Siguldas kauss 2012” skrituļslalomā organizētāji SK “”Pantera” ar tās vadītāju Sandru Melderi nedēļas sākumā tikai atgriezās no Vācijas, kur piedalījās šīs sezonas noslēdzošajā Pasaules kausa posmā skrituļslalomā, kā arī starptautiskajās sacensībās, kas vienlaikus bija Dienvidvācijas čempionāts (Vācija ir lielākā un stiprākā skrituļslaloma valsts – aut. piez.). Par māsu Melderu veikumu Pasaules kausa posmā – Madaras 7.vietu un Ievas 20.vietu – jau informējām iepriekš. Dažāda vecuma bērnu grupās SK “Pantera” audzēkņi izcīnīja šādas vietas – Paula Putniņa un Laura Egle septiņgadīgu un jaunākā grupā bija attiecīgi trešajā un piektajā vietā, 2001./2002.g. grupā Līva Oliņa bija sestā, bet Zane Egle 16.vietā.

Šogad Lorupes gravā bija pulcējušies 56 dalībnieki, kas ir līdzīgi kā pagājušajā gadā. Sestdien dalībnieku pulks varēja būt kuplāks, ja vien vairākus skrituļslalomistus nebūtu nobiedējušas lietus prognozes. Sacensību sākumu daļā bija apmācies, bet lietus nelija, tādējādi gan milzu slalomā, gan slalomā dalībnieki sacentās pa salīdzinoši sausu trasi. Pašā jaunākajā grupā D1 (2005.gads un jaunāki) meitenēm pārliecinoši pirmā abu disciplīnu kopsummā bija Patrīcija Ansonska SK “Panetra”, aiz sevis atstājot kluba biedrenes Frīdu Saļņikovu un Paulu Putniņu. Kopvērtējumā trijniekā varēja iekļūt arī Frīdas dvīņu māsa Elza, kura milzu slalomā bija trešā, bet slalomā diemžēl piedzīvoja diskvalifikāciju. Šīs grupas dalībniece Lauma Ercmane SK “Pantera” (2008.g.) saņēma speciālu kausu kā sacensību pati jaunākā dalībniece, bet puišiem pie šāda goda tika Adrians Masaļskis (2006.g.) SK “Pantera”. D1 grupā puišiem gan bija intriģējošāka cīņa par uzvaru, kuru ar pusotras sekundes pārsvaru pār Adrianu Masaļski nodrošināja Artēmijs Terlanovs SK “Ziemeļpols”, kaut gan pēc milzu slaloma Artēmijs bija priekšā tikai 0,04 sekundes.

D grupā (2003./2004.g.) meitenēm startēja tikai divas dalībnieces, kur pārliecinoši pirmā bija Helēna Ērenpreisa, kura ar uzrādīto laku 1:29,35 abu disciplīnu kopvērtējumā varētu izrādīt nopietnu konkurenci un pārspēt lielu daļu no vecākās C grupas. Otrā bija Helēnas kluba biedrene no SK “Pantera” Annija Rulle Titava. Puišiem uzvaru svinēja Ralfs Knēža, otro vietu izcīnīja Jānis Krastiņš, bet trešajā vietā finišēja Pauls Oliņš (visi SK “Pantera”). C grupā (2001./2002.g.) meitenēm ļoti aizraujošā cīņā par pirmo vietu Rēzija Krastiņa, kas bija ātrākā milzu slalomā, pārspēja labāko slalomisti Sintiju Riekstiņu abu disciplīnu kopsummā tikai par 0,24 sekundēm. Trešo vietu ieguva Līva Oliņa (visas SK “Pantera”). Puišiem C grupā bija tikai divi dalībnieki, kur Renārs Knēža bija pārāks par kluba biedru no “Panteras” Ivaru Anspoku.

B grupā (1999./2000g.) meitenēm pēc ļoti līdzīga scenārija kā C grupā Sigita Lapiņa par 0,25 sekundēm pārspēja Agnesi Sakoviču. Trešajā vietā ierindojās Luīze Brauere. Puišiem divu konkurentu starpā Jorens Jēkabsons bija ātrāks par Klāvu Vorslavu (visi SK “Pantera”). A grupā (1997./1998.g.) meitenēm konkurentēm cerības neatstāja Evelīna Gasūna SK “Ziemeļpols”, kura tomēr pārliecinošāk jūtas ziemā uz sniega. Otrajā un trešajā vietā ierindojās attiecīgi Kristiāna Zeila un Iveta Garā. Arī A grupā puišiem piedalījās tikai divi dalībnieki, kur Kristaps Stefans SK “Pantera” pārspēja Dāvi Zvejnieku SK “Virsotne”, slaloma disciplīnā tikai par vienu sekundes simtdaļu.

Prestižākajā grupā dāmām tāpat kā pērn nepārspēta palika Madara Meldere, uzrādot ātrākos laikus abās disciplīnās – 29,55 sekundes milzu slalomā un 33,46 sekundes slalomā – atkal aiz sevis atstājot jaunāko māsu Ievu, kura šogad bija nedaudz tuvāk vecākajai māsai (jau mazāk par divām sekundēm – aut. piez.), un Martu Garo. Puišiem par pirmo vietu faktiski cīnījās tikai divi dalībnieki – Kristaps un Miks Zvejnieki. Šogad Kristapam uzvara tik viegli nenācās un slalomā vajadzēja iet uz maksimumu, lai divu disciplīnu kopvērtējumā pārspētu Miku, kurš bija ātrākais milzu slalomā. Uzrādot ātrāko laiku slalomā 30,05 sekundes un kopsummā – 58,50 sekundes, pirmais bija Kristaps, kurš par 0,2 sekundēm izrādījās pārāks par savu brāli, kurš veica visātrāk milza slaloma trasi – 27,97 sekundēs. Trešajā vietā ierindojās Roberts Briška, kurš beigās tikai par 0,14 sekundēm pārspēja Tomu Sarkani.

Lielajā finālā, kur bija jāveic slaloma brauciens par to pašu trasi un kad jau bija jāmēģina pārspēt ne tikai konkurentu uzrādītie laiki, bet arī “jācīnās ar slapjo asfaltu” (pēc lietus laiki bija par aptuveni piecām sekundēm lēnāki – aut. piez.), vīriešu konkurencē pirmajā trijniekā iekļuva trīs brāļi Zvejnieki šādā secībā – Kristaps, Miks un Dāvis. Par pirmajiem diviem šaubu nebija, bet Dāvja trešās vietas pamatā ir progress salīdzinājumā ar pagājušo gadu, ļoti labi veiktais brauciens, kā arī nedaudz palīdzēja konkurentu neveiksmes, proti, Toma Sarkana un Roberta Briškas kritiens, kaut gan Briška pirms tam atsevišķi slalomā bija nobraucis lēnāk par Dāvi. Dāmu konkurencē negaidīti izvērtās ļoti sīva cīņa, turklāt ne tikai starp māsām Melderēm, bet arī Marta Garā pieteica nopietnas pretenzijas uz uzvaru, braucienu veicot 41,48 sekundēs. Un kā izrādījās, ar to bija pietiekoši, lai izcīnītu uzvaru, jo aiz viņas startējušās Madara un Ieva, kaut arī knapi – attiecīgi 0,04 un 0,18 sekundes, tomēr bija lēnākas par Martu, kurai uzvara Siguldas kausā pēc vairāku gadu pārtraukuma. Jāatzīmē 12 gadus jaunās Agnese Sakovičas augstā 4.vieta, pārspējot vairākas par sevi vecākas konkurentes.

Sacensības finansiāli atbalstīja Siguldas novada dome, bet laikus palīdzēja ņemt biedrība “A2”. Pēc apbalvošanas tika sveikta pasākuma organizētāja Sandra Meldere, kurai sacensību dienā bija Vārda diena.

SK2012.jpg

1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv