ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

16 • 01 • 2013

Miks Zvejnieks trijniekā FIS sacensībās, pārējiem mainīgi rezultāti

Saistītā informācija

Pēdējo dienu laikā Latvijas izlases dalībnieki kalnu slēpošanā startējuši vairākās FIS sacensībās. Somijā Tahko Miks Zvejnieks slalomā izcīnīja otro un trešo vietu, Mārtiņš Onskulis Itālijā notikušajā slalomā noslēdza labāko desmitnieku, bet Roberts Rode Šveicē Vengenā nobraucienā sasniedza sezonas labākos punktus šajā disciplīnā un Eiropas kausa līmeņa sacensībās karjerā..

Vēl pirms pirmā svarīgā starta pašu mājās – Latvijas kausa pirmā posma, kas 18. un 19.janvārī notiks Siguldā Pilsētas trasē, vairāki Latvijas izlases dalībnieki kalnu slēpošanā piedalījās vairākās FIS sacensībās ārzemēs. Vislabākās vietas sanāca iegūt Mikam Zvejniekam, kurš abos startos slalomā Somijā iekļuva godalgoto trijniekā. Pirmajā dienā 27 dalībnieku vidū Miks abos braucienos uzrādīja otro laiku un arī kopvērtējumā bija otrais, uzrādot laiku 1:48,46 un no uzvarētāja mājinieka Oskari Vahapasi atpaliekot 1,12 sekundes. Pirmo reizi karjerā Miks nopelnīja mazāk par 50 FIS punktiem – 48 FIS punkti – un līdz ar to uzstādīja jaunu rekordu. Otrajā dienā triumfēja soms Aleksi Naki, kurš pirmajā dienā nefinišēja pirmajā braucienā. Miks Zvejnieks atkal tika trijniekā, bet šoreiz trešā vieta, uzvarētājam zaudējot 2,47 sekundes un atkal vienu vietā priekšā palaižot Vahapasi, tikai otrā dienā no soma viņš atpalika mazāk – 0,75 sekundes. Kristaps Janovičs, kurš tikai tā nopietnāk trenējas otro gadu, abas dienas no desmit finišu abos braucienos sasniegušajiem uzrādīja 10.rezultātu, Mikam zaudējot pirmajā dienā 13 sekundes, bet otrajā pēc neveiksmes otrajā braucienā – 35 sekundes. Vēl viens EJZOF kandidāts Armands Zariņš abas dienas izstājās.

Mārtiņš Onskulis daudz lielākā dalībnieku konkurencē (200 startējušie) ar daudz spēcīgāku sastāvu Itālijā FIS nacionālajās junioru sacensībās spēja iekļūt labāko desmitniekā slalomā un izcīnīt desmito vietu. Abu braucienu summā viņš uzrādīja laiku 1:40,12 un no uzvarētāja itāļa Marko Manfrini (Itālijas junioru čempionātā slalomā ieguva 20.vietu – aut. piez.) atpalika 3,08 sekundes, un ieguva 56 FIS punktus. Pirms tam iepriekšējās divas dienas viņš debitēja savās pirmajās FIS supergiganta sacensībās, kur 95 dalībnieku vidū abas reizes iekļuva trīsdesmitniekā – 24. un 30.vieta, un arī 96 FIS punktiem šajā disciplīnā, ko noteikti centīsies pārspēt jau šajā sezonā.

Pēc ne visai veiksmīga starta nobraucienā pirmajā dienā Eiropas kausā Vengenā, kur tika iegūta 82.vieta un 123 FIS punkti, otrajā dienā Roberts nostartēja jau labāk. Kaut arī vieta tika uzlabota tikai par vienu, toties uzvarētājam Rode zaudēja jau mazāk par piecām sekundēm – 4,82 sekundes (pirmajā dienā no uzvarētāja viņš atpalika 8 sekundes – aut. piez.), un līdz ar to ieguva daudz pieklājīgākus FIS punktus – 78 punktus, kas, lai arī par 33 atpaliek no viņa rekorda, tomēr ir labākais rezultāts viņa karjerā Eiropas kausa sacensībās.

Tikmēr Norvēģijā pieci starti trīs disciplīnās – supergigantā, superkombinācijā un milzu slalomā - Agnesei Āboltiņai, taču šoreiz Norvēģijā dzīvojošai rīdziniecei, kas junioru konkurencē bija viena no visjaunākajām dalībniecēm,  pagalam neveicās, jo finišu sasniegt neizdevās četras reizes un rezultātu uzrādīt sanāca tikai vienā startā. Milzu slalomā 45 dalībnieču vidū, no kurām abus braucienus pabeidza 28, viņa ierindojās 25.vietā, uzrādot laiku 2:56. Uzvarētājai Norai Dālumai Eidei (Norvēģija), kas šajā disciplīnā pagājušajā gadā ir ieguvusi 14,9 FIS punktus, divu braucienu summā Agnese zaudēja 20 sekundes un ieguva 139 FIS punktus, kas par 63 punktiem atpaliek no viņas labākā rezultāta šajā disciplīnā.

sl_bc_1078.jpg
Miks Zvejnieks

1 Komentāri

Šie visi startēs arī Siguldā LK.

16 • 01 • 2013 / 12:19
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv