ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 12°C
Vējš: 7m/s

Jaunumi

11 • 03 • 2013

Noskaidroti ”Mazais Reinis 2013” sacensību uzvarētāji

Saistītā informācija

Nedēļas nogalē, ”Reiņa trasē” tika noskaidroti bērnu mini slaloma sacensību "Mazais Reinis 2013" kopvērtējuma uzvarētāji. Sezonas noslēguma posmā tika noteikti sezonas labākie un ātrākie slēpotāji katrā no trim ieskaites grupām. "Mazais Reinis 2013" trīs posmos kopumā piedalījās vairāk nekā 200 mazie slēpotāji. Jāpiebilst, ka mazākajam sacensību dalībniekam, tāpat kā pērn, bija tikai divi gadi.

Sezonas kopvērtējumā mazuļu grupā (līdz 3 gadu vecumam) 1.vietu ieguva Elza Zelča, 2. vietu Paula Greitāne, savukārt 3. vietu Heidija Ciagune. Vecuma grupā no 4-5 gadiem 1. vietu izcīnīja Justīne Brutāne, 2. vietu Annija Kalvišķe, bet 3. vietu ieguva Miķelis Būka, savukārt vecuma grupā no 6-7 gadiem 1.vietu ieguva Paula Malkava, 2.vietu Elīna Kulberga, bet 3.vietu Markuss Gaļinovskis.

Anita Berķe, AS "Rīgas Dzirnavnieks" pārstāve: "Esam patiesi gandarīti, ka šīs sacensības, kas norit jau ceturto gadu kļūst arvien populārākas un bērnu vēlme piedalīties sportiskās aktivitātes svaigā gaisā tikai pieaug. Veselīga dzīvesveida pamatus ir svarīgi ielikt jau no mazotnes, tādēļ mūsu mērķis atbastot ”Mazais Reinis 2013” un ”AXA bērnu slēpošanas skoliņu”, ir sniegt iespēju katram bērnam veidot savu ikdienu ar sportiskām aktivitātēm drošā vidē, sabalansējot to ar veselīgu un garšīgu uzturu. Lai bērniem pietiktu enerģijas visas dienas garumā, aktīvi mācoties slēpot un piedaloties sacensībās, ir nepieciešams ilgstošs spēka avots, tāpēc iesakām iekļaut ēdienkartē graudaugu un šķiedrvielām bagātus produktus."

Bērnu mini slaloma sacensības "Mazais Reinis 2013" norisinājās trīs posmos. Visi sacensību dalībnieki arī šogad katrā no posmiem, neatkarīgi no sasniegumiem, saņēma apbalvojumus no visiem sacensību atbalstītājiem, diplomu un enerģijas atjaunošanai veicināšanas balvas no AXA - veselīgos graudaugu musli batoniņus un jaunās AXA bērnu auzu putriņas ar mellenēm un āboliem vai šokolādes gabaliņiem.

Līva Legzdiņa, ”AXA bērnu slēpošanas skoliņas” vadītāja: „Sacensības ”Mazais Reinis 2013” ir kļuvušas par svētkiem visai ģimenei – līdzi just mazajiem sportistiem brauc visa ģimene, pat vecvecāki! Arī turpmāk esam plānojuši veicināt veselīgu dzīvesveidu un strādāt pie ”AXA bērnu slēpošanas skoliņas” attīstības.”

Reiņa trasē jau ceturto gadu darbojas "AXA bērnu slēpošanas skoliņa", kurā var apgūt slēpošanas iemaņas pieredzējušu instruktoru vadībā. Šogad ”AXA bērnu slēpošanas skoliņu” kopumā apmeklējuši vairāk nekā 300 pirmsskolas vecuma bērni no visas Latvijas.

"AXA bērnu slēpošanas skoliņa" paredzēta bērniem no trīs līdz septiņu gadu vecumam un apmācības notiek atbilstoši katra bērna slēpošanas iemaņām trīs līmeņu grupās. Sacensībās "Mazais Reinis 2013" piedalījās arī daudzi bērniņi no slēpošanas skoliņas un uzrādīja ļoti labus rezultātus, iegūstot arī godalgotas vietas.
Vairāk informācijas par ”AXA slēpošanas skoliņu”-  www.reinatrase.lv

9 Komentāri

Ļoti uzmanīgi izlasiju šo rakstu! Un tomēr man nav skaidrs, kurus apbalvo šajās sacensībās un kurus nē. Jo ātrāko laiku īpašniekus tomēr nē. Mans mazdēls Nils Neo (2008 dz.gads) piedalijās visos posmos, bet pie apbalvošanas tā arī netika. Jo izrādās trenējās profesionāli! (5 gados!) sporta skolā! Bet šīs sacensības ir tikai amatiriem.
Arī Aleksandra, 2011 dzimšanas gads, trennēsies nākošā gadā profesionāli! Un varēs tikai piedalīties Reiņa kausa sacensībās, bet pie balvām netiks, jo arī būs profesionāla. Nu bet ja dara kaut ko, tad tikai profesionāli!
11 • 03 • 2013 / 18:56
Super ! Profesionāls sportists 5 gadu vecumā.
Līga
11 • 03 • 2013 / 21:30
Komentāri mazliet nevietā. Pirms izteikt drusku žultainus apgalvojumus, der:
1) izlasīt nolikumu;
2) padomāt.

Konkrētās sacensības ir domātas bērniem, kuri netrenējas un nesastāv klubos u.c. sporta apvienībās. Piekritīsiet taču, ka vecumā no 3 līdz 8 gadi ir milzīga atšķirība, vai bērns slēpo nedēļas nogalē ar vecākiem, vai 3-x nedēļā viņam ir īsti treniņi treneru uzraudzībā ? "Sportistiem" taču ir virkne savu pasākumu, kuros ir vislieliskākās iespējas "paspīdēt" ar meistarību un smukajiem apspīlētiem kostīmiem ;)
Swe
12 • 03 • 2013 / 12:50
Uzskatu, ka visiem bērnu sačiem jābūt vienlīdz atklātiem visiem bērniem - kā Vilciņa kausam. tajā taču neviens nenorāda, ka nekur netrenējies vai apgūsti slēpot prasmes kādā ski skoliņāun tādēļ neesi gaidīts!
Swe komentārs nevietā! Un bērni neviens nav "profesionālis"!!!!
Šādi apbižoti ir tikai bērni. To mums vajag?
mamma
12 • 03 • 2013 / 15:03
Man gan liekas, ka šādi jūtās aizskarti tikai tie vecāki, kuru bērni atdoti sporta skolās un klubos ;)
Swe
12 • 03 • 2013 / 15:47
Latvijā bērniem līdz 7 gadu vecumam nav sporta skolas...
Otrkārt līdz 7 gadiem neviens nav sportists.... visi ir entuziasti. Un ja ir vairāki bērni ģimenē, tad jaunākie automātiski iet tur kur vecākie un automātiski ir "sportisti"....kaut 2 gadu vecumā.
Un apspīlētos kombinzonos sanāk ka TIKA apbalvoti bērni no nesporta kluba........

Un nav runa par vecākiem, bet par bērniem manuprāt, kas jūtas aizskarti.

13 • 03 • 2013 / 09:56
Tā ir Reińa trases skolińas vienīgā iespēja savu bērnu vecākiem parādīt, ka arī vińi var savus audzēkńus uztrenēt līdz medałām -ja nekā savādāk, tad izdomājot šādus noteikumus....

13 • 03 • 2013 / 11:35
Sacensību noteikumi taču bija zināmi jau iepriekš.
neizpratne
21 • 03 • 2013 / 14:50
Negribu neko sliktu teikt bet mazo meiteņu grupas uzvarētāja.... - ok! netrenējas nevienā tā saucamajā sporta skolā, bet vai ir godīgi salīdzināt piemēram ar bērnu skoliņas mazajiem ķipariem kas tiko ir sākuši mācīties slēpot, tad arī par šo gadījumu var diskutēt....

05 • 04 • 2013 / 12:45
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv