ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 7°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

05 • 02 • 2013

Latvijas kausa otrā posma slaloma rezultāti

Latvijas Slēpšanas savienības organizētais Latvijas kausa otrais posms kalnu slēpošanā noslēdzās svētdien ar sacensībām slalomā, kur elites grupā atkal uzvarēja Ieva Meldere („Pantera”) un Zvejnieks, tikai šoreiz tas bija jaunākais brālis Miks („Virsotne”).

Šogad otrajā posmā startēja pērnā gada uzvarētāja Katrīna Krūmiņa („Kore”), kura pirmā posma laikā nebija Latvijā, taču viņas duelis ar šī gada pirmā posma slaloma uzvarētāju Ievu Melderi izpalika, jo Katrīna izstājās jau pirmā brauciena sākumā. Ieva ļoti labi nobrauca pirmo braucienu, ka pat pirmā posma līdzvērtīgā pretiniece no jauniešu grupas Evelīna Gasūna („Ziemeļpols”), uzrādot otro laiku, no Ievas atpalika 1,2 sekundes. Tas nozīmēja, ka jaunākā māsa Meldere varēja neriskēt otrajā braucienā, ko viņa arī nedarīja, un, neskatoties uz to, ka Evelīna otrajā braucienā sasniedza stabili labāko laiku, par 0,63 sekundēm ātrāku nekā otro laiku uzrādījusī Ieva, tik un tā Meldere nodrošināja uzvaru ar nedaudz vairāk kā pussekundes pārsvaru. Evelīnai Gasūnai atkal otrā vieta, bet trešo vietu izcīnīja pirmajā posmā nestartējusī Liene Bondare („Apex”), kas abos braucienos uzrādīja trešo laiku.  Izstājoties pirmajā braucienā trešais goda pjedestāls izpalika Katrīnai Vitkovskai, kas bija otrā supergigantā un trešā milzu slalomā. Septītajā vietā bija labākā senioru grupas pārstāve Žaklīna Frickausa.

Vīriešiem slaloms bija interesantu cīņu un tajā pašā laikā arī favorītu neveiksmju pilns. Pie pirmā posmā nesanākušā „hatrick” varēja tikt Kristaps Zvejnieks, kurš bija labākais pirmajās divās disciplīnās sestdien, un vajadzēja tikai uzvarēt savā iecienītākajā disciplīnā slalomā, kurā viņš kopš 2011.gada sākuma bija uzvarējis visos Latvijas kausa posmos un kurā viņš bija galvenais favorīts. Taču jau pirmā brauciena sākuma daļā pie stāvās daļas Kristaps pieļāva kļūdu un izstājās, paverot iespējas uzvarēt kādam citam. Pēc pirmā brauciena pretendenti uz uzvaru bija trīs – līderis Mārtiņš Onskulis („Pantera”), kā arī attiecīgi par 0,26 un 0,34 sekundēm atpaliekošie Miks Zvejnieks un Kaspars Daugulis („Kore”). Ceturto laiku uzrādījušais Dainis Krauja („ASI Ski-box”) zaudēja jau pusotru sekundi. Miks Zvejnieks otro braucienu veica lieliski un sīvā cīņā par 0,06 sekundēm apsteidza Mārtiņu Onskuli, nosargājot slaloma uzvaru Zvejnieku ģimenei un izcīnot otro uzvaru Latvijas kausa posmos elitē (pirmā bija 2011.gadā Latvijas kausa otrajā posmā milzu slalomā, kad nestartēja pirms tam supergigantā muguru sastiepušais vecākais brālis Kristaps – aut. piez.). Otrajā braucienā trases lejasdaļā slēpi pazaudēja un izstājās Latvijas kausu ierastais top3 finišētājs Kaspars Daugulis, tādējādi pie trešās vietas tika Ģirts Zīle („Ziemeļpols”). Iepriekšējā dienā supergigantā un milzu slalomā Kaspars Daugulis uzrādīja vienādu laiku ar Mārtiņu Onskuli un arī dalīja vienu vietu (4.vietu supergigantā un 3.vietu milzu slalomā – aut. piez.), un tālu nebija, lai kaut kas tāds notiktu arī slalomā, ja vien tā problēma ar slēpi trases lejasdaļā. Pirmo reizi labāko sešiniekā pie elites iekļuva kāds no jauniešu puišu grupas, un to paveica Klāvs Rubenis („Pantera”), izcīnot sesto vietu un no uzvarētāja atpaliekot 4,42 sekundes. Jau trešajā disciplīnā labākais no senioriem bija 40 gadus vecais Edgars Kupčs („”Kore”), kuram kopējā ieskaitē devītā vieta.

1 Komentāri


09 • 02 • 2013 / 13:46
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv