ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

04 • 02 • 2013

Latvijas kausa otrā posma pirmā diena jauniešiem

Saistītā informācija

Sestdien Siguldā Kordes trasē sākās Latvijas Slēpošanas savienības organizētais Latvijas kausa otrais posms klanu slēpošanā. Pirmajā sacensību dienā pirmie uz starta izgāja visas trīs jauniešu grupas, kas sacentās surpergigantā un milzu slalomā. 

Meitenēm U12 grupā supergigantā tāpat kā pirmajā posmā nepārspēta palika Rēzija Krastiņa („Pantera”), vēlreiz aiz sevis ar pusotras sekundes atstarpi atstājot „Virsotnes” pārstāvi Betiju Burkovsku. Izcīnot trešo vietu, pirmo reizi Latvijas kausā trijniekā iekļuva Līva Oliņa („Pantera”), kura parasti ieņem vietu pirmā desmita beigās vai otrā desmita sākumā, bet lielākais panākums viņai bija pagājušajā gadā turpat Kordes trasē lielajos mīnuss grādos notikušajā Latvijas čempionātā jauniešiem, kur milzu slalomā un slalomā Oliņa bija attiecīgi otrā un pirmā no Latvijas pārstāvēm. Pirmajā posmā milzu slaloms bija vienīgā disciplīna, kurā neuzvarēja Rēzija Krastiņa, bet, šoreiz nestartējot igaunietei Johannai Udrass, tik un tā milzu slalomā Rēzijai vajadzēja saskarties ar sīvu pretestību no pašmāju sportistēm, un pateicoties lieliski veiktajam otrajam braucienam, viņa spēja pakāpties no trešās vietas pēc pirmā brauciena uz pirmo abu braucienu summā, par 0,16 sekundēm apsteidzot otrās vietas ieguvēju Soniju Askinezeri no „Apex”, kurai šis ir augstākais sasniegums Latvijas kausos līdz šim. Karlīna Lāce „Ziemeļpols”, kas ar Soniju dalīja pirmo vietu pēc pirmā brauciena, ieņēma trešo vietu, pirmo reizi iekļūstot trijniekā Latvijas kausa posmā. 

U12 grupā puišiem supergigantā atkal pārliecinoši uzvarēja Lauris Opmanis („Apex”), bet otro vietu ieņēma Pauls Rubenis („Pantera”), bet šoreiz Paulam tikai 0,09 sekunžu attālumā bija trešās vietas ieguvējs Edgars Žurevskis („Ziemeļpols”), kuram pirmajā posmā līdz trijniekam pietrūka tikai trīs sekundes simtdaļas. Interesants pavērsiens notika milzu slalomā, kur trijniekā bija atkal tie paši sportisti, bet tikai savādākā secībā. Pirmo reizi uzvarēt izdevās Edgaram Žurevskim, kurš milzu slalomā rādīja stabilitāti. Kaut arī Opmanis otrajā braucienā bija stabili labākais, tomēr ar to bija par maz, un viņš nespēja atgūt zaudēto pirmajā braucienā, pēc kura bija tikai ceturtais. Tādējādi pārtrūka Opmaņa jaunākā uzvaru sērija, kas sākās 2012.gada sākumā, kad uz nākamo grupu bija pārgājis tolaik dominējošais Jorens Jēkabsons. Progresu apliecināja ceturto vietu ieguvušais Luka Zuters no „Apex”, kurš pērn vēl ierindojās otrā desmita vidū. Otrajā braucienā viņš uzrādīja trešo laiku, taču tāpat kā pirmajā posmā milzu slalomā, viņam pietrūkst stabilitātes abos braucienos. 

U14 grupā meitenēm supergigantā Ievai Pildiņai no „Apex” neizdevās atkārtot pirmā posma panākumu, kad viņa par 0,03 sekundēm pārspēja Žaneti Gedru no „Ziemeļpola”. Šoreiz Žanete abu braucienu summā bija pārāka par trešdaļu sekundes, un atstāja Ievu otrajā vietā. Atkal trešā bija Luīze Brauere („Pantera”). Milzu slalomā stabili labākā bija Žanete Gedra, par 1,85 sekundēm apsteidzot otrās vietas ieguvēju Katrīnu Sadovņikovu no „Traverss-V”, kurai nedaudz labāk padodas tehniskās disciplīnas. Pirmo reizi trijniekā iekļuva Arta Irbe no „ASI Ski-box”. Pēc kļūdas pirmajā braucienā par augstu vietu vairs nevarēja cīnīties Ieva Pildiņa, bet ar uzrādīto laiku otrajā braucienā viņa apliecināja, ka ir grupas vicelīdere. 

U14 grupā puišiem supergigantā, neskatoties uz ceturto laiku otrajā braucienā, uzvaru izdevās nosargāt Danielam Losam (International Ski team), aiz sevis atstājot pagājušā gada uzvarētāju Kristeru Čerņevski („ASI Ski-box”) un šā gada pirmā posma uzvarētāju Nauri Abzalonu („Pantera”). Tāpat kā pirmajā posmā aiz pjedestāla nācās palikt Rūdolfam Daņilēvičam, kurš pēc pirmā brauciena bija trešais. Milzu slalomā stabila uzvara Danielam Losam, bet par otro vietu cīnījās trīs sportisti. Otrā vieta tāpat kā pirmajā posmā, kur tika izrādīta sīva pretestība Losam, tika Klāvam Vorslavam no „Pantera”, bet tikai par divām sekundes simtdaļām viņam piekāpās Aleksis Altbergs („Kore”), kurš šoreiz savstarpējā mikromačā par trešo vietu pārspēja otrajā braucienā otro laiku uzrādījušo Mārtiņu Zvīni no „Apex”. 

U16 grupā meitenēm Elīna Nežborte („Pantera”) Andoras sacensībās iegūtās trešās vietas iedvesmota šoreiz supergigantā pārspēja pirmā posma uzvarētāju Evelīnu Gasūni „Ziemeļpols”, atkārtojot pagājušā gada panākumu Latvijas kausā (toreiz Evelīna nestartēja – aut. piez.). Atkal stabili trešajā vietā bija Madara Zvīne no „Apex”. Milzu slalomā uzvaru svinēja Evelīna Gasūna, bet otro vietu ieņēma Elīna Nežborte, trešajā vietā atstājot pirmā posmā otro vietu ieguvušo Madaru Zvīni. 

Interesantākie notikumi norisinājās U16 grupā puišiem, kur gan supergigantā, gan milzu slalomā bija cits uzvarētājs nekā pirmajā posmā. Supergigantā labākais bija Elvis Opmanis („Apex”), kurš par 0,12 sekundēm pārspēja otrajā braucienā labāko laiku uzrādījušo Klāvu Rubeni („Pantera”). Trešais bija pirmajā posmā tūdaļ aiz pjedestāla palikušais Kristaps Stefans („Pantera”), kas no uzvarētāja atpalika jau 0,72 sekundes, bet par 0,11 sekundēm pārspēja un aiz trijnieka atstāja pirmā posma uzvarētāju Žaku Gedru („Ziemeļpols”). Arī milzu slalomā Žakam Gedram neizdevās uzvarēt, jo viņu, kaut arī ar vismazāko iespējamo  pārsvaru – vienu sekundes simtdaļu, divu braucienu summā tomēr pārspēja Klāvs Rubenis. Elvis Opmanis uzvarētājam zaudēja precīzi trešdaļu sekundes un ierindojās trešajā vietā. Dāvis Zvejnieks „Virsotne”, kurš bija līderis pēc pirmā brauciena, par 0,01 sekundi atrodoties priekšā Rubenim, beigās palika ceturtais. 

2 Komentāri

Man liels prieks par meiteņu izaugsmi, tā tik turpināt!
Jee
04 • 02 • 2013 / 21:54
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv