ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 14°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

19 • 03 • 2013

Noskaidroti pirmie uzvarētāji superkombinācijā Baltijas kausā

Šodien Somoumutunturos Baltijas kausā kalnu slēpošanā tika sadalīti medaļu komplekti arī otrajā disciplīnā – superkombinācijā, kas pirmo reizi norisinājās Baltijas kausā. Vīriem par uzvarētāju  kļuva par galveno favorītu uzskatītais Kristaps Zvejnieks, bet dāmām pirmajā vietā bija Ieva Meldere.

Noslēguši supergigantu, kalnu slēpotāji faktiski bez lielām pauzēm veica vēlreiz supergigantu  pa to pašu trasi, kas tika vērtēts superkombinācijas ieskaitē un kam vēl papildus tika veikts viens slaloma brauciens. Superkombinācija, kurā priekšrocības ir slaloma speciālistiem, Baltijas kausā bija iekļauta pirmo reizi. Sava favorīta statusu vīriem apliecināja Kristaps Zvejnieks, kas pēc supergiganta bija otrais, bet 0,37 sekunžu deficīts attiecībā pret Robertu Rodi nemazināja Kristapa pārliecību par uzvaru, ko viņš arī nodrošināja ar ļoti labu slaloma braucienu, uzrādot tur labāko laiku un izcīnot uzvaru superkombinācijā. Rode slaloma sākuma daļā sapinās ar savu nūju un svarīgais laiks tika zaudēts, un pateicoties pūlēm lejasdaļā, Roberts spēja saglabāt otro vietu. Pateicoties labajam slaloma braucienam, uz trešo vietu no astotās pakāpās Igauniju pārstāvošais Vorens Kamings Smits. Stabili otro laiku slalomā uzrādīja Mārtiņš Onskulis, kuram kopējā vērtējumā trijniekā neļāva iekļūt kļūme ar vienu slēpjzābaku supergiganta braucienā, kurā viņš bija 14.vietā, zaudējot pārāk daudz laika, un tāpēc superkombinācijā viņam tikai 8.vieta. Rode atzina, ka varējis vēl labāk nobraukt supergigantu, bet slalomā jau pieļāvis kļūdas trases augšdaļā, savukārt, Kristaps Zvejnieks piebilda, ka slalomu nobraucis labi, bet ar nelielu rezervi, jo bijis pārliecināts ar savu uzvaru, turklāt šādā salīdzinoši vieglā trasē arī pārsvaru pār konkurentiem tik lielu nevar panākt.

Dāmām superkombinācijā bija pat aizraujošākas cīņas par uzvaru. Pēc supergiganta brauciena Ieva Meldere atradās tikai 5.vietā, bet lieliski veiktais slaloms, kas viņai ir  spēcīgākā disciplīna un kurā viņai kaut cik spēja turēt līdzi vienīgi igauniete Trīne Tobi, palīdzēja Ievai izcīnīt uzvaru superkombinācijā. Tobi, arī pateicoties slalomam, spēja pakāpties par vienu vietu un ieņemt otro vietu, par 0,17 sekundēm apsteidzot supergiganta uzvarētāju un līderi pēc pirmās daļas superkombinācijā Liene Bondari. Laima Kaufiņa, kas supergigantā uzrādīja otro laiku, pēc slaloma atkrita uz septīto vietu.

Jaunieši supergiganta daļu veica pa to pašu trasi, par kuru brauca juniori un pieaugušie, bet slalomā jauniešiem bija cita trase, kaut arī uz tās pašas nogāzes. U12 grupā meitenēm pārliecinoši pirmā bija Rēzija Krastiņa, kas tuvākās konkurentes apsteidza par nepilnām četrām sekundēm, taču otrās vietas ieguvēja Sintija Vējiņa Betiju Burkovsku apsteidza tikai par 0,01 sekundi. Arī pārējās divās jauniešu grupās meitenēm uzvarētājas neatstāja nekādas cerības pārējām dalībniecēm. U14 grupā triumfēja Žanete Gedra, bet cīņā par otro vietu šoreiz lietuviete Egle Augustaitite pārspēja Ievu Pildiņu, pateicoties labākam slaloma braucienam.  Arta Irbe, kas bija otrā pēc supergiganta, beigās palika ceturtā. U16 grupā atkal pirmā bija Evelīna Gasūna.  Pēc supergiganta līderpozīcijās bija Elīna Nežborte, taču pieļāva kļūdu, neizbraucot vienus no pēdējiem vārtiem pirms finiša un tika diskvalificēta (pēc uzrādītā laika slalomā viņa superkombinācijā būtu otrā, aptuveni 2,5 sekundes aiz Gasūnas – aut.piez.). Līdz ar to otrā vieta Elizabetei Šternai,  bet uz trešo vietu pakāpās igauniete Anna Līsa Karsona.

Jauniešu grupā puišiem gan bija daudz interesantākas cīņas par uzvaru. U12 grupā atkal pirmais bija Lauris Opmanis, kas pēc supergiganta bija otrajā pozīcijā. Vēlreiz aiz viņa otrais bija Pauls Rubenis, bet trešā vieta Emīlam Ģērmanim. Līderis pēc supergiganta Markus Vinklers beigās atkrita uz piekto vietu. U14 grupā Daniels Loss, atrodoties trešā vietā pēc supergiganta, slalomā uzrādīja visātrāko laiku, ar ko pietika drošai uzvarai, jo otro vietu ieguvušo Nauri Abzalonu, kurš bija līderpozīcijās pēc supergiganta, Daniels apsteidza par 0,75 sekundēm. Neskatoties uz sesto rezultātu slaloma braucienā, trešo vietu nosargāja Rūdolfs Daņiļēvičs,s savukārt, Klāvam Vorslavam otrais laiks slalomā augstāk par ceturto vietu neļāva tikt jo pārāk daudz bija zaudēts supergigantā. U16 grupā arī superkombinācijā labākais no latviešiem bija Elvis Opmanis, izcīnot otro vietu, jo vēlreiz viņu pārspēja igaunis Juhans Luiks. Trešajā vietā Klāvs Rubenis, kurš ar labāko laiku slalomā pakāpās līdz trijniekam un parādīja, ka arī šogad būs pretendents uz uzvaru šajā tehniskajā disciplīnā, kurā nepaveicās un diskvalifikāciju piedzīvoja Žaks Gedra, kurš līdz šim ir bijis ļoti spēcīgs slalomā.

Meistaru grupā dāmām atkal tāds pats iznākums kā supergigantā – Žaklīna Frickausa pirmajā vietā, bet Jeļena Brokāne otrā. Vīriem atkal trijniekā tie paši kalnu slēpotāji – trešais vēlreiz bija Dzintars Melvers, bet cīņā par uzvaru Edgars Kupčs pēc vienas sekundes simtdaļas zaudējuma supergigantā revanšējās Paulam Stēgam, apsteidzot Pauli par 0,13 sekundēm. Tikai pirmo daļu – supergigantu veica sacensību vecākais dalībnieks, 1938.gadā dzimušais Vadims Afanasjevs no Krievijas.

Trešdien Baltijas kausa kalnu slēpošanā programmā ir milzu slaloms.

3 Komentāri

Nu Kristaps - LIELAIS! Malacis! Tik pārējie -pelēkā massa...

20 • 03 • 2013 / 00:34
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv