ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 1m/s

Jaunumi

04 • 02 • 2013

Latvijas kausa pirmā diena junioriem un pieaugušajiem

Sestdien pēcpusdienā, kad jaunieši, izņemot dažus, kuri ieguva tiesības startēt pie pieaugušajiem, devās mājup, lai gatavotos svētdienas slalomam, Kordes trasē Siguldā Latvijas kausa otro posmu kalnu slēpošanā uzsāka arī juniori un pieaugušie. Supergigantā dāmām elites grupā, neskatoties uz to, ka salīdzinājumā ar pirmo posmu dalībnieku pulku bija papildinājušas dažas junioru vecuma Latvijas izlases dalībnieces, atkal pārliecinoši uzvarēja jauniešu grupas pārstāve, tikai šoreiz tā bija Elīna Nežborte („Pantera”), kura tuvāko sekotāju apsteidza par 0,43 sekundēm. Tālāk gan bija blīvi rezultāti, jo otro no piektās vietas šķīra tikai 0,16 sekundes un pārējās godalgoto vietu pretendentes abos braucienos ieguva mainīgas vietas. Otro vietu izcīnīja Krista Vitkovska („Apex”), kura par sešām sekundes simtdaļām bija ātrāka par trešās vietas ieguvēju un komandas biedreni Lieni Bondari, kura bija līdere pēc pirmā brauciena. Tikai sestā šoreiz pirmā posma uzvarētāja Evelīna Gasūna („Ziemeļpols”). Labākā senioru grupā, kura tiek tagad apzīmēta kā meistaru grupa, bija Žaklīna Frickausa („Virsotne”), kurai kopējā ieskaitē astotā vieta. 

Vīriešiem supergigantā pēc palikšanas aiz goda pjedestāla pirmajā posmā pavisam savādāku sniegumu rādija Kristaps Zvejnieks („Virsotne”), veicot visātrāk abus braucienus un izcīnot uzvaru. Pēc pirmā brauciena otrais bija Miks Zvejnieks, taču brāļu pirmā dubultuzvara supergigantā nesanāca, jo abu braucienu summā Miku par divām sekundes simtdaļām apsteidza un uz trešo vietu pabīdīja pirmā posma uzvarētājs  Ģirts Zīle no „Ziemeļpols”. Ceturto vietu sadalīja Mārtiņš Onskulis („Pantera”) un Kaspars Daugulis („Kore”), jo uzrādīja vienādu laiku. Pirmā posma otrās vietas ieguvējs Daniels Fogelis šoreiz tikai desmitajā vietā. Labākais no senioru grupas bija Edgars Kupčs („Kore”), kuram vienīgajam kopējā ieskaitē izdevās iekļūt desmitniekā un izcīnīt 9.vietu.

Milzu slalomā atkal uz starta izgāja Lelde Gasūna („Ziemeļpols”), taču šoreiz viņai neizdevās aizstāvēt pirmā posmā izcīnīto uzvaru, jo pārāka divos braucienos izrādījās Ieva Meldere („Pantera”). Pirmajā braucienā ātrākā bija Ieva, bet Lelde, pieļaujot kļūdu, tikai piektajā vietā, un neskatoties uz stabili labāko laiku otrajā braucienā, Lelde 0,87 sekunžu deficītu spēja samazināt līdz 0,18 sekundēm un nācās piekāpties stabilitāti rādošajai Ievai Melderei. Trešo vietu izcīnīja Krista Vitkovska, bet aiz viņas palika labākā jauniete Elīna Nežborte, kura pēc pirmā brauciena bija pat otrajā vietā, par četrām sekundes simtdaļām apsteidzot trešo laiku uzrādījušo Evelīnu Gasūnu, kura otrajā braucienā tika diskvalificēta. Labākā senioru grupas pārstāve Žaklīna Frickausa kopējā ieskaitē iekļuva jau labāko sešiniekā.

Vīriešiem milzu slalomā labākais bija Kristaps Zvejnieks, tiekot pie otrās uzvaras Latvijas kausa otrajā posmā, taču ļoti tuvu bija viņa brālis Miks, kurš piekāpās tikai par 0,16 sekundēm. Pirmā posma otrās vietas ieguvējs Kaspars Daugulis, uzrādot ātrāko laiku otrajā braucienā, kopvērtējumā Kristapam Zvejniekam atkal zaudēja trešdaļu sekundes, bet šoreiz ar to pietika trešajai vietai, turklāt dalītai un atkal tāpat kā supergigantā ar Mārtiņu Onskuli. Tāda sakritība, ka divi sportisti uzrāda identiski vienādu laiku divās disciplīnās pēc kārtas vēl nebija piedzīvota. Atkal labākais no senioriem bija Edgars Kupčs, kuram šoreiz kopējā vērtējumā vieta ārpus labāko desmitnieka – trīspadsmitā. Jāpiemin kalnu slēpošanā tikai otro gadu trenējošā juniora Kristapa Janoviča progress un iekļūšana desmitniekā, ierindojoties 9.vietā, jo pirms tam pārsvarā ieņēma vietas trešajā desmitā vai pat tālāk. 

1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv