ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

19 • 01 • 2013

Latvijas kausa pirmais posms kalnu slēpošanā (precizēts)

Saistītā informācija

Piektdien Siguldā Pilsētas trasē sākās Latvijas Slēpošanas savienības organizētais Latvijas kausa pirmais posms kalnu slēpošanā, kurā piedalījās sākot ar U12 grupu un beidzot ar eliti un veterāniem. Šis raksts būs par visām trim jauniešu grupām supergiganta un milzu slaloma disciplīnu.

Piektdien no rīta, kad šajā laikā ir ierasts sēdēt skolas solā, Siguldas pilsētas trasē U12, U14 un U16 grupa ar supergigantu uzsāka 2013.gada Latvijas kausa pirmo posmu kalnu slēpošanā. 

Puišiem U12 grupā (2001./2002.g.) tāpat kā pērn pirmajā divās vietās ierindojās Lauris Opmanis („Apex”) un Pauls Rubenis („Pantera”). Atkal ar sekundes pārsvaru pārāks bija Lauris, izcīnot uzvaru, bet Paulam otrā vieta. Tikai trīs sekundes simtdaļas pietrūka Edgaram Žurovskim, lai izcīnītu trešo vietu un atkārtotu identisku godalgoto trijnieku šajā disciplīnā jaunākajā grupā puišiem. Ļoti līdzīgā cīņā abu braucienu summā viņu tomēr beigās pārspēja Markuss Vinklers („Apex”), kurš revanšējās par pagājušo gadu, kad bija trešais pēc pirmā brauciena, bet otrajā izstājās. Meitenēm pirmo divu vietu ieguvēju starpā bija vēl lielāka starpība nekā puišiem, jo uzvarētāja Rēzija Krastiņa („Pantera”), nestartējot sīvākajai konkurentei Sintijai Vējiņai, savu tuvāko sekotāju  Betiju Burkovsku („Virsotne”) pārspēja par 1,61 sekundi (Rēzija Krastiņa U14grupā būtu trijniekā un U16 grupā pieciniekā – aut. piez). Pirmo reizi trijniekā šajā vecuma grupā iekļuva un trešo vietu izcīnīja Sonija Askinezere („Apex”).

U14 grupā (1999./2000.g.) pārsteidza „Pantera” pārstāvis Nauris Abzalons, veicot visātrāk abus braucienus un izcīnot uzvaru. Pērn pirmajā posmā viņš nestartēja, bet otrajā posmā nevienā disciplīnā nebija tuvu trijniekam. Tuvu uzvarai bija Jorens Jēkabsons (Pantera”), bet līdz pirmajai vietai viņam pietrūka 0,18 sekundes, bet vēl par 0,22 sekundēm lēnāks bija un trešo vietu izcīnīja Daniels Loss (International Ski team). Meitenēm šajā grupā bija vissīvākā cīņa no visām grupām par uzvaru, uz ko pretendēja Ieva Pildiņa („Apex”) un Žanete Gedra („Ziemeļpols”). Pirmajā braucienā Žanete bija par piecām sekundes simtdaļām ātrāka, bet otrajā Ieva par astoņām simtdaļām, līdz ar to abu braucienu summā „”apeksiete” izrādījās par 0,03 sekundēm ātrāka nekā „ziemeļpoliete”. Trešo vietu izcīnījusi Luīze Brauere („Pantera”) atpalika jau divas sekundes.

U16 grupā (1997./1998.g.) līderim un uzvarētājam Žakam Gedram („Ziemeļpols”) līdzi mēģināja turēt Elvis Opmanis („Apex”), kurš katrā braucienā zaudēja sekundes desmitdaļu un divas, bet kopsummā 0,27 sekundes. Vēl par pussekundi lēnāks bija trešās vietas ieguvējs  Dans Blūmiņš („Pantera”), bet pagājušā gada uzvarētājs, nestartējot Gedram, Klāvs Rubenis („Pantera”) palika tikai piektais. Meitenēm pirmais trijnieks bija skaidri izteikts, un katra godalgoto vietu ieguvēja bija diezgan stabila savā pozīcijā. Evelīnai Gasūnai („Ziemeļpols”) savu sīvāko konkurenti šajā disciplīnā izdevās pārspēt par 0,60 sekundēm, un Elīnai Nežbortei nācās samierināties ar otro vietu. Trešā tāpat kā pērn bija Madara Zvīne („Apex”).  

Milzu slalomā pašā jaunākajā grupā meitenēm mūsējām nācās atzīt igaunietes Johannas Udrass pārākumu. Ātrākais laiks otrajā braucienā no ceturtās uz otro vietu kopējā vērtējumā ļāva pakāpties Rēzijai Krastiņai, bet līdz igaunietei pietrūka 0,16 sekundes. Vēl vienu trešo vietu nopelnīja Sonija Askinezere, kurai arī otrais brauciens padevās labāk un kura beigās no trijnieka „izstūma” Betiju Burkovsku. Puišiem pirmās divas vietas atkal nemainīgas, tikai milzu slalomā uzvarētājs Lauris Opmanis Paulu Rubeni pārspēja vēl pārliecinošāk nekā supergigantā, un pārsvars tuvojās jau trim sekundēm (Opmanis jaunākais uzvarētu arī U14 grupā – aut. piez.). Šoreiz trešā vieta, pateicoties labam otrajam braucienam, tika Markam Truhinam („Reflex”), nobīdot igauni uz ceturto un nodrošinot Latvijai pilnu goda pjedestālu. 

U14 grupā aizraujoša cīņa par uzvaru izvērtās starp Danielu Losu un Klāvu Vorslavu („Pantera”). Abiem izdevās uzrādīt ātrākos laikus – Danielam pirmajā braucienā, Klāvam – otrajā, bet kopsummā par 0,22 sekundēm ātrāks bija Daniels. Stabili trešais bija Mārtiņš Zvīnis („Apex”), bet supergiganta uzvarētājs Abzalons tikai dalītajā desmitajā vietā. Meitenēm Žanetei Gedrai izdevās revanšēties Ievai Pildiņai un pārspēt konkurenti par 0,64 sekundēm (pie U16 grupas Žanete būtu otrā – aut. piez.). Stabili trešā bija Katrīna Sadovņikova no „Traverss-V”.

U16 grupā triumfēja Žaks Gedra, bet Klāvs Rubenis ar labāku otro braucienu spēja summā par 0,19 sekundēm apsteigt trešās vietas ieguvēju Elvi Opmani. Arī meitenēm pārliecinoša uzvarētāja – Evelīna Gasūna, kas tuvākās konkurentes pārspēja par vairāk nekā sekundi. Otrās un trešās vietas ieguvējas šoreiz mainītās lomās, jo Madarai Zvīnei izdevās pārspēt Elīnu Nežborti, kā tas bija martā Baltijas kausā, bet pērn Siguldas trasēs šajā disciplīnā stabili  pārāka bija Elīna. 

Trīs labāko rezultātu uzrādītāji pēcpusdienā un vakarpusē varēs startēt pie elites. Labu rezultātu var mēģināt uzrādīt Žaks Gedra, bet pie dāmām Evelīnai Gasūnai ir reālas iespējas  iekļūt trijniekā vai pat pretendēt uz uzvaru. 

3 Komentāri

Nauris Abzalons pārstāv SK "Pantera"!!!

20 • 01 • 2013 / 20:08
Paviršs raksts!

20 • 01 • 2013 / 23:56
Nekas nav pavirss; nem un raksti savu rakstu! nav tak aizliegts.

27 • 01 • 2013 / 12:53
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv